Süleymanlı Bld.Spor 4-2 Karabulutspor

Süleymanlı Bld.Spor 4-2 Karabulutspor

Süleymanlı Belediyespor, ikinci yarının ilk maçında evinde ağırladığı Karabulutspor’u 4-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Bugün sahasında Karabulut spor ile saat 13.00 de Süleymanlı stadında oynanan karşılaşmada Süleymanlı spor  liderlik avantajını koruyarak yerini korumak için mücadele ederken, rakip Karabulut spor ise üst sıralara tırmanarak tehlikeli bölgeden uzaklaşmak için mücadele ettiler.

Maçın ilk yarısında her iki takımında ofansif anlamda istekli bir top oynadığını söylemek imkansız gibi bir şey oldu. Daha çok uzun şutlarla kenar kanatlardan rakip ceza sahasına inmeyi deneyerek şut atan Süleymanlı  ve Karabulut spor  genelde orta sahada top çevirdiler.

Maçın ilk yarısında ani gelişen bir kontratakta rakip takım Karabulut sporun 5 numaralı oyuncusu Sametcanın sert şutu adeta kalecinin sol köşesinden ağlara yapışarak durumu  12 dakikada 0-1 yapan gölü Süleymanlı ağlarına bırakmış oldu.

Maçdan sonra biraz toparlanmaya  çalışarak rakip kalede etkili olan Süleymanlı  sporun 5 numaralı  oyuncusu musa koç serbest vuruştan gelen topu aynı güzellikte şık ve akıllardan çıkmayacak şekilde Karabulut ağlarına gönderince  Süleymanlı spor  beraberliğinde yakalamış oldu 1-1

Her iki takım bu dakikalardan sonra biraz daha açık futbol oynayarak maca heyecan katarak izleyicileri de coşturdular.

Dakika 35 i gösterdiği dakikalarda  Süleymanlıspor ceza sahası içerisine atılan top  elleri kapalı şekilde duran  Ogün’e çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu penaltıya yoğun şekilde itiraz edilsede maçın hakemi Turan Hakan Karakılıç direk beyaz çizgiyi göstererek penaltıyı verdi. Topun başına geçen Karabulut spordan 16 numaralı  Metin topu ters ķöseye atarak durumu 1-2 yapan goĺünü  atmış oldu.

Bu golden bir dakika sonra yani 36 dakikada Süleymanlı spordan günün başarılı futbolcularından Mustafa Aslan güzel bir plase golle kaleci Ahmeti avlayarak  durumu 2-2 yaptı.

Beraberlik golü sonrası Süleymanlı spor  biraz daha diri görünerek orta sahadan daha canlı ve daha istekli top çıkarmaya başladılar. Durum böyle olunca forvet ileri uç elamanları  rakip  kalede devamlı gol aramaya başladılar.

Sağ taraftan yapılan faul atışında Tayip’in ceza  sahası içine  kestiği topu Şahan hiç bekletmeden kalecinin solundan üst ağlara topu takarak durumu 3-2 yapan golü atmış oldu. İlk yarıda  başka gol olmayınca maç bu sonuçla bitti.

İkinci yarıya  biraz daha oyun hakimiyetini eline geçiren Süleymanlı spor yakaladığı  pozisyonlara yan ağlarda bırakarak farklı galibiyetten oldular.

60 dakikada  sonra Oyuncu değişikliği yaparak üç klas oyuncusunu birden oyuna alan  Süleymanlı  spor Teknik Direktörü Mustafa hoca  durumu  ve skoru riske atmadan orta saha ve forvete Berke Cura, Halil Akdoğan  ve Emre Gürkalı alarak oyun gidişatını değiştirdi.

Maçın 75 dakikasönda sag taraftan alďığı topu nefis bir şekilde alda at dercesine  ceza sahası ortasına kesen Emre Gürkalın pasına iyi yükselen Tayyip nefis bir vuruş ‘la topu  Karabulut ağlarına göndererek durumu 4-2 yapan ve aynı zamanda Süleymanlı sporu stresden kurtaran golü atmış oldu.

Yine Berke Cura , Emre Gürkal ve Süleymanlı sporun başarılı oyuncularından Halil Akdoğan,’ın oyuna tam zamanında girmesi ile Süleymanlı spor kötü bir rüya görmekten kurtulmuş oldu.

Bugün Süleymanlıda  kaleci Tayfun, Ogün, Meriç, Hakan kısaca hepsi görevini tam yaptı,  Süleymanlı sporun en çok sevdiğim bir özelliğide her ne kadar gol yeselerde kolay kolay pes etmeden mücadeleye devam ediyorlar

Karabulut sporda  oyunu soğutmadan, kararlara da itiraz etmeden centilmence bir müsabaka çıkardılar. Karabulut sporda bugünkü maçda Barış, Mahmut, Sametcan, Egemen mücadele yönuñden yılmadan usanmadan özveri ile mücadele ettiler, kendilerini de  tebik ediyorum. Her iki takıma bundan sonraki  maçlarında başarılar diliyoruz. Şeref Öksüm Yazdı.

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN