Somaspor, Manisa FK İle 1-1 Berabere Kaldı

Somaspor, Manisa FK İle 1-1 Berabere Kaldı

İkinci devre hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren  Somaspor, Manisa FK ile 1-1 berabere kaldı.

2.Lig Beyaz grupta mücadele eden Somaspor, 15 Ocak’ta başlayacak lig öncesinde son hazırlık maçında Spor Toto 1.Lig takımlarından Manisa FK ile karşı karşıya geldi. Soma Atatürk Stadı’nda oynanan maç ilk yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere bitti.

Somaspor: Tunay-K.Karış-Ali Mert-Mustafa-K.Kurt-Mücahit-Oğuzhan-Y.Tursun-Güney-Can-Emrecan, Manisa FK ise: Birkan-Taha-Stark-David-Cagri-Sissokko-Burak-Diallo-Gakpa-Anil ve Mehmet Uysal on birleriyle maça başladılar.

İlk gol Somaspor’dan geldi

10.dakikada Emrecan’ın sol çizgiden penaltı noktasına kestiği topla buluşan Güney Sağır, meşin yuvarlağı Birkan’ın uzanamayacağı yere bıraktı:1-0

Manisa FK beraberliği yakaladı.

17.dakikada bir dönem Somaspor formasını da giyen Mehmet Uysal, sol kanattan ceza sahası içerisinden kendine has vuruşlarından birini yaptı ve durumu eşitledi:1-1 Bu skor aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

İkinci yarıda her iki takımda çerçeveyi bulacak hamleleri yapamayınca müsabaka ilk yarıda karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

Siyah-beyazlılar, bugün oynadıkları Manisa FK maçıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayıp, bir günlük iznin ardından normal  maç haftasında Batman Petrolspor hazırlıklarına başlayacak.

Somaspor kulüp başkanı Mustafa-Aydın ve Manisa FK başkanı Mevlüt Haktan
Somaspor kulüp başkanı Mustafa-Aydın ve Manisa FK başkanı Mevlüt Haktan

”Düşük bütçelerle Makro takım yaratma peşindeyiz”

Maçı birlikte seyreden iki kulübün başkanları Mustafa Aydın ve Mevlüt Haktan‘ın ortak görüşü; Transferde yüksek maliyetten kaçındıklarını, az maliyetle makro takım yaratma peşinde olduklarını söylediler.

Somasporun Başakşehir den aldığı forvet oyuncusu Güney Sağır
Somasporun Başakşehir den aldığı forvet oyuncusu Güney Sağır

Güney Sağır, 3 maçı da boş geçmedi

Somasporun Başakşehir den aldığı forvet oyuncusu Güney Sağır, gollerine devam ediyor. 19 Yaşındaki oyuncu, Karşıyaka ve  Balıkesirspor’a attığı gollerin ardından üçüncü maçına Spor Toto 1.Lig takımlarından Manisa FK’ya karşı çıktı. Genç oyuncu 10. dakikada attığı golle siyah-beyazlı formayla çıktığı 3. maçında 3. golünü kaydetti.



Somasporda Manisa FK maçıyla hazırlıklar tamamlandı
Somasporda Manisa FK maçıyla hazırlıklar tamamlandı

16 Antrenman, 4 hazırlık maçı yaptı

Somaspor, TFF Soma Belediye Tesislerinde 26 Aralıkta başlayan ve 13 günlük kamp süresince 12 antrenman yapar ken 4 de hazırlık karşılaşması oynayarak ikinci devreye hazırlandı. Teknik direktör Burhanettin Basatemür, yoğun antrenman ve hazırlık maçları programında toplamda 3 gün oyuncularına izin verdi.

4 Hazırlık maçı yapıldı.

Somaspor 1-2 Kırkağaç Acar İdmanyurdu

Temsilcimiz, eksiklikleri görmek ve gidermek adına ikinci yarıya hazırlık kapsamında ilk olarak 30 Aralıkta genç oyuncuların ağırlıkla olduğu kadrosuyla Manisa Süper Amatör Lig A-Grubunda  22 puanla zirvede yer alan Kırkağaç Acar İdmanyurdu ile hazırlık maçı oynadı.

Somaspor, ilk yarıyı Serkan Gölükçü‘nün golüyle 1-0 önde kapadığı maçta, ikinci yarıda Seyfullah Salgun ve Sıtkı Keleş’in ayağından yediği gollerle 2-1 mağlup oldu.

Somaspor 3-3 Karşıyaka

Siyah-beyazlılar, ikinci hazırlık maçını 31 Aralıkta TFF 3.Lig takımlarından Karşıyaka ile sahasında oynadı. Atatürk Stadı’nda oynanan mücadele  3-3 beraberlikle tamamlandı. Sahaya Tunay-Eray-A.Mer-K.Kurt-Mustafa-Oğuzhan-Erdem-Yılmaz-Yunus Tursun-Can ve Emrecan on biri ile çıkan  Somaspor ilk yarıyı 18.dakikada Yusuf Tursun ve 39.dakikada Yılmaz Ceylan‘ın golleriyle 2-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür tüm oyuncularına da şans verdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Karşıyaka, 47.dakikada Ali Say‘ın golüyle farkı bire indirdi:2-1

67.dakikada Somaspor’dan Kadir Karış‘ın ”alda at” dediği topu Çankaya Belediyespor’dan yeni transfer Güney Sağır filelere gönderdi:3-1

Karşıyaka 73.dakikada Barış Çelik, 74.dakikada ise Fatih Taşdelen‘in penaltıdan attığı gollerle 3-3 beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma atılan karşılıklı gollerle 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Basatemür’un talebeleri, kamptaki üçüncü hazırlık karşılaşmasında da TFF 2.Lig Kırmızı Grup takımı Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Somaspor, üstün oynadığı maçta Balıkesirspor’u  Can Vural, Kadir Karış, Mücahit Aslan ve Güney Sağır’ın golleriyle 4-0 mağlup etti.

Son maç Manisa FK ile oldu

Somaspor 1-1 Manisa FK

Somaspor’un lig haftasına girildiği dönemde son rakibi Spor Toto 1.Lig ekiplerinden aynı zamanda ilimiz takımı Manisa Futbol Kulübü oldu. Maçın detaylarını yukarıda belirtmiştik.

Böylelikle siyah-beyazlı ekibimiz, ikinci devreye hazırlık kapsamında oynadığı 4 hazırlık maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.. Siyah-beyazlı ekibimiz, oynadığı 4 karşılaşmada rakip ağları 9 kez havalandırırken kendi ağlarında 6 gol gördü.
Somaspor, Manisa Futbol Kulübü maçının ardından 1 günlük izin yapıp hafta sonu başlayacak ikinci devre maçları için hazırlıklarına yine kendi tesislerinde devam edecek.

NOT:Karşılaşmaya ait fotolara haberin en alt kısmından bakabilirsiniz! Ayrıca bizi Somadaspor Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz!





Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN