Somaspor’dan Daha Fazlası…

Somaspor’dan Daha Fazlası…

Bugün Soma mızın yıllardan beri özlemini duyduğu,çok istediği profesyonel lig için son derece önem arz eden 3.yolundaki heyecan ve stresi yüksek olan Yıldırım Belediyespor maçına Soma’mıza ve Somaspor’a gönül veren tüm hemşehrilerimiz gibi bende gittim.

KÖŞE:Sancar DELİBALTA

Çünkü bu maçı kazanmalıydık,kazanacaktık ve buda sadece takımlar tüm taraftar,tüm Somalılar ve herkesin enerjisi, duası ve destekleriyle bütünleşen bir sinerjiyle olacaktı.
İşte tamda bu yüzden orada olmalıydım Somanın bir çocuğu olarak.
Maçtan önce Somaspor’u desteklemeye gelen 5 binin üzerinde taraftarın ve Somalıların kalplerinin aynı anda attığı,aynı şarkıyı söyledikleri ve aynı heyecanı yaşadıklarına bizzat şahit oldum,çünkü aynı duyguları bende yaşıyordum.




Gözümün önünden 90’lı yıllara damga vuran efsane Soma linyit sporlu günler geldi ve aynı duyguları yaşayacağımız umudu yüreğimde belirdi.
Stres dolu maça disiplinli oyunu ve alan savunmasını çok iyi yapan diri bir takım görünümüne sahip Yıldırım Belediyespor karşısında alıştığımız oyununu sahaya yansıtamayan bir Soma spor vardı.
Fakat maçı çok istediği her halinden belli olan takımımız henüz ilk dakikalarda yediği şok bir gol ile geriye düşerek adeta maça 1-0 yenik başladı.
Ama içimde bu maçı çevireceğimize dair inanç vardı oradaki herkes gibi ve 5 bin taraftar ile Somaspor bunu yapacak güçteydi.

Devre arasında maç sohbeti yapma şansım olan Ali Sezer abime aynen şöyle söyledim.”Abi takım maçı istiyor ve alacak göreceksin,eğer bir gol bulursak ikincisinin gelmesi 5 dk sürmez ve bu maçı 3-1 alırız ve bence alacağız”demiştim. Netekim ikinci yarıya fırtına gibi başlayan Somaspor’umuz Toma ile penaltıdan bulduğu golle skoru eşitledi,hemen 5 dk sonrası skoru 2-1’e taşıdı. Ve maç Yusuf’un gölüyle Somasporumuzun 3-1 galibiyetiyle sonuçlandı.

Her şey tamda söylediğim ve istediğimiz gibi gerçekleşerek liderliği perçinledik.
Ortalık düğün bayram yerine döndü ve Atatürk stadı tam bir galibiyet coşkusuna sahne oldu.
Bu anlamda Somaspor’u bu seviyelere gelmesinde tartışılmaz emekleri olan Manisa Milletvekilimiz sayın Mehmet Ali ÖZKAN,Belediye başkanımız Ali TULUP ve değerli dostum kulüp başkanı İhsan ÇETİN’e, büyük Somaspor taraftarına,siyah incilere, tüm siyasi parti yetkililerine,sivil toplum kuruluşlarına,sponsorluk veren kurumlara ve mesai harcayan herkese bir Somalı olarak teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Umarım bu yolun sonunda gülen biz oluruz ve tekrar yazma şansı bulurum Somasporumuzun şampiyonluğu için..

Son olarak bu yazımda futbol takımımızın galibiyeti ve başarılı bir sezon geçirmesinden çok daha önemli ve değerli olduğunu düşündüğüm bir durum gözlemledim.
Bir kentin bir spor müsabakasıyla kenetlendiğine ve şahlanışının emarelerini gösterdiğine şahit oldum.
İşte sporu güzel yapan,özel yapan ,başarı ve birliktelik mantalitesini bizlere kazandıran da bu değil midir?…
Tanık olmaktan son derece mutlu olduğum bu durumun özeti olarak şunu söylemek istiyorum; SOMASPOR’DAN ÇOK DAHA FAZLASI….Hepinize iyi günler diliyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Sancar DELİBALTA (Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü)






Sancar Delibalta

YORUM YAZIN