Somaspor’un İlk Yarı Karnesi

Somaspor’un İlk Yarı Karnesi

TFF 2.Ligin ilk devresi geçen hafta oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Beyaz grupta mücadele eden Somaspor’un ilk yarı karnesi

2.Lig Beyaz Grupta 19 hafta geride kaldı. Özellikle Kasım ve Aralık ayı olmasına rağmen şehirlerde kar yoktu, buzlu zemin de azdı, goller yağmur oldu yağdı.

Maçlarda bazı kaleciler çok hatalı goller yedi, bazıları ise yaptıkları kurtarışlarla takımını adeta ipten aldı. Kimi oyuncular gol atmaya doyamadı, kimi oyuncular ise ”ah’larla ”vah’larla doksan dakikayı tamamladı.

Yukarılarda “Aman play-off içerisinde yer alayım” mücadelesi yaşanırken, 11’inci sırada yer alan takıma kadar da “Bu hafta puan alamazsam, tehlike çemberinin içerisine girerim” savaşı vardı…

Şimdi bizi ilgilendiren kısım Somaspor’un ilk yarı karnesi‘ne küçük anektodlarla bir göz atalım

BURHANETTİN BASATEMÜR

Somaspor’un ilk yarı karnesi‘ne kadro mühendisimiz Burhanettin Basatemür ile başlayalım…

Grubumuzda yer alan alan takımların sürekli teknik adam değiştirdiği ortamda bizde, 2019’da takımın dümenine geçen ve az bütçeyle sürekli yukarılara oynayan takım yaratma becerisi gösteren teknik direktörümüz Burhanettin Basatemür, kupa ve lig olmak üzere toplam 125 maça çıktı.

Burhanettin Basatemür’un bu sezon özelinde maç başı puan ortalaması baktığımızda iyi bir ilk yarı performansı çıkarttığını görüyoruz.. Başarılı teknik adam takıma, 18 haftada elde ettiği 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi ile 27 puan kazandırdı. Siyah-beyazlı ekibimiz, 18 maçlık periyotta ilk devreyi 27 puanla 9.sırada tamamladı. Teknik direktörümüz Basatemür böylece maç başına 1.5 puan ortalaması tutturup, Somaspor’un orta sıraların bir üstünde yer almasını sağladı.

Somaspor’un İlk Yarı Karnesi

Yaş ortalaması 22,5, takım değeri ise 969.000 € olan Somaspor’un özellikle Batman Petrolspor ve Çorumspor mağlubiyetleri ile başladığı sezonun ilk yarısını Bursaspor ve Afyonspor maçlarıyla kapatması çok güzel oldu.

Burhanettin Basatemür önderliğindeki siyah-beyazlı takımımız oynadığı 18 maçın 13’ünde gol atma başarısı gösterirken, 5 karşılaşmada futbolun meyvesi olan ‘’gol’’ sevincini yaşayamadı.
Siyah-inciler, sezonun ilk yarısında sahadan toplam 7 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 8 galibiyet ile ayrıldı.

İç sahada oynadığımız 9 maçın 4’ünde galip gelirken 4 kez yenildik 1 kez de berabere kaldık. Attığımız 13 gole karşılık kalemizde 10 gol gördük.
Dış sahada ise oynanan 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldık. Deplasmanda attığımız 13 gole karşılık kalemizde 8 gol gördük..

Ligin ilk yarısında üstümüzde yer alan 8 takıma karşı oynadığımız maçlarda Esenler Erokspor, Ankaraspor ve Afyonspor’dan 3’er, Amedspor ve Erzincanspor’dan 1 puan aldık. Şanlıurfaspor ve Çorumspor maçlarından puan çıkartamadık.

İlk yarıda 5 maçımızı gol yemeden tamamladık. Bu maçlar, Amedspor (D), Ankaraspor (D), Bayburt (D), Isparta (İ) ve Afyonspor (D)

Ligin ilk yarısında 6 maçımızı gol atamadan tamamladık. Batman Petrol, Çorumspor, Amedspor, Tarsus İdmanyurdu, Şanlı Urfaspor ve Nazilli Bld.Spor maçları.

3-0’lık Ankaraspor ve Bayburt Özel İdare maçları en farklı galip geldiğimiz deplasman maçları oldu..
En gollü mağlubiyetlerimiz ise 3-2’lik skorlarla Düzcespor ile içeride, Menemen FK ile dışarıda oynadığımız maçlar..

Sezonun ilk yarısında ekibimizin galibiyet serisi 2 maç. Üst üste 3 kez maç kazanamadık. Mağlubiyet serimiz de 2 maç.

SOMASPOR GOL SAYISI

Somaspor ilk yarıda toplam 26 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü. Sezonun ilk yarısında Somaspor’ un en golcü futbolcusu attığı 7 golle Yusuf Türk oldu. Yusuf’u 6 golle Emrecan Bulut ve 3’er golle Can Vural ve Yılmaz Ceylan takip ettiler. Yılmaz Ceylan aynı zamanda altı asistle takıma katkı sağladı. Somaspor’ da takım kaptanı Oğuzhan Yıldırım takımın en çok sarı (5) kart gören futbolcusu olurken, bu sezonun da tek cezalı oyuncusu oldu. Ligin ilk yarısında Somaspor’umuzun en istikrarlı oyuncuları 1620 dakika ile en çok sahada kalan Tunay Meral ve Kadir Kurt oldu. Somaspor’un ilk yarı karnesinde tüm oyuncularımızın süre aldığı dakikalar şöyle:

Tunay Meral 1.620
Arda Ünal 90
Kadir Kurt 1.620
Yılmaz Ceylan 1.530
Eray Korkmaz 1.129
Ali Mert Aydın 928
Yavuzhan Keleşoğlu 750
Murat Şevik 605
Safa Ali Memnun 236
Oğuzhan Yıldırım 1.530
Mustafa Şengül 1.441
Kenan Fakılı 1.225
Yusuf Tursun 1.100
Emrecan Bulut 922
Erdem Aygül 896
Yusuf Türk 879
Mücahit Aslan 307
Emre Balkı 256
Furkan Birdal 138
Emirhan Uzun 92
Ali Özdemir 46
Can Vural 1.000
Berkay Ekici 343
Kadir Karış 127
Eran Şenol
Mehmet Mert Pala
İlkay Gül
Serkan Gölükcü
Mustafa Efe Kansız
Osman Erol 18 dakika yer aldılar..

emrecan bulut

Takımda oynadığı pozitif futbolla adından sıkça söz edilen Emrecan Bulut, iklim değişikliğinde bu aralar esen rüzgarın bir başka veryasyonu gibi. Güçlü fiziği ile rakip defansı adeta çökertiyor. 3-1’lik Bursaspor maçında attığı iki golle ön plana çıkan genç forvet, Afyonspor maçında atılan iki galibiyet golünün de mimarıydı. Emrecan’ın son iki hafta da takıma sağladığı katkıları konuşurken, Safa Ali Memnun, Yavuzhan Keleşoğlu, Kenan Fakılı ve Yusuf Türk sakatlıktan yana en çok canı yanan oyuncular oldu.

SOMASPOR İLK YARI KARNE

Somaspor’un ilk yarı karnesi’nde öne çıkan ilk yarı istatistikler bu yönde. Yazının başlığında da belirttiğim gibi sezona Batman Petrolspor ve Çorumspor maçlarıyla kötü başlasak ta, başımızda Burhanettin Basatemür gibi kadro mühendisi olan bir hocayla devreye mutlu, umutlu ve heyecanlı girdik. Sakatlığından dolayı sezonu kapatan Kenan Fakılı dışında.

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN