Somaspor ve 3.Lig’in Fethi..

Somaspor ve 3.Lig’in Fethi..

Geçen hafta evimizde kazandığımız Darıca GB maçından sonra aldığımız 3 puanın anlam kazanması ve daha değerli hale gelmesi için kazanmamız gereken bir deplasman maçına çıkıyorduk ligin 12.haftasında..

Diyarbakır deplasmanında oynadığımız maçta rakibimiz Diyarbakır’ın futbol takımlarından Diyarbekirspordu.
1977 yılında kurulmuş olan Diyarbekirspor uzun yıllar amatör liglerde boy göstermiş ve 2012-2013 sezonunda 3.lige çıkmış profesyonel lig takımlarından biriydi.
Ligde iyi bir sezon geçirdiği gözlenen rakibimiz Diyarbakırspor’la karıştırılan fakat Diyarbakır’ın bir başka takımıydı.

Diyarbekirspor kulübü belirli değerlere vurgu yaparak milli takıma futbolcu yetiştirmeyi felsefe edinmiş bir misyona sahip olmasıyla vizyon sahibi bir takım görüntüsü veriyor,misyonu ve kulüp felsefesi ile Altınordu futbol takımına benzettiğim bir kulüp olarak öne çıkıyordu.

Puan durumuna bakıldığında zirveye ortak olmaya çalışan bir hava veren rakibimize karşı maça bildik disiplinli oyunla başladı takımımız.Sonucunu heyecan ve merak ile beklediğimiz maçta Somasporumuz golü Hayri Mert ile 14.dakikada buluyor ve heyecanımıza heyecan katıyordu.


33.dakikada yediğimiz gol ile skora denge geliyor ve Diyarbakır’daki maça artık takımımıza ettiğimiz dualarla uzaklardan destek veriyorduk.

Bir yandan zirvedeki iki takım olan Karacabey Nazilli maç sonucunu takip ederken kazanmamız halinde artık kopmaya başlayan 3.lig 3.grubun kare ası olarak nitelendirebileceğimiz ilk 4 takım arasındaki yerimizi perçinleme fırsatı bulacaktık.

Bu duygularla dakikalar ilerlerken 62.dakikada oyuncumuz Muammer Atalay’ın attığı golüyle galibiyet meşalesini Diyarbakır’dan ateşliyor ve Somaspor 3.ligi bu galibiyetle adeta fetih ediyordu.

Her maç bize verdiği güveni arttırırken öz güvende kazanmaya devam eden takımımız Karacabey’in Nazilliyi yenmesiyle birlikte 25 puanla 2.sıraya yerleşiyordu.

Maç maç ilerlediğimiz ligde artık önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız Pazarspor maçı ile devam edeceğiz. Aldığı sonuçlarla bizleri artık takımımız bu maçı da kazanır düşüncesi kazandıran takımızda ki emeği tartışılmaz olan Burhanettin hoca ve teknik ekibi tebrik ediyor,tüm Somayı bu takıma her türlü destek vermeye davet ediyorum… (Tüm yazılarına göz at)

Sancar DELİBALTA
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü



Sancar Delibalta

YORUM YAZIN