Somaspor ve Denge

Somaspor ve Denge

Türkiye’de futbolun tartışma konusu olduğu bu günlerde Somaspor dengeli bir şekilde gidişatını sürdürüyor.

Futbolda skorun her şey olduğu ülkemizde yapılanların skor özelinde görülmesi derinliğin olmadığı futbola yüzeysel bakıldığından olmalı.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Ekonomik büyümeyle birlikte başarılı olunmasının tribünde itibar görmemesi sadece futbola duysalar bakıldığında başarısız görünürsün oysa ne zorluklarla birlikte mevcut takımın yürüdüğünü görebilmek büyük iştir.

Herkes şampiyonluğa oynamak ister bunun için yolun uzun olduğunu bilmek gerekir hemen şampiyonluk için kadro kurulduğunda maliyet için nelerden vazgeçildiğini görmek lazım sonuçta bir sezonluk takım olup önümdeki yılların heba edip hangi lige gittiğini gördüğünde bu takım 2.ligte oynarken ne zaman Bal ligine düştü serzenişini yapıp durursun.

Önemli olan kalıcılığı başarıyı yaymaktır uzun planlar yaptığını göstergesi alıp geliştirip iyi paralara satıp bunun sistematik şekilde yaptığında başarılısın İşte Soma spor bu şekilde yoluna devam ediyor .

Kalıcı yönetim kalıcı başkan kalıcı hoca sabır isteyen iştir skor dışında çalışabilen yönetim teknik kadronun belirli bir ivmede giden takım ekonomik bağımsızlığı yakaladığında şampiyonluğa oynayan bir Somaspor da olacaktır bunun için dengeli gidildiği görülmekte bu bilinç ile hareket edilip istenilen o istikrarı bulup zorlukları aşarken yıpranmadan gidebilmektir iş bugün bilindiği gibi belediyenin desteği ile giden aynı şekilde bazı ciddi şirketlerin yardımı İmbat Madencilik, Nakliyeciler Kooperatifi özellikle bilinen maden şirketleri bazıları Somaspora ciddi şekilde destekliyor bunun artmasını dileyelim ama önemli olan kendi ayakları üzerinde devam ediyor olması bununda hiç kolay olmadığı ama yinede başarılı bir şekilde yoluna devam eden Somaspor var

Sadece Somasporda alt yapılar ile üst yapının kopukluğu görülmekte gerçi bütün Türkiye’de var bu eksiklik bu birlikteliği sağlayamıyoruz o yüzden ciddi alt yapı sorunlarımız var alt yapı yetiştiriciliği üst yapılarla birlikte planlandığında gelişim ve alt yapılardan futbolcu yetişecektir o zaman Somalı çocukları daha çok Somaspor forması giyerken göreceğiz.

Türk futbolunun bugün kaos ortamında yönetimsel görüntünün olması teknik direktör öğüten yiyen sistemde Burhanettin Besatemür hocanın kıymeti bilinmeli aynı şekilde Başkan Mustafa Aydın gibi futbol bilen fikir birliği ile hareket eden bu birliktelik ciddi manada yaptıklarıyla başarılıdır .

Önümdeki yılların şampiyonluğa oynayan Somaspor yeni stat ile birlikte görülebilir ancak ekonomik anlamda bağımsızlığı artığında futbolcu satış yatırımlarının aynı şekilde hedef büyüyerek devamı tribün desteğinin ciddiyeti demektir buda şampiyonluk için emin adımlarla yürümektir.

Bugün Somaspor yönetim anlamında dengeli ne yaptığını bilen teknik yönetimi ile birlikte başarılıdır skorla değil vizyon öngörü ile yetiştiricilik ve geliştirip satmak üzeri yüzeysel değil bilinçli yönetilerek başarılı örnek kulüp olduğu gibi futbol severlerin taktirini de kazanmıştır. Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN