Somaspor’dan İnanılmaz Bir İkinci Yarı

Somaspor’dan İnanılmaz Bir İkinci Yarı

3.Lig temsilcimiz Somaspor, bugün grubun güçlü takımlarından Isparta 32 Spor karşısında özellikle oyunun ikinci yarısında mükemmel bir futbol karakteri ortaya koyarak maçı farklı kazandı.

Geçen haftaların oyunu bugün yoktu. ilk dakikadan itibaren çok istekli yardımlaşan takım olarak savunma yapan bir takım vardı sahada ayni şekilde Isparta da ilk dakikadan itibaren önde basarak oynadı .. İlk yarının ortalarında 32 numaralı oyuncuları Mustafa Diler‘in aşağıdaki videoda göründüğü gibi kalecimiz Tunay’la karşı karşıya kaldığı pozisyon belki de maçın kırılma anı idi.



Rakip takımın bu önemli atağından sonra ilk yarı genelinde iki takımda belki istenilen pozisyonları bulamasa da Soma geçen haftalar da erken gol yeme hatalarımızı düzeltmek adına önemliydi nedeni şampiyonluk hesapları yapan takımlar kolay gol yememeli diyebiliriz..

SOMASPOR ISPARTASPORSoma takım olarak golü her mevki nin atabileceği oyunu oynuyor hatta orta saha kanatlar gol atıyor ama ciddi forvet sıkıntısı olan bir takım eğer iyi golcün olursa takımın daha iyi yerlerde olup şampiyonluk için daha rahat olursun golcüleri iyi takımlar bir adım öndedir şampiyonluk için transfer dönemi girdi bu konu muhakkak masaya yatırılmalı aynen Özcan Aydın ve Nurettin Çağlar gibi  etkili net forvet olmalı şampiyonluk kadar şampiyonluk mücadelesi veren takımın golcüsü şu anda yedi yada sekiz golde olmalıydı ..

Somaspor defans olarak çok iyi durumda geçen haftalar belki erken gol yedik ama bu takım olarak yaptığım savunmanın yetersizliğinden oldu bu hafta özellikle bu konu düzeltilmiş takım olarak savunma yaptık özellikle ilk yarı bunu istikrarlı bir şekilde yaptığımızda her yerde rahat kazanan takım oluruz..



Forvet neden önemli önde top tutabilen takımı öne çıkarabilen özellikle duvar olan top indirebilen ayni şekilde takımla birlikte orta saya ya kadar gelip rakibi karşılayan olmalı kendi kendine pozisyon üretip fırsatçılığı ile fark yaratan bir forvet seni istenilen yere götürür bu bugün Somaspor da yok gibi tamam belki bütün mevkiler çok iyi olacak ta değil ama bazı mevkiler de kötü olamaz bunun önemi sezon sonu belli olur..

İkinci yarı rakip bugün Somasporun istekli arzulu hırslı oyunu neticesi düşmeye başlamıştı ve gol olduğunda iyi organize gelen Somasporun özcan in şık golu ile öne geçti cok güzel hazırlanış bakımından bir gol oldu tam dakikasında geldi arkadan sevinmelerin bitmediği anda Hakan Çakır in muhteşem frikiği ni izledik bu rakibin gardını düşüren gol oldu şu bir gerçek isteğin zaman oluyor sahaya yüreğini koyarsan oluyor bugün ki gibi.. Üçüncü gol zaten her şeyin üstüne çilek oldu..



Takviye Şart

İkinci yarı ya lider giriyoruz yalnız takviye şart yoksa iyi rakipler var arkadan gelen Esenler Erok İçel bunların da transfer yapıp güçleneceğini unutmayalım onun için bizim de her şey tekrar gözden geçirip İkinci yarı yarışın kızışacağını düşünerek daha iyi olmamız lazım

İlk yarı belki puan kayıplarını yaşanmıştır olmuştur olacaktır futbol bu doğası gereği ama bazı rakiplere beklenmeyen puan kayıpları olduğunda hedefin de oynaya sebep veriyor bunlar ikinci yarı olmadığında finiş ilk giren takım oluruz, yine bugün kü maçın özelinde özellikle 2.yarıda çok iyi bir Somaspor vardı. İyi bir hazırlık döneminin ardından ikinci yarı aynı oyun karakterimizi ortaya koyarsak kesin ipi göğüsleriz.. Sağlıklı günlere Doğan Gülşen (Tüm Yazıları)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

2 YORUM

  1. Avatar
    Mehmet Çetin

    Soma’nın çocuğu Tunay Meral

  2. Avatar
    Ömer Sezen

    Maşallah hoçam nazar degmesin

YORUM YAZIN