Somaspor’da Taşlar Yavaş Yavaş Yerine Oturuyor

Somaspor’da Taşlar Yavaş Yavaş Yerine Oturuyor

Temsilcimiz Somaspor, zorluk derecesi yüksek maçta Ankaraspor karşısında oyunun genelinde ama özellikle 2.yarıda mükemmel bir futbol karakteri ortaya koyarak maçı farklı kazanmasını bildi.

Buhranlı geçen ilk iki haftadan sonra yenilmemesi, geçen yılların benzer örnekleri olduğunu bildiğimiz Somaspor gerçeklerinin bir kez daha yaşıyoruz.. Yani Somaspor’da taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor

Takım fizik ve oyun olarak olsun daha ilk haftalar oyun olarak gerekenleri yapsa da ilk iki hafta yenilgiyi hak etmemişti. Ama bazı ufak aksaklıklar vardı, bunların önümüzdeki haftalar düzeleceği belli eder oyun vardı saha da.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Üstat Burhanettin hoca demeçlerinde kurulan bu takıma güvenilmesini belirtiyordu. Skor ne olursa olsun maçlardan sonra yaptığı maç açıklamasında geçen hafta son dakika golü ile galibiyet bulması takımın özgüvenin artmasını sağladı. İki hafta maçları izleyemediğim için yazamasam da skorlarla birlikte takımın üstüne koyarak gidişi belli ederek devam ediyordu..

Bugün yine Ankaraspor maçında ilk yarıyı izleyip ikinci yarı gözlemcinin izin vermemesi maçta ilk yarı istediklerini yapan bir Somaspor vardı. Topun arkasına geçip oyunu kendi yarı alanında kabul edip etkili kontralarla özellikle Yılmaz ve Can la pozisyon bulduk. Çok iyi bir ilk yarı oynadık kesinlikle buradan puan yada puanlarla döneceğiz görüntüsü vermiştik öylede oldu ..



İkinci yarı dediğimiz gibi yayın kesilince izleyemedik ama hoca ikinci yarı yaptığı sihirli dokunuşlarla maça damga vurdu ve farklı skorla galibiyeti bulduk. Neticede ilk haftaların o biraz takım olarak hazır olmayan görüntünün geçip takım olarak oyun disiplininden kopmayan ve bütün mevkiler olarak birbirini tamamlayan, takım bütünlüğü oluştuğu takım görüntüsünü bulduk ve üst üste ikinci galibiyetini alarak artık daha iyi galibiyet serinin oluşacağı haftalara doğru gidiyoruz görüntüsünü verdik..

Sabır ve çalışmanın ödülünü sisteme inanç ve futbolculara inanan bir teknik kadro yönetimi bu başarının gelişini gösteriyordu. Arka arkaya iki galibiyet sonrası yedinci sıraya çıkmak sadece bizlere bu başarıyı alkışlamak düşer, tebrikler takım. Ankara gibi zorlu bir deplasmandan hemde üç farklı galibiyetle üç puanla dönmek sizin kalitenizi ortaya koydu. Ayaklarınıza sağlık. Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN