Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür

Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 35.haftasında evinde Etimesgut Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Somaspor’da teknik direktör Burhanettin Basatemür, ”Eti Mesgut Bld.Spor’u mutlaka yenmemiz gerekiyordu ama olmadı” dedi.

Burhanettin Basatemür maç sonu bloğumuza karşılaşma ile ilgili yaptığı açıklamada:

”Play-Off şansımızın devam etmesi adına Eti Mesgut Bld.Spor’u mutlaka yenmemiz gerekiyordu. Aslında maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğü, topun bizde kalma süresi hep fazlaydı. Hep atak yapan, oynamaya çalışan taraf bizdik. Ön tarafta çok fazla üretken olmasak ta topa sahip olan, atak yapmak isteyen takım maçın başından sonuna kadar bizdik. Ancak ilk defa bireysel hataların çok fazla olduğu bir maç oldu.”dedi.

Mağlubiyetin 8 günde üç maç oynanmasında da etkili olduğunu dile getiren Basatemür:

”Oyuncularımız haftanın üçüncü maçını oynadılar, Eti Mesgut Bld.Spor için bu geçerli değil tabi ki. Çarşamba günüde özellikle ağır bir sahada oynadık ve yoruldu oyuncularımız. Özellikle savunma oyuncularımızın yorgunluğu maçta bariz bir şekilde özellikle stoperlerimizin pozisyonu ortaya çıktı. Buna rağmen ilk gol yine bireysel kademe hatası ama ona rağmen oynayarak, zorlayarak bir şekilde aksan oyun içinde golü bulduk, beraberliği sağladık. Artık galibiyet için oynadığımız zamanlarda ve galip geleceğimiz zamanlar başlamıştı. Çünkü sürekli atak yapan taraf bizdik, mutlaka hata yapacaklar ve golü bulacaktık. Ancak yine bireysel bir çok basit top kaybı yaptık savunmada. Hiç yapmaması gereken oyuncular ve yapmayanda oyuncular. Ama dediğim gibi oyuncularımda kızmıyorum haftanın üçüncü maçı gerçekten çok yoruldular. Sezon boyu takımın yükünü çekmeye çalıştılar.



İşte gençlik, tecrübesizlik beklide böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Çok genç bir takımız. Gerçekten teçrübe anlamında da. Bugüne kadar 2.lig görmüş sadece Oğuzhan var takımda. Onun dışında genç ve yetenekli oyuncularımız ama tecrübe eksikliği de yaşıyoruz maç içerisinde. Böyle bir pozisyonda rakibe ikram ettiğimiz bir pas vardı ve onun onun neticesinde gelen golle 2-1 oldu maç. Yine uğraştık, yine çaba gösterdik, yine elimizden gelen gayreti gösterdik ancak olmadı. Oyuncularımın hepsinin eline, ayağına, yüreğine sağlık. Sporcularım ellerinden geleni yapıyor. Dediğim gibi haftanın üçüncü maçı olması yorgunluk belirtilerini de gösterdi maçta.”dedi.

Düşük bütçeyle büyük iş başardık

Düşük bütçeyle büyük iş başardık

‘’Ben, ikincilikteki ilk yılımızda kesinlikle ligin bitimine dört hafta kala play-off şansımızın devam ettiğini düşünürsek son derece başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Türkiye’nin en düşük bütçeli 2.lig takımıyla belki en güzel işlerinden birilerini yaptık. Türkiye’de çok ses getiren, çok takdir edilen ve saygı duyulan bir takım haline geldik ilk yılımızda. Bu gerçekten çok büyük bir başarı. Yönetimimizle, taraftarımızla ve bizlerle beraber iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Daha iyisi olabilir miydi tabi ki olabilirdi. Ancak şunu da gösterdi bu yıl bütçeyi hafif bir arttırma yaparsak biz bu ligde çok çok iş yapacağımızı bir defa gördük. Bu kadar kısıtlı imkanlarla bu kadar iyi işler yapabiliyorsak önümüzdeki sezon birazcık artıyla çok daha iyi işler yapacağımıza biz net bir şekilde görmüş olduk.’’

Gençlere hazır olun mesajı verdi

Gençlere hazır olun mesajı verdi

”Çok korkulan bir sezonda çok rahat bir sezon geçirdik. Ben genel anlamda başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Kalan üç maçımızı da tabi ki ciddi bir şekilde takımımıza ve Somamıza yakışır bir şekilde oynamaya devam edeceğiz. Daha çok genç oyuncuların, forma şansı az bulan oyuncuların fazla süre aldığı üç maç oynayacağız. Onları da önümüzdeki yılki planlamada nerede olacaklarını gösterme açısından da fırsat olacak. Bu hem önümüzdeki sezonun hazırlıklarını hem de az süre bulan oyuncularımızla bu kalan üç maçı en iyi şekilde geçirip sezonu tamamlayacağız.’’ Açıklamalarında bulundu.

Bağlantılı Haberler;

Somaspor 1-2 Etimesgut Bld.Spor
Hem Başarılı Hem de Centilmen Bir Takımız
Oyun Olarak Yükselişteyiz
Etimesgut Bld.Spor 2-2 Somaspor
Etimesgut Belediyespor Maç Önü
Etimesgut Bld.Spor Maçımızın Hakemi Belli Oldu
Somaspor 2-1 Etimesgut Bld.Spor

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN