Somaspor Yeni Sezon Startı ve Kamp Programı

Somaspor Yeni Sezon Startı ve Kamp Programı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek Somaspor, 2022-2023 sezonu ilk etap hazırlıklarının startını kendi evinde verdi.

Yeni sezon hazırlıklarının 1. etabına dün Soma’da başlayan siyah beyazlı ekibimiz, TFF Soma Belediye Tesisleri’nde ilk çalışmasını yaptı. TFF Tesislerinde gerçekleşen sezonun ilk antrenmanına Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Saygılı, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Ak Parti Meclis Üyesi Ali Sezer  ve Somaspor Yönetim Kurulu katıldı.

Kurban kesiminin ardından Teknik Direktör Burhanettin Basatemür yönetiminde yapılan antrenmanda oyuncular koşu, aerobik ve dar alan çalışması gerçekleştirdi.

2.ETAP BOLU’DA

Çalışmalar, Teknik Direktör Burhanettin Basatemür yönetiminde Arife gününe kadar tesislerde yapılacak. Bayram izinin ardından tekrar toplanıp bir on gün daha Soma’da devam edilecek.  Siyah-beyazlılar,  bir aksilik olmaz ise ayın 22’sinde Bolu’da kampa girecek.

 

BURHANETTİN BASATEMÜR

Somaspor teknik direktörü Burhanettin Basatemür, antrenman sonrası bloğumuza yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

”Yeni bir sezona Pazartesi günü tesislerimizde yaptığımız antrenmanla başladık. Arife gününe kadar buradayız. Bayram izinin ardından tekrar toplanıp bir on gün daha çalışacağız. Ayın 22’sinde de bir aksilik olmaz ise Bolu’ya kampa gideceğiz.”dedi.

Basatemür, Bir hayli oyuncunun takımdan ayrıldığını, çok büyük oranda değişime uğradıklarını bununda bizim gibi yetiştirici bir kulübün bu şekilde olması da gayet doğal olduğunu söyledi.

‘’Bir hayli oyuncumuz gitti. Çok büyük oranda değişime uğradı takımımız. Buda normal bizim gibi yetiştirici bir kulübün bu şekilde olması gayet doğal. Oyunculara da kızamıyoruz oyuncularda haklı. İyi teklifler geliyor üst liglerden hem de maddi olarak çok iyi teklifler geldi oyuncularımıza onlarda bunları değerlendirmek istiyorlar bizim kulübün bütçesini aşan bir durum olunca da bizimde yapacak bir şeyimiz kalmıyor.’’dedi.

BİZ İŞİN ZOR KISMINA TALİP OLDUK

‘’Yeni oyuncular bulup yeni oyuncular yetiştirmek zorundayız. Biz işin zor kısmına talip olduk geldiğimizden beri yine aynı şekilde devam edeceğiz. Kulübümüzü borçlandırmadan, sıkıntıya sokmadan, hacizlerle uğraştırmadan işlenebilir yürütülebilir bir halde kulübümüzü devam ettirmemiz gerekiyor. O yüzden bugüne kadar transfer politikalarımız da aynen bu yılda bu şekilde devam edecek.’’diye konuştu.

VEFALI OLMAK GEREKİYOR

Kalmalarını çok istedikleri oyuncuları maddi açıdan bünyelerinde tutamadıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, ’’Tabi ki riski var, tabi ki zorluğu olacak çünkü çok değişkenlikler oldu. Biz gelen oyuncularımızın buradaki oyuncularımızın hepsinin üzerine değer üstüne değer kattık ve oyuncularımız hem maddi hem de lig olarak üst yerleri görmeye başladılar Bu onlar içinde bizim içinde gurur verici bir olay tabi ki seviniyoruz tabi ki oyuncularımızın gitmesi bizi üzüyor ama bir yandan da onlar adına seviniyoruz. Onlara kattığımız değer kulübümüzün onlara kattığı büyük değerler var. Vefalı olmak gerekiyor. Bunları unutmamak gerekiyor. Davranırken kulübe karşı daha hassas davranmak gerekiyor. Nerden nereye geldiklerini unutmadan davranmaları ve konuşmaları gerekiyor. Ben o vefayı bütün giden oyuncularımızdan bekliyorum. Kulübün bunda büyük hakkı ve payı var. Hepsine de başarılar diliyorum, İnşaAllah başarılı olurlar.’’dedi.



GENÇ OYUNCULARI BÜNYEMİZE KATTIK

Basatemür, giden oyuncuların yerine genç ve yetenekli oyuncuları bünyelerine kattıklarını belirterek, ‘’Biz yolumuza yeni oyuncular bularak devam etmek zorundayız. Öylede yaptık çok sayıda genç oyuncu aldık. 3.Ligde oynamış değerli belki biraz performans olarak bir iki yıldır aşağıya çekilmiş ama potansiyeli olan oyuncular aldık. O potansiyelli oyuncularımızı biz burada yeniden iyi hale getireceğiz. Aldığımız genç oyuncuları şans vererek onları iyi hale getireceğiz. Yine alt yapımızdan aldığımız iki tane genç oyuncumuz daha var. Bizdeki oyunculara ilaveten iki oyuncuyu daha aldık. Bu şekliyle bu gençlerimizle devam edeceğiz. Transfer devam edecek. Bir iki bölgeye daha doğrusu 3 bölgeye şuanda hem kendi iç transferde görüştüğümüz oyuncularımız var. Rakamsal olarak yüksek olduğu için şuana kadar anlaşamadık. Olmazsa onların yerine de üç bölgeye de oyuncu alıp transferi kapatacağız. Bizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. ‘’ifadelerini kullandı.

GRUBUMUZDA EN YÜKSEK HEDEF NEYSE BİZİMDE HEDEFİMİZ O

Şartlar ne olursa olsun hedefi yüksek tutan başarılı teknik adam, ‘’Bizimde bulunduğumuz beyaz grupta tabi ki iyi takımlar, yüksek bütçeli çok iyi transfer yapan takımlar var. Ama bu grubumuzda en yüksek hedef neyse bizimde hedefimiz o. Biz hiçbir şekilde geri adım atmadan hiçbir şekilde çekinmeden öyle hazırlanıyoruz, öyle bakıyoruz. Yapabileceklerimizin en iyisi için sahadayız. İnşaAllah bu sezonda yapabileceklerimizin üst seviyesini yaparak yolumuza devam edeceğiz. ‘’dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE ÇOK TAKDİR EDİLEN BİR KULÜP HALİNE GELDİK

Geçen sezon düşük bütçe ve genç oyuncularla büyük başarılara imza atan Basatmeür, ‘’Geçen yıl ligin en ilgi en dikkat çekici takımı olduk. Hem oyuncu satışlarında hem transferlerinde hem de oynadığımız futboldan dolayı hem de Türkiye’nin en düşük bütçeli ama bu kadar hem oyun hem oyuncu satışıyla ilgili yaptığımız çok önemli değerli işler var. Biz kulübümüzü değerli hale getirmeye de devam ediyoruz. Çok üstüne kattık üç yılda. Kulübümüzün çok iyi bir piarı oldu Türkiye genelinde çok takdir edilen bir kulüp haline geldi. O değerini de daha da yükselterek yönetimimizle beraber çalışarak kulübümüze çok daha iyi noktalara getireceğiz İnşaAllah’’diye konuştu..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN