Takdiri Hak Eden Futbol Emekçisi Recep Duran

Takdiri Hak Eden Futbol Emekçisi Recep Duran

Her bireyi özellikli ve öncelikli kılan bazı nedenleri vardır. İyi özellikleri olan; kimi antrenör, kimi futbolcu, kimi doktor, kimi de farklı gruplarda, özel yetenekleri ve yetileri ile ön plana çıkar.

İşte bu yetenek ve yetiler’e sahip olan kişiler toplumun biçtiği rolü başarı ile yerine getirir.
Tabi bütün bunların yanında çevresindekiler ile beşeri ilişkilerindeki dürüstlüğünden, samimiyetten kesinlikle sapma göstermemeli.

Bahsedeceğimiz kişi, spor camiasını içinden ise ki bizi ilgilendiren kısmı da bu, spor ve sporcu dostu olmalı.
Gecesini gündüze katıp, yeri geldiğinde hasta yatağından kalkıp çalıştığı camiaya faydalı işler yapmalı..

İşte bu özellikleri ve yetileri taşıyan sözünü ettiğimiz kişi Sotesspor’u ayakta tutmaya çalışan teknik adam, masör, malzemeci kısaca mavi-beyazlı kulübün her şeyi ‘’Recep Duran”

Senelerdir sahipsiz kalan ve yalnızlığa terk edilen Sotesspor’da antrenörlük yaptı. Sahipsiz kalan, antrenmanlarını Seaş’ın yıpranmış küçük halı sahasında yapan, malzeme konusunda bir hayli geride kalan ve bütün bu olumsuzlukların içerisinde takımı ayakta tutmaya çalışmak göründüğü gibi o kadar kolay değil..

Ama o bütün bu zorluklara rağmen inatla, aşkla zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor.
Yorgunluk bilmeden, gecesini gündüze katarak..
Öyle zamanlar oldu ki; günde 2 sefer lisans işlemleri için Manisa gitti-geldi..
Takımı galip geldiğinde sevindi, mağlup olduğunda, puan kaybettiğinde üzüldü..
Yeri geldi hasta yatağından kalkıp büyük fedakarlık örneği gösterip ayakta tutmaya çalıştığı camiaya faydalı işler yaptı.

Bütün bu süre gelen olumsuzluklara rağmen, genç oyuncuları topluma kazandırma adına her nerede ve hangi koşulda olursa olsun camiayı yalnız bırakmadı. Emekçi Recep Duran hocam, taktiri hak ediyorsunuz..Vesselam..

Kısaca Recep Duran

Mart 1965 tarihinde Afyon’un Emirdağ ilçesinde doğdu. Babasının işi dolayısıyla 1969 yılında Eskişehir’e yerleştiler. Futbol hayatına Eskişehirspor alt yapısında başladı. 4 yıl sonra Eskişehir 1. Amatör liginde mücadele eden Eskişehir D.S.I. Bentspor’a transfer oldu. Askerliğini bitirdikten sonra eski takım arkadaşı ve o zaman Soma Linyitspor’da futbol oynayan Fikret’in vesilesiyle yine amatör olarak Soma Linyitspor’a geçti. Burada 1 yıl futbol oynadıktan ilk profesyonellik geçişini Soma Sotesspor’a transfer olarak gerçekleştirdi. Bu takımda 2 yıl futbol oynadı sonra sırasıyla;

1990-1992 yılları arasında İzmirspor, 1992- 1993 futbol sezonunda Selçuk Efesspor, 1993- 1995 sezonunda tekrar Soma Sotesspor, 1995- 1996 sezonunda Soma Linyitspor, 1996- 1997 sezonunda Aliağa Alpetspor’da futbol oynadıktan sonra Soma 13 Eylül Belediyespor’a geçerek amatörlüğe döndü. 1997-2000 yılları arasında bu takımda top koşturan Duran, 2000-2001 yılları arasında. Savaştepe Belediyespor’da oynadıktan sonra futbolu bıraktı.
Oynadığı Aliağa Alpetspor adını Göztepe olarak değiştirmesinden dolayı Soma Linyitspor Göztepe maçı ile jübilesini yaptı. Futbolu bıraktıktan sonra sırasıyla; Soma Linyitspor, Soma 13 Eylül Belediyespor, Yüzevlerspor’da antrenörlük yaptı. Recep hoca halen Soma Sotesspor’un antrenörlüğünü yapmakta. KAYNAK:İsmail Ergün  ‘Soma’nın Futbol Tarihi’

MAGIC CAFE

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN