Somaspor ve Bayram Havası

Somaspor ve Bayram Havası

80’li yılların sonu 90’lı yılların başında Soma’da futbol bir başkaydı. O dönemler de profesyonel ligde iki takımı 3.ligde ve aynı grupta mücadele eden bir Soma vardı.

 

Soma Linyitspor ve Soma Sotesspor’lu yıllarda takımlarımızın kendi aralarında ki maçlar ise adeta büyük derbileri aratmayan, kıran kırana mücadelelere sahne oluyordu.

Futbol ile dolu olan o yıllar da Soma Linyitspor yönünü yukarıya çeviriyor 90’lı yılların başında 2.lige terfi maçı için, Samsun’da Erzincanspor ile karşılaşıyordu.

Sanırım 11-12 li yaşlardaydım ve radyodan bu maçı 90 dakika parmaklarımızı ısırarak dinliyorduk. Dakikalar geçiyor ve heyecan giderek artıyordu. Maçın son dakikalarına gelinirken, Soma’nın çocuğu Ramazan Çapar’ın gölüyle takımımız öne geçiyor ve tarihinde ilk kez soma Linyitspor 2.lige yükselerek göğsümüzü kabartıyordu.



Kimler geçmedi ki o yıllarda Soma futbolundan.. Vedat İnceefe, Alpay Özalan, Erman Güraçar, Fatih’ler, Ramazan’lar ve Fenerbahçe’den tanıdığımız Erdi gibi yıldızlar gördük. Futbol dolu yıllar da popüler yarışma programlarının sunucusu Mehmet Ali Erbil bile Soma takımlarını tuttuğundan bahsettiği günleri yaşadık.

2.lig ile dolu yılları hatırladıktan sonra gelelim günümüze;

Yıllar sonra profesyonel lig olarak 3.ligde boy gösteren Somasporumuz sezon başında hedefini ligde kalmak olarak belirlese de, Burhanettin hoca önderliğinde yüzünü yukarıya dönüyor ve pandemi sürecinden dolayı tescil edilen sıralamayla 2.lige terfi için play off oynamaya hak kazanıyordu.

Kolay olmayan ve hafife alınamayacak olan bu önemli başarı için Burhanettin hoca ve oyuncularımızı tebrik ederken, başkan Mustafa AYDIN, Cem DOĞAN ve Abdullah KARIŞ başkanlarımızı da unutursak haksızlık etmiş oluruz. Hep destek tam destek sloganıyla takımını her koşulda yalnız bırakmayan taraftar gruplarımıza ise ayrı bir parantez açmak istiyorum.

23 Temmuz perşembe günü Muğlaspor ile Antalya’da play off ilk maçına çıkacak olan takımız, hocamıza ve onlara duyduğumuz güvenle birlikte somada farklı bir hava esmesini sağladılar.

Bu havanın takımızın alacağı galibiyetler ile birlikte yeniden yükseleceğimiz 2.lig sevinciyle, bayram havasına döneceğini umuyor ve kurban bayramı ile birlikte çifte bayram yaşayacağımıza yürekten inanıyorum.

Yazımın başında Soma Linyitspor’un 2.lige terfi ettiği yılları kaleme alırken, hafızamda önemli bir yer edinen bilgiyi de sizlere hatırlatmak istiyorum.

O başarı sonrası Yeniasır gazetesi sürmanşetini “SOMA’da BAYRAM” olarak atmıştı, hiç unutmuyorum. 11-12 li yaşlarında olduğum o yıllar da zihnime kazınan bu manşeti hatırlatır iken, bugün aynı yaşlarda ki kızımın da SOMA’DA BAYRAM manşetini Somaspor’umuzun 2.lige yükselmesinden sonra görmesini temenni ediyorum.

Bir sonra ki yazımın başlığını Soma’da Bayram olarak attıracağına inandığım ve çok sevdiğimiz Somasporumuza terfi müsabakalarında başarılar diliyor, vurduğunun gol ve sonucunun 2.lig olmasını temenni ediyorum.

Haydi Soma hep destek tam destek….

Herkese sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Sancar DELİBALTA
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü



YASİN TUNÇ

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN