Somaspor, Ön Hazırlık Kampını Tamamladı.

Somaspor, Ön Hazırlık Kampını Tamamladı.

Yeni sezon hazırlıklarına 10 Temmuz’da kendi tesilerinde başlayan Somaspor, ön hazırlık kampını tamamladı. Siyah beyazlılar yarın Kızılcıhamam’a hareket edecek.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında TFF Soma Belediye Tesislerinde 10 Temmuz’da başlayan ve  12 gün süren ön hazırlık çalışmalarının gerçekleştiren siyah-beyazlılar, 24 Temmuz’da Kızılcıhamama gidecek.

Somaspor teknik direktörü Burhanettin Basatemür, Kızılcıhamam kampı öncesinde yapılan çalışmalar ve açıklanmayan transfer konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Basatemür’un Kızılcıhamam kampı öncesinde yaptığı açıklamada:

BURHANETTİN BASATEMÜR
Soma Spor Teknik Direktör Burhanettin Basatemür

Kızılcıhamam, sabah-akşam çalışabilmek için iyi bir ortam

”Yarın 26 kişilik kadromuzla Kızılcıhamam kampına başlıyoruz. Orada üç hazırlık maçı oynayacağız. Hazırlık maçı oynayacağımız takımlar henüz belli değil. Ancak üç hazırlık maçı oynayıp Soma’ya öyle döneceğiz. Havalar gerçekten çok sıcak. Tamda bu zamanda sabah-akşam çalışabilmek için iyi bir ortam gerekiyordu. O yüzden Kızılcıhamam doğru bir yer diye düşünüyorum. İnşallah orada iyi çalışıp hazırlık maçlarımızı da oynayıp buraya döneceğiz.”

Takımın bir birine uyum sağlayabilmesi için, Çok fazla hazırlık maçı oynayacağız.

Çok fazla hazırlık maçı oynayacağız. Çünkü geçen sezonun on birinden belki de iki oyuncu kaldı. Takımın hemen hemen tamamı, %95’i değişti. O yüzden takımın bir birine uyum sağlayabilmesi için. Çünkü oyuncuların %90’ı Bölgesel Amatör Lig’den geldi. Bildiğimiz, güvendiğimiz transfer ettiğimiz oyuncular. Bundan öncekiler gibi yine arkadaşlarımızda çok iyi işler yapacaklardır sezon içerisinde..Sadece alışma süremiz var o süreyi mümkün olan en kısa zamana çekmeye çalışıyoruz o yüzden hazırlık maçı bol oynayacağız. 8-9 belki 10 tane hazırlık maçı oynayacağız.

Hazırlık maçlarımız Soma’da devam edecek.

Soma’ya döndükten sonra da hazırlık maçlarız var. Ancak kampta şu an tüm konsantremiz 10 günlük yapacağımız çift antrenmanla hem fiziksel hem de oyun olarak iyi duruma gelip Soma’ya geri dönmek.

Anlaştığımız oyuncularımız var, açıklamıyoruz!

Anlaştığımız oyuncularımız var, açıklamıyoruz. Nedeni de yetiştirmeleri yani biz Bal liginden gelen oyuncular aldığımız için her oyuncunun 4-5 tane kulübü var. Bundan önce hepsinden yetiştirme evraklarını almaları gerekiyor. Bu süreç gerçekten uzun tamamlanmadığı içinde açıklama yapmıyoruz.Tamamlansın tek tek isimlerini açıklayıp taraftarımıza ve spor kamuoyuna duyuracağız.

Türkiye’de üç tane takım varsa biri Somaspor

’Tabi ki her kesin merakla beklediği takım ve oyuncu kadrosu Somaspor. İnşallah geçen bu dört yılda olduğu gibi bu beşinci yılımızda da Soma’mıza layık bir takım yapıp takımımızı ve oyuncularımızı daha üst liglere atmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yine hep beraber olacağız. Yönetimimizle, taraftarımızla şehrimizle bunu başaracağız. Şu an Türkiye’nin en taktir edilen takımlarından biriyiz. Türkiye’de üç tane takım varsa biri Somaspor Türkiye’de üç tane takım varsa biri Somaspor gerçekten. Her gittiğimiz yerde, tüm Türkiye’de bu şekilde.’’

Yönetimimizle beraber yapılan çok doğru işler var!

‘’Ben, Soma’dan istediğim biraz daha takımlarına sahip çıkmaları, çok daha dolu tribünlerde oynamamız, takımıza sahip çıksınlar. Çok başarılı çok iyi takımları var. Dediğim gibi dışarı deplasmana gittiğimizde inanılmaz bir ilgi , alaka, sevgi ve saygı var kulübümüze karşı. Yapılan doğru işler yönetimimizle beraber yaptığımız çok doğru işler var Sistemimiz ve hedefimiz ilk geldiğimiz günde buydu. Bu yolda bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz aslında her hangi bir sapma yok. Allah’a şükür çok istediğimiz yere doğru gitmeye başladı her şey. Bu daha da geliştirerek devam etmemiz gerekiyor.’’

Biraz Sabır…

‘’Oyuncularımıza sahip çıkılsın. Skor evet skor tabiî ki önemli ama alışma dönemleri olacak, kötü skorlar da olacak hiç problem değil sonuçta, sonuca bakmak gerekiyor. İnşallah geçen sezonun üstünde bir yerde hem puan olarak hem de sıralama olarak hedef olarak bitirmek istiyoruz. Bunu başarmak içinde tabi çok çalışmak gerekiyor. Bizim her zaman yaptığımız bir şey az konuşup çok çok fazla çalışmak. Tamamen konsantremiz buna olacak. İnşallah Soma’mıza layık bir takım olacağız.’’diye konuştu.

 

 

 

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN