Somaspor Türkiye Kupası’na 1.Turdan Katılıyor: Fırsat mı, Ekstra Yük mü?

Somaspor Türkiye Kupası’na 1.Turdan Katılıyor: Fırsat mı, Ekstra Yük mü?

Somaspor, Ziraat Türkiye Kupası’na 1. Turdan katılıyor. Kupada yer alacak takımlar ve Somaspor için bu organizasyonun fırsat mı, yük mü olduğu tartışılıyor.

Türkiye Kupasında 1.Tur maçları 2-3-4 Eylül 2025 tarihlerinde oynanacak. Kupada 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’den toplamda onlarca takım sahne alacak. Tek maç üzerinden oynanacak bu turda, sürpriz sonuçların çıkması her zaman olduğu gibi mümkün görünüyor.

Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu Kura Çekimi, 21 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 14.00’te kulüp yetkililerinin katılımı ile Riva’da yapılacak ve Somaspor’un rakibide bu tarihte belli olacak.

1. Turda Yer Alacak Takımlar

2. Lig Takımları:
Somaspor, Bursaspor, Adanaspor A.Ş., K.Maraş İstiklal Spor, Ankaraspor, Aliağa FK, Anagold 24 Erzincanspor, Ankaragücü, Ankara Demirspor, Arnavutköy Bld, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor, Bucaspor 1928, Fethiyespor, Gebzespor, Isparta 32 Spor, İskenderunspor, Karaman FK, 1461 Trabzon FK, Kepez Spor, Kırklarelispor, Şanlıurfaspor, Mardin 1969 Spor, Erbaaspor, Muğlaspor, Muş Spor, İnegölspor, Mersin İdmanyurdu, Yeni Malatyaspor.

3. Lig Takımları:
12 Bingöl Spor, 1926 Bulancakspor, Afyonspor, Alanya 1221 FK, Altay, Anadolu Üniversitesi, Artvin Hopaspor, Çankaya SK, Beykoz, Bornova 1877, Bulvarspor, Bursa Nilüfer FK, Bursa Yıldırımspor, Denizli İdmanyurdu, Diyarbekirspor, Edirnespor, Kırşehir FK, Erciyes 38 FK, Eskişehirspor, Etimesgutspor, Fatsa Belediyespor, Galata SK, Giresunspor, İnegöl Kafkas SK, İnkılap FK, İzmir Çoruhlu FK, Kahramanmaraşspor, Karabük İdmanyurdu, Karaköprü Belediyespor, Ereğli Bld. Spor, Kestel Çilek SK, Kilis Belediyespor, Malatya Yeşilyurt, Niğde Belediyespor, Orduspor 1967, Osmaniyespor, Polatlı 1926 SK, Çayeli Spor, Söke 1970, Suvermez Kapadokya SK, T. Metal 1963, Tokat Belediyespor, Uşakspor, Nazillispor, Yalova FK 77, Yozgat Bozokspor.

BAL Takımları:
Bartınspor, Bitlis Özgüzelderespor, Bucak Belediye Oğuzhanspor, Çankırı FK, Dersimspor, Ezinespor, Kahta 02 Spor, Kars 36 Spor, Konursuspor, Kurtalanspor, Hakkari Zap SK, Serhat Ardahanspor, Sinopspor, Söğütspor, Şırnak Petrolspor, Şiran Yıldız SK.

Türkiye Kupası’nda farklı liglerden bu kadar geniş bir katılım olması, turnuvayı sürprizlere açık hale getiriyor. Büyük takımların daha üst turlarda katıldığı organizasyonda, alt lig ekiplerinin erken turlarda şansı her zaman daha yüksek.

Somaspor İçin Türkiye Kupası: Fırsat mı, Ekstra Yük mü?

Somaspor da bu sezon Türkiye Kupası’na 1. Turdan itibaren katılacak. Ancak kupaya bakış açısı, camiada tartışmalı bir konu.

Ekstra Yük Tarafı

  • Kadro Derinliği: Dar bir kadroya sahip olan Somaspor, hem lig hem kupada mücadele etmekte zorlanabilir.
  • Yolculuklar: Uzak deplasmanlar ekonomik ve fiziksel anlamda yorucu olabilir.
  • Lig Önceliği: Kulüp ve taraftar için en büyük hedef ligde başarılı olmak. Kupaya fazla odaklanmak lig performansına zarar verebilir.

Fırsat Tarafı

  • Genç Oyuncular: Kupada forma bulacak gençler için bu organizasyon tecrübe kazanma fırsatı.
  • Vitrin: Türkiye Kupası, Anadolu kulüplerinin ulusal basında adını duyurabilmesi için önemli bir vitrin.
  • Moral: Tur atlamak, takıma moral ve motivasyon kazandırabilir.

Sonuç

Türkiye Kupası, Somaspor için hem ekstra yük hem de fırsat anlamı taşıyor. Doğru bir planlamayla kupa, gençlerin gelişimi ve kulübün tanıtımı için önemli bir araç olabilir. Ancak ligdeki hedefler göz önüne alındığında, bu yolculuğun bizim için pekte iyi olmayacağı yönünde.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN