Somaspor Turgutluspor Maç Önü

Somaspor Turgutluspor Maç Önü

TFF 2.Lig Kırmızı grup 6.haftayı 10 puanla 10.cu sırada tamamlayan Somaspor, 7.hafta maçında Manisa derbisinde Turgutluspor’u konuk edecek.

Soma Atatürk Stadı’nda oynanacak mücadele saat 15:30‘da başlayacak. Karşılaşmayı Eskişehir Bölgesi Klasman hakemi Süleyman Bahadır yönetecek. Bahadır’ın yardımcılıklarını Çağlar Öztürk, Mert Baykal ve Sabit Selvi yapacak.

SOMASPOR TURGUTLUSPOR PUAN DURUMU

Kendi saha ve seyircimiz önünde grubun en sıkıntılı takımlarından biri olan Turgutluspor ile karşılaşacağız. Rakibimizin sezon başından buyana performansı ile bizim performansımızı teraziye koyduğumuz zaman bu maçta üç puana yakın taraf biziz gibi görünüyor. Ama hiç bir maç kağıt üzerinde kazanılmıyor(!)

Ligin altıncı haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgisi bulunan Somaspor 10 puanla onuncu sırada yer alıyor.
Bir beraberlik, 5 yenilgisi bulunan Turgutluspor ise ligde 1 puanla 17. sırada yer aldı.

SOMASPOR TURGUTLUSPOR ESTANTENE

İki takım arasında hazırlık ve resmi maçlar olmak üzere alınan sonuçlar şöyle:

Somaspor 5-2 Turgutluspor
Turgutluspor 1-2 Somaspor
Somaspor 0-1 Turgutluspor
Somaspor 0-1 Turgutluspor
Turgutluspor 1-1 Somaspor

SOMASPOR LOGOEvinde 25 Maçtır Kaybetmiyor

Somaspor, Turgutluspor maçı öncesi kendi sahasında 25 maçlık yenilmezlik serisine sahip.
Siyah-beyazlılar, profosyonel liglerde en son yenilgisini 2019-2020 3.Lig 3.Grup 15.hafta maçında evinde 1-0’lık Karacabey Belediyespor’a karşı aldı. Basatemür’un önderliğindeki takım, son yenilgisinden buyana üst üste tam 25 maçtır evinde mağlubiyet yüzü görmedi..

Burhanettin Basatemür Eski Takımına Karşı

Burhanettin Basatemür Eski Takımına Karşı

2006 yılında teknik direktörlük kariyeri başlayan ve bu süreçte sayısız başarının altına imza atan, Somaspor’un Bingöl doğumlu teknik direktörü Burhanettin Basatemür, Pazar günü oynanacak Turgutluspor maçıyla beraber profosyonel ligde 151. maçına çıkacak.

Turgutluspor’u konuk edecek olan Somaspor’un bu zorlu mücadelesi, siyah-beyazlı ekip için büyük önem taşımasının yanı sıra Somaspor’un başarılı teknik direktörü Burhanettin Basatemür içinde ayrı bir anlam taşıyor.
2006 yılından bu yana aralıklı dört dönem Turgutluspor’da teknik direktörlük deneyimi yaşayan Basatemür, hafta sonu eski takımına karşı kazanmak için sahaya çıkacak.

Kazım Akgün’le Yollar Ayrıldı.

Grup’ta 6 maçta 5 yenilgi, 1 beraberlikle düşme hattında yer alan Turgutluspor’da teknik direktör Kazım Akgün ile bizim maç öncesi yolların ayrılması hiçte iyi olmadı. Daha önce örneğini 3 hafta üst üste yenilgi alan Diyarbekirspor maçında yaşamıştık. Bizim maç öncesi ”kan” değişikliğine giderek takımın başına Levent Eriş’i getirdi. Ve biz o maçta rakip sahada 10 kişi kalmasına rağmen 3-1 mağlup ayrılmıştık.

3 OYUNCUMUZ KART SINIRINDAOğuzhan Cezalı, Ali Akkuş Sınırda

Somaspor’da takım kaptanı Oğuzhan Yıldırım sarı kart cezalısı. Ali Akkuş ise Turgutluspor karşılaşma öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Kasabada, Numan Cezalı

Turgutluspor’da Silahtaroğlu Vanspor maçının 53.dakikasında kırmızı kart gören Numan Soysal Somaspor maçında forma giyemeyecek.

Ramazan Işık Sakat

5.Hafta Ergene Velimeşespor maçında ayak bileğine darbe alan ve Sakaryaspor maçında oynamayan Ramazan Işık’ın tedavisi sürüyor. Sağ kanat oyuncumuzun durumu maç sabahı netlik kazanacak.

siyah beyazSiyahh-Beyazz!

Pazar günü oynanacak olan Manisa derbisinin büyük bir çekişmeye sahne olacağını düşünüyorum. Her şeyden önce teknik direktör Burhanettin Basatemür yönetiminde sahasında maç kaybetmeyen Somaspor, seyircisinin de desteği ile yaklaşık 23 aydır devam eden bu seriyi devam ettirmek isteyecek. Geçen sezonda dahil son 8 resmi karşılaşmada deplasman galibiyeti bulunmayan Turgutluspor’un, evinde bu kadar etkili olan Somaspor karşısında sahadan galip ayrılmasına açıkçası pek ihtimal vermiyorum.

Takımımıza güveniyoruz. Sakaryaspor maçında aldığımız mağlubiyete rağmen, Turgutluspor maçı öncesi takımı tribüne çağırıp ”Siyahh-Beyazz”ın ardından maç sonunda takım-taraftar bütünlemesi ile, ”En Büyük Somaa” diye haykıracağız İnşallah. Allah-Yar ve Yardımcımız olsun.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

Bağlantılı Haberler;

Turgutluspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Her İki Takımda Cezalı Oyuncular Var!
Turgutluspor Maçından Sonra Basatemür’un Açıklamaları
Turgutluspor Maçı ve Transferlerin Performansı
Somaspor 5-2 Turgutluspor
Turgutluspor 1-2 Somaspor
Somaspor 0-1 Turgutluspor
Somaspor 0-1 Turgutluspor
Turgutluspor 1-1 Somaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN