Somaspor’dan Kritik Virajda Önemli 3 Puan

Somaspor’dan Kritik Virajda Önemli 3 Puan

Isparta 32 Spor maçı üst sıralardan koymama adına çok önemliydi.

Bu maç öncesinde geride kalan iki hafta iyi oynasak ta yenildiğimiz iki maçın ardından hem rakibin puan olarak sıralamada zor durumdan çıkış maçı hesapları yaptığı maç olabileceği gibi Oğuzhan’ın sarı kart cezasını çektiği eksikliğini az hissedebileceğim maç olarak bakabileceğimiz bir maçtı.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Çok gollerin kaçtığı bitiricilik konusunun acaba rakibin sıralamadaki yerinin biraz konsantre bozucu olabileceği gibi, sonuçta bakarsak daha çok goller atabilirdik dediğimiz bir maçı iki farklı kazandık.

Gollerden çok oyun anlamında yaptıklarımızın sınandığı verimlilik oyun kalitesi bazı oyuncuların mevki olarak daha çok maç oynaması olarak bakılabileceği ve tecrübe bakımından üstüne koyduğu ve hocanın herkesi değerlendirdiği maç olarak bakabiliriz. .

Yusuf Türk ile forvet anlamında yerini sağlamlaştırması bakımından verimliliği artarak devam etmesi önümüzdeki maçların zorluğu bakımından oyun anlamında takımın gollerini atması forvette etkili oluşu gösteriyor ki onun kazanma adına yaptıkları onun takımın sistemsel bir parçası olarak takımın oyun yönünden hücumsal anlamda etkili oluşunu sağlıyor.

 

Takım defans anlayış olarak bakıldığında pozisyon olarak rakibin etkisiz oluşu saha yayılış orta saha olarak Oğuzhan yokluğunda Erdemin Oğuzhan’ı aratmayışı ofansif olarak Yusuf ve Kenan la birlikte maçın iki yönünü iyi oynamalarına bakılırsa böyle bir maçın olması onların saha içi performanslarının verimlilik olarak iyi maç çıkarmaları her zaman hazır olduklarını gösterir.

Böyle maçların ilerdeki puan tablosuna yansıması rakibin zayıf değil ligin içindeki takımların birbirine yakın olduğu puan sıralaması sık değiştiğinde anlıyorsun her alınan puan çok değerli içerde maç kazanma sezon başladığından beri istatistik e bakıldığında bunu düzelmek adına bu maç önemliydi.


Sonuçta kazanılan her maç çok önemli ligin devamlılığı düşünüldüğünde bir galibiyet sıralamada seni iki basmak yukarı atabiliyor hem maddi kazanç olarak kasana giriyor her maç ciddi bakılarak yapılan çalışmaların meyvesi her geç sahaya yansıyor onun için Soma spor başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor, dünkü galibiyette emeği geçen başta teknik kadro ve futbolcuları tebrik ediyoruz. ..Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN