Somaspor’da İstikrarı Yakalamak Zor Artık

Somaspor’da İstikrarı Yakalamak Zor Artık

Somaspor’da kalan maçlarda istikrarı yakalamak zor artık.

Genel itibari ile son haftalarda iyi oyunu skor ve bitiricilik anlamında sıkıntılı olan Somaspor, genç ekip olup oyun istikrarı yakalayamaması özellikle ligin ikinci yarısında olan bu durumu izaha sokamaması itibari ile bu yaşananlar..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Dünkü maçın özelinde ilk yarı oyun olarak orta saha akıcı olarak daha hücumsal yönden etkili olabilirdi diyebiliriz. Bu neden kaynaklandı? Bir kere içerde oynarken daha ofansif orta saha olsa Ali yerine Atamer başlasa orta saha olarak tekniği ve pas trafiği hücumlara yönelik katkı daha çok olabilirdi.

Sonra geçen hafta Orkun forvetteydi yine başlayabilirdi. Eray iyi niyetli olabilir ama bir kere top tutamadı, duvar olamadı, bir kere indiremedi. Daha ne kadar bekleyebiliriz gerçi golde iyi kafa vurdu ama genel anlamda verimlilik açısından beklentilerin altında.

Oyunu bazen forse ettiğimizde geldiğimiz ceza sahası içinde tıkanıyoruz burada bitiricilik anlamında istediklerimizi yapamadık. Forvet etkisi iyi oyunun sonucunda skoru bakar aynı golde olduğu gibi devamlılığı sürdürebilmesi durumu her zaman yaşanmalı bunun sonucu bizim orası deneme tahtası oldu bir şekilde etkili forvet olmaması sistemin arızasına sebep oluyor..

Rakip aslında bizim gibi mütevazi oyun akışı düşünen geride stoperleri tecrübeli Sezer Özmen süper lig görmüş tecrübeli kesicilik yönünün iyi oluşu bizim uzun oynadığımızda iyi yer alışı tecrübesini konuşturan, oyunu geriden kurabilen ekip gol de iyi çıkışı ve iyi orta kesişleri ve defansif anlamda beklemediğimiz top gol oldu. Bunun hızlı ve etkili orta olup futbolun beklenmedik anda gol olabileceği unutulmaması, gol oluşu yine ortaya çıkışı bizim gol atacağımız düşünürken rakip bulması “futbol böyle bir oyun” dedirtti..

İkinci yarı geçen hafta golü atan Osman çıkıp Celal girse de verimlilik açısından fark olduğu tartışılır. Durum daha öne doğru oynayıp Oğuzhan’ın çıkmaya başlaması hücum yönünden etkili olmaya başladık. Golü bulduk ama arkadan üç kişi değişikliği bizim tekrar aksamamıza sebep oldu. Beraberlikten sonra rakip gelmeye başlaması bu değişikliklerle bir bağlantısı olmasıyla ilgili olabileceği gibi bizim gol sonrası hamlede acele etmemiz olabilir.
Sol bek neden değişti? Atamer hem hücum çıkışı hem orta saha içeri girip pas trafiğinde oyunun içinde olan biri ama yerine giren Emirhan yerinde olmaması “bize ne gibi bir faydası olabilir?” diye bakıp ”bu değişiklik niçin oldu acaba?” dedirtti.

Orkun Eray değişikliği tamam Ali Mücahit te yerinde değişiklik ama aynı anda olması yediğimiz ikinci gol sonrası tekrar hamle yapmamızı engelledi Mücahit Oğuzhan’ın öne doğru çıkışı sonrası Özcan sağa geçip Yılmazın içeri girmesi etkisiz görünmemize sebep oldu. Özcan son on dakika görünmedi çizgide yoruldu da zaten bunun sonucu hücumsal yönden etkili olamayışımız maçın sonunda gol gerekirken yenik durumdayken acaba sağ bek hamlesi ne verebilir bize diye bu değişiklik olmasa da olurdu dedirtti..

Çıkarken acele pas, önde basan rakip kaptırılan top bizim golü düşündüğümüz son dakikalara doğru hatamızdan olması üzdü. İyi oynarken golün olması, son dakikalara doğru düşmemiz, o ikinci yarı müthiş oyuna yakışmayan gol yedik. Bundan sonra yorgunluk belirtileri oluşması özellikle Özcanın yorgunluğu neticesi uzatmalarda da yeterli hücum olmayışı yenilgi ile biten bir maç özellikle ikinci yarı kesinlikle galibiyeti hak eden oyun olması ama hatalardan gelen goller dün itibari yenilgi ile sonuçlandı.

Dersler çıkarılacak bir maç oldu.

Önümüzdeki maçların tamamlanması sonucunda bu ligin olması gerektiği yerde bitirecek olan Somaspor, önümüzdeki yılın planlamasına geçecek maçları oynuyor. Seyir zevki hop oturup hop kalktığımız maçın ardından sahada mücadele eden futbolcu kardeşlerimize teknik ekibe taraftara teşekkür ederiz.. Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at..

Bağlantılı Haberler;

Somaspor 12 Etimesgut Bld.Spor
Etimesgut Bld.Spor 2-2 Somaspor
Hem Başarılı Hem de Centilmen Bir Takımız
Oyun Olarak Yükselişteyiz
Etimesgut Bld.Spor 2-2 Somaspor
Etimesgut Belediyespor Maç Önü
Etimesgut Bld.Spor Maçımızın Hakemi Belli Oldu
Somaspor 2-1 Etimesgut Bld.Spor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN