Somaspor ve 2.Lig Ateşi

Somaspor ve 2.Lig Ateşi

3.Lig yolculuğumuzda 8.haftaya gelirken akıllarda olan bazı sorular vardı.Ligde amacımız kalıcı olmak mı,orta sıra mücadelesi vermek mi yoksa profesyonel ligdeki ilk yılımızda zirve mücadelesine girerek bir üst lige yükselmek mi?..

Bu sorular ışığında yazmıştım ilk yazılarımı ve takımın performansına göre yolunu çizeceğini belirtmiştim.
Güzel sonuçlarla geçtiğimiz ilk 5 haftadan sonra yol kazası olarak nitelendirdiğim Muğlaspor ve Batman Petrolspor maçlarıyla liderliği kaybediyor ve akıllarda yeni soru işaretleri ile birlikte Nazilli Belediyespor deplasmanında alınan beraberlik ile Altındağ Belediyespor maçına geliyorduk.

Açıkçası zirveye oynayacak ve 2.ligi hedefleyeceksek zirve mücadelesi vereceğimiz 4 takımdan ikisidir Nazilli Belediyespor ve Altındağ Belediyespor takımları..

Maçtan önce oynamayın 4 puan verelim deseler düşünmeden kabul ederdi herhalde Somaspor’a tüm gönül verenler.
Bu iki maç bizim için gerçek bir ölçüt olma özelliğini taşıması ile birlikte 6’şar puan değeri taşıyor demekte herhalde yanlış olmaz.

Takımımız Burhanettin Basatemür hoca ile birlikte disiplinli ve sabırlı oyunu, kazanma azmi,saha ve rakip tanımaksızın verdiği mücadele ile etkili bir takım kimliğine büründü. Adeta bana tarz olarak 2000’li yılların başında lucescu’lu Galatasaray’ı anımsatıyor. Haddini ve ne istediğini bilen sabırlı ve sonuç odaklı bir oyun yapısıyla güven veriyor.


İşte tüm bu verilerin ışığında güneşli bir pazar günü 8.hafta maçını oynadığımız Altındağ Belediyespor fizik olarak etkili ve gollerinin Sahibi Burak BALABAN gibi teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu saygın bir takımdı.

Erken buldukları golle öne geçen rakibimize gol sevinçlerini boğazlarında bırakan bir reaksiyonla bir dakika sonrasında cevap verdik. Baskısını arttıran takımımız ayrı bir parantez açmak istediğim Mehmet UYSAL’ın golüyle öne geçiyor ve 3 topunun direkten döndüğü,sayısız gol fırsatlarının değerlendirilemediği ve hakemin tuhaf kararlarına rağmen maçı 2-1 kazanmasını biliyordu. Yusuf Can, Mehmet UYSAL ve kaptan Üzeyir’in yıldızlaştığı maç sonrası yazımın başındaki soruya vermek istiyorum. Bir hafta içerisinde önem değeri yüksek iki maçtan alınan 4 puan ile zirve yürüyüşüne devam eden Somaspor’umuz bize hedefinin zirve mücadelesi olduğunu söylüyor ve 2.lig ateşini yaktığını gösteriyor….

Takımımızın üzerinde emeği olan herkese tekrar teşekkür ediyor,Somaspor’umuza 2.lig yolunda başarılar diliyorum.(Tüm yazılarıma göz at)

Sancar DELİBALTA
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü



Sancar Delibalta

YORUM YAZIN