Somaspor’da İyisiyle Kötüsüyle İlk Yarı

Somaspor’da İyisiyle Kötüsüyle İlk Yarı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta Ligin ilk devresi geçen hafta sahamızda oynadığımız ve sahadan 5-1’lik skorla galip ayrıldığımız Karaman FK maçıyla sona erdi.

Yaş ortalaması 21.8 olan ve tamamı amatör liglerden takıma kazandırılan oyunculardan kurulu olan ekibimiz ile ilgili lafı fazla uzatmadan 2023-24 sezonunun ilk yarısında neler oldu. Takımımızın ve bazı futbolcularımızın istatistiklerine bir göz atalım:

Geçen Sezon 27 Bu Sezon 29 Puan Topladık

Burhanettin Basatemür idaresindeki Somaspor, sezonun ilk yarısında sahadan toplam 5 mağlubiyet, 5 beraberlik ve 8 galibiyet ile ayrıldı. Geçen sezon ilk yarısını 27 puanla 9.sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, bu sezon ilk devrede topladığı 29 puanla da devreyi 8.sırada kapattı. (Somaspor’un ilk yarıda oynadığı tüm maçların geniş özetlerine haberin en 👇 alt kısmında yer alan skorların üzerine tıklayarak bakabilirsiniz)

8 Hafta Sevindik!

Özellikle 1-2-3-10-11-15-16 ve 18.haftaları galibiyetle kapatmanın sevincini yaşayan siyah-inciler, 7-8-13-14 ve 17.haftalarda sahadan boynu bükük ayrıldı. Somaspor beş karşılaşmadan 4-5-6-9 ve 12.haftalarda ise beraberlikle ayrıldı. Ligde oynadığı 18 karşılaşmanın 14’ünde gol atma başarısı gösterirken, üç karşılaşmada futbolun meyvesi olan gol sevincini yaşayamadı.

+4 Averajla Bitirdik

Somaspor ilk yarıda toplam 24 kez rakip ağları havalandırırken, kalesinde 20 gol gördü. Sezonun ilk yarısında Somaspor’a en çok gol sevinci yaşatan oyuncu 5 golle Arda Çolak oldu. Arda’yı 4 golle Erhan Şentürk 3 gollede Muhammet Ensar Akgün takip ettiler. Somaspor’da Oğuzhan Ayaydın takımın en çok sarı kart gören futbolcusu olurken, bu sezonun tek kırmızı kartını gören futbolcu ise kalecimiz Tunay Meral oldu.

5 Golle Sevindik, 3 Golle Üzüldük!


En gollü galibiyetimizi sahamızda 5-1’lik skorla Karaman FK’ya karşı alırken, en gollü mağlubiyetimiz ise yine sahamızda İskenderunspor’a karşı 3-1’lik skorla aldık.

Kupada 4.Turda Elendik!

Temsilcimiz Somaspor, Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur Eleme maçında karşılaştığı Kayseri ekibi Talasgücü Bld.Spor’u sahasında 6-0 mağlup etti. 4.Turda 1.Lig ekibi Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşan siyah-beyazlılar rakibine 3-1 mağlup oldu ve kupaya veda etti.

İlk Randevumuz 14 Ocak’ta Isparta 32 Spor İle

Ligde sezonun ikinci yarısı 13 Ocak 2024’de İnegöl Erzincanspor maçıyla başlayacak. Somaspor sezonun ilk maçını 14 Ocak Pazar günü sahasında Isparta 32 Spor ile oynayacak. Siyah-beyazlı ekibimiz, ligde 18 haftalık normal sezonu 4 Mayıs 2024’de Karaman FK deplasmanında tamamlayacak.

Somaspor’da Taraftarın Takıma İlgisizliği

Süper Amatör ve Bölgesel Amatör Liglerde hemen hemen seyirci rekoru kırıldığı Atatürk Stadı’nda, özellikle bu sezon takımı yalnız bırakıyoruz.

Ne Haliniz Varsa Görün!

2.Ligdeyiz. 1.lige yükselmek istiyoruz ve sezonun ilk üç haftasına fırtına gibi giriş yapan bir takıma sahibiz. İlçede play-off şarkıları söyleniliyor. Ancak ilk üç haftada dahil 750-1000 ortalamayla (bununda 300’ünü takımına gönülden bağlı olan Siyah-İnciler karşılıyor) Somaspor’u ‘’ne haliniz varsa görün’’ dercesine yalnız bırakabiliyoruz. Ha taraftar haklı olarak her zaman iyi oyuncularla hep zirveye oynayan, heyecan veren ve sürekli galip gelen takım ister. Onları, ‘’genç oyuncuymuş, amatörmüş, paramız yok, gelirimiz yok’’ kısmı ilgilendirmez.

Taraftar ve Yönetim Empati Kuramıyor!

Seyircinin ilgisizliği az önce saydıklarımın yanı sıra taraftar ile Somaspor yönetimi arasındaki soğukluğunda etkisi var. Taraftar soruyor, yönetimden açıklama yok. Taraftar ve yönetim empati kuramıyor. Bu da Somaspor’a karşı olan ilgisizliği olumsuz yönde beraberinde getiriyor. Bir çok paralı İl takımları kısaca 2.lig takımlarından örnek vermek gerekirse; Bursaspor, Uşakspor, Denizlispor, Adıyaman, Zonguldak, Kırşehirspor vb. Bu saydığım takımlar gibi bir çok takım ligde aldıkları başarısız sonuçlar nedeniyle taraftarlarını çileden çıkartıyor.. Biz ise; az maliyetle 8.sırada ilk yarıyı tamamlayan takımımıza destek veremiyoruz. Sonuç itibariyle; ”Soma olarak, Somaspor taraftarları olarak 2.ligi ne kadar hak ediyoruz?” düşünmemiz lazım.

CEVDET YILDIRIM SOMADASPOR

Not tutabildiğimiz ve öne çıkarabildiğimiz küçük istatistikler bu yönde. Sezonun ilk üç haftasına fırtına gibi başlayıp, ilerleyen haftalarda sürdürdüğümüz inişli çıkışlı grafikler devrenin sonunda 5-1’lik galibiyetle bir nebze ölü toprağı üzerimizden atmış olduk. Karaman FK maçıyla ikinci devreye umutlu ve heyecanlı girdik. Ha bu arada; 14 Ocak 2024’de evimizde Isparta 32 Spor ile başlayacak lige kadar transfer konusunda ne tür gelişmeler olacak hep beraber göreceğiz.

Somaspor

Somasporumuzun İlk Yarı Maç Sonuçları

Isparta 32 Spor 1 – 2 Somaspor
Somaspor 1 – 0 Arnavutköy Bld.
Etimesgut Bld 0 – 2 Somaspor
Somaspor 1 – 1 24 Erzincanspor
Fethiyespor 1 – 1 Somaspor
Somaspor 3 – 3 İnegölspor
Kastamonuspor 1- 0 Somaspor
Somaspor 0 – 2 Iğdır FK
Menemen FK 0- 0 Somaspor
Somaspor 1 – 0 Denizlispor
Sarıyer 1 – 2 Somaspor
Somaspor 1 – 1 Düzcespor
68 Aksaray Bld 2 – 0 Somaspor
Somaspor 1 – 3 İskenderunspor
Uşakspor 0 – 1 Somaspor
Somaspor 1 – 0 Bld. Derincespor
Amedspor 3- 2 Somaspor
Somaspor 5 – 1 Karaman FK

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN