Süleymanlı Belediyespor Zoru Kolaya Çevirdi

Süleymanlı Belediyespor Zoru Kolaya Çevirdi

Manisa Mustafa Gülten 1.Amatör Akhisar Grubu 6.haftasında, haftaya 12 puanla lider giren Süleymanlı Belediyespor, Sazobaspor karşısında zoru kolaya çevirdi:3-1

Maça hızlı başlayan Süleymanlı spor karışındaki Sazoba sporu bulunduğu puan itibarı ile hafife alınca az daha üç puanı bırakan taraf olacaktı.
Maçın 5 dakikasında SÜLEYMANLI spordan 15 numaralı Mustafa Aslan bomboş pozisyonda topu ağuta gönderdi.

Maçın 18 dakikasında Sazoba spordan 9 numaralı oyuncu serbest vuruşunda Süleymanlı kalesini adeta sıyırarak az farkla dışarı çıktımsın hızlandığı anlarda Süleymanlı spor orta sahada oyun üstünlüğünü ele geçirerek adeta Sazoba kalesini abluka altına almasına rağmen ani gelişen Sazoba ataklarının birinde sahneye çıkan 13 numaralı Emir Ay Kulfalı topu sert vuruşla kalecinin sağından ağlara göndererek durumu 0/ 1 yapan gölü atmış oldu.

Sazoba spor sadece 1 yedek oyuncusu ile maça cıktı.

Maçın 35 dakikasında Suleymanlıspordan 7 numaralı Şabanın güzel vuruşu yan ağlarda kaldı,
Bir ara canlanıyor gibi gözüken Sazoba güçlü rakibi karşısında etkisini kaybetmeye başladı, bence Sazobanin tek etkili oyuncusu 9 numara gol yollarında çabalasa da oyunda yalnız kaldı. Ilk yarışa orta hakem 2 dakika uzatma verdi ancak sonuç değişmeyince ilk yarı Sazobanin 0/1 üstünlüğü ile sona ermiş oldu.

2 yarıda SÜLEYMANLI spordan 17 numaralı oyuncu cıktı 14 numaralı Hakan aslan girdi. 7 Numaralı oyuncu çıktı 24 numara ile mustafa Duran girdi . Maçın hemen ikinci yarısının üçüncü dakikasında 15 numaralı küçük Mustafa topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesi ile gol geçerli olmadı.
Dakikalar 50 yi gösterdiğinde Sazobadan 5numaralı Gökhan Aslan oyuna 2 yarıda giren Mustafa Duran ı düşürünce hakem Yarkın Keseciler direk penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mustafa Duran çok şık bir vuruşla kaleciyi ters köşeye yatırarak gölü filelere bıraktı ve durum 1-1 oldu.

Dakika 65 de Sazobodan 13 numaralı Emir Ay hakeme itirazdan önce sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan Sazoba karşışinda daha rahat top çeviren ve daha atak bir futbol sergileyerek baskılarını arttırdı. 72 dakikada Süleymanlı spordan 10 numaralı TaYyip Kaya orta sahadan aldığı topu tek başına sürerek Sazoba ağlarını havalandırarak durumu 2_1 yaptı.

81 dakikada uzun zamandan beri sakatlığı süren Berkenin oyuna girmesi ile hem takımı hem kendi büyük bir güç kazanmış oldular, maç sonlara doğru daha keyif verici olmaya başladı. Sazoba 88 dakikasında 11 numaralı Ismailin orta sahaya yakın bir yerden vurduğu top çok az farkla SÜLEYMANLI kalesini adeta yaladı gitti. Ikinci yarıda oyuna giren Mustafa Duran , hakemin 5 dakikalık verdiği uzatmanın 2 dakikasında yani 90+2 de Sazoba ağlarını bir kez daha havalandırarak hem takımını rahatlattı hemde kendisinin 2 inci golünü attı. Maçda başka gol olmayınca 3_1 ,lik Süleymanlı sporun galibiyeti ile maç sona ermiş oldu.

Kolay geçecek bir maçı zora soksalarda kazanmasını bilen taraf oldu, burada teknik direktör Mustafa hocaya bu takımın taraftarlarının ve teknik ekibin çok büyük desteği olsada, bence takımın her anında futbolcularımla yatıp kalkan ve onların her türlü sorunlarında bazen abi bazen baba olan hocaya bizlerde gönülden saygı duyuyoruz. Son bir eleştirim saha içindeki futbolcular tek başına oynamayı bırakıp paylaşım yaparak kollektif futbola döner bencilliği bırakırlarsa inanıyorumki şampiyon olmamaları için bir neden yok, her iki takımıda centilmence bir futbol ortaya koydukları için ayrıca tebrik ediyorum

Süleymanlı Belediyespor 3-1 Sazobaspor

STAT: Süleymanlı
HAKEMLER:Yarkın Keseciler-Sadık Arıkan-Zaiddin Yardımcı
SÜLEYMANLI BLD.SPOR: Salih-Meriç-O.Şahan-Umut-Ogün-Efehan-Halil-Emre-Tayyip-Kaan-Mustafa
YEDEKLER:Tayfun, M.Turan, M.Gökköy, Berke, Hakan, M.Duran, Aziz, M.Can, Cemal
TEKNİK SORUMLU:Mustafa Başarır

SAZOBASPOR: Eray-Mehmet-Özgür-Gökhan-Halil-Engin-M.Emin-İsmail-Emir-Davut
YEDEKLER:Musa Çifçi
YÖNETİCİ:Vedat Kaymaz
KIRMIZI KART:dk.65 Emir Ay Kulfalı (Sazobaspor)
GOLLER:dk.50 ve 90+2 Mustafa Duran, dk.72 Tayyip Kaya (Süleymanlı Bld.Spor),dk.18 Emir Ay Kulfalı (Sazobaspor)

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN