Süleymanlı Belediyespor 1-1 Turgutalpspor

Süleymanlı Belediyespor 1-1 Turgutalpspor

Manisa 1.Amatör Lig Akhisar Grubunda zirve mücadelesi veren Turgutalpspor ve Süleymanlı Bld.Spor ilk devrenin son maçında Süleymanlı Sahasında kozlarını paylaştı. Lider ve takipçisini karşı karşıya getiren dev maç 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Manisa 1.Amatör Lig Akhisar Grubunda ilk yarının son hafta maçları geride kalırken, 18 puanla lider durumda bulunan Süleymanlı Belediyespor ile, 15 puanla ikinci sırada yer alan Turgutalpspor karşı karşıya geldi.

Zorluk derecesi yüksek olan bu karşılaşmayı Süleymanlı Belediyespor kulüp başkanı Recep D.Oral, Turgutalpspor kulüp başkanı Ersin Armağan, ikinci başkan Şevket Elmas, Karaelmasspor kulüp başkanı Yılmaz Analı, yönetimi, spor yazarımız Şeref Öksüm, Süleymanlı Belediyespor ve Turgutalpspor aşığı 300 kadar taraftarda takip etti.

Süleymanlı sahasında oynanan zorlu mücadeleye iki takım da zirve yürüyüşünü sürdürmek için çıktı. Ev sahibi Süleymanlı Belediyespor, 11.dakikada öne geçti. Ani gelişen kırmızı-beyazlı ekibin atağında Halil Akdoğan’ın nefis uzun pasında, ceza sahası hafif sol çaprazında topla buluşan Mustafa Duran, meşin yuvarlağı klas vuruşla M.Alp’in uzanamayacağı yere bıraktı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Kaptan takımını ipten aldı!

Eski oyuncuları Mustafa Duran’ın ayağından yediği golle 1-0 geriye düşen Turgutalpspor’da kaptan Ertuğ Elmas dümene geçti. Bekir Şahan, 15.dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu altı pasla penaltı noktası arasına nefis kesti. İyi zamanlama ile topa hamle yapan Ertuğ Elmas, sağ ayak dışı ile meşin yuvarlağı Süleymanlı Belediyespor ağlarıyla buluşturdu ve maça denge geldi:1-1 Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.

Mücadele ön plandaydı

İki takımda mağlup olunması halinde çok şey kaybedeceklerinin bilincinde olup ikinci yarıya defans güvenliği önem verdiler. Mücadele gücü yüksek ikinci yarıda kayda değer, 75.dakikada Tayyip Kaya’nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruş, direği yalayarak dışarı gitti.

87.dakikada ise Turgutalpspor’dan Osman Çakır, Süleymanlı Belediyespor’dan ise Mustafa Duran ve Şerafettin Bodur kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından puanını 19’e yükselten Süleymanlı Belediyespor ilk yarıyı puan tablosunda ilk sırada tamamladı. Turgutalpspor ise iki basamak gerileyerek 16 puanla dördüncü sırada yer aldı.

9.haftayı 1-1’lik Süleymanlı Belediyespor beraberliği ile kapatan Turgutalpspor ikinci yarının ilk maçında deplasmanda 2-0 mağlup ettiği Akhisargücü‘nü sahasında konuk edecek. Lider Süleymanlı Belediyespor ise deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Karabulutspor’u sahasında ağırlayacak.

Yasin Tunç: ”Kazanılmış bir puan olarak değil kaybedilmiş iki puan olarak görüyorum”

Süleymanlı deplasmanından bir puanla dönen yeşil-beyazlı ekibin teknik sorumlusu Yasin Tunç maç sonu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

‘’Öncelikle takımımı yaptıkları mücadeleden dolayı kutluyorum. Zor ama imkansız olmayacağını biliyorduk. Şansızlık yaşadığımız pozisyonlar var. Belki onları değerlendire bilseydik şuan farklı bir konu konuşuyorduk. Kazanılmış bir puan olarak değil kaybedilmiş iki puan olarak görüyorum ama önümüzde daha çok maç var bazı şeyleri düzeltmek bizim elimizde inancımızla mücadeleye devam edeceğiz. Ayrıca süleymanlı spor yönetimi ve teknik ekibine. Misafir perverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Süleymanlı spora bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum’’dedi.

Mustafa Başarır: ”Maçın sonucunu ufak tefek detaylar belirledi.”

Zirve adına önemi büyük olan maçta Turgutalpspor ile 1-1 berabere kalan Süleymanlı Belediyespor’da Teknik Sorumlu Mustafa Başarır yaptığı açıklamada, ”Çekişmeli geçmesini beklediğimiz bir maçtı ve öylede oldu. Her iki takımda soğuk ve zor hava şartlarına rağmen sahada iyi mücadele etti. Maçın sonucunu ufak tefek detaylar belirledi. Bundan sonraki süreçte bu aldığımız beraberlik ile hedefimizden bir şey kaybetmedik. Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Her iki takım futbolcularını da kutluyorum, her şey sahada başladı bitti, her zaman her takımla dostluklarımız bakidir. Bundan sonra maçlarda bugünkü rakibimiz Turgutalpspor’a başarılar diliyorum.’’dedi.

Süleymanlı Belediyespor 1-1 Turgutalpspor

STAT: Süleymanlı Sahası
HAKEMLER:Abdullah Türkan-Sertaç Erşahin-Tuna Taşyüz
SÜLEYMANLI BELEDİYESPOR:Tayfun-Meriç-Türkay-Umut-Ogün-Efehan-O.Şahan-Halil-Emre-Tayyip-M.Duran
YEDEKLER:Faruk, M.Turan, Musa, Berke, M.Arslan, Hakan, M.Gökhan, Kaan, Cemal, Şerafettin
TEKNİK SORUMLU:Mustafa Başarır

TURGUTALPSPOR: M.Alp-Yunus-E.Elmas-Osman-Hüseyincan-Bekir-Hasan-Emiray-Ali-Boran-Hayati
YEDEKLER:Emircan, İlker, Barış, Alpcan, Hüseyin, Alper, Oğuzhan, Eser, Bahakan, E.Ünlü
YÖNETİCİ:Yasin Tunç
KIRMIZI KART:dk.87 Osman Çakır, (Turgutalpspor), dk.87 Mustafa Duran ve Şerafettin Bodur (Süleymanlı Bld.Spor)
GOLLER:dk.11 Mustafa Duran, (Süleymanlı Bld.Spor) dk.15 Ertuğ Elmas (Turgutalpspor)

NOT: Karşılaşmaya ait 220 adet 📸 görsellere şuradaki 👉 somadaspor Facebook sayfamızdan bakabilirsiniz.

9.Hafta Toplu Sonuçlar

Sazobaspor 0-3 Karabulutspor
Medar Gençlerbirliği 7-1 Selçiklispor
Akhisar 1922 Spor 6-1 Gölmarmaraspor
Süleymanlı Belediyespor 1-1 Turgutalpspor
Akhisargücü Bay

9.Hafta Puan Durumu

10.Hafta Maçları

Sazobaspor-Selçiklispor
Turgutalpspor-Akhisargücü
Medar Gençlerbirliği-Gölmarmaraspor
Süleymanlı Belediyespor-Karabulutspor
Akhisar 1922 Bay

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN