Somaspor İçin Tur Ve Ötesi..

Somaspor İçin Tur Ve Ötesi..

Yıllar süren özlemden sonra yeniden profesyonel lig gören Soma ve Somaspor taraftarı,bal ligini domine ederek şampiyonluk hikayesi yazan ve galibiyet serileri ile 3.lige çıkma başarısı gösteren Somaspor’dan yine aynı dinamizim ve arzu ile 3.lig şampiyonluğu hedeflemesini bekliyordu.

Bunu istemek hem hasret kalınan başarılı yıllara olan özlem,bununla birlikte takımına olan güveni ve tabii ki yıllarca beklemenin sabırsızlığıydı.
Ancak taraftarı ve Soma’lı futbolseverleri beklemediği bir hazırlık ve transfer dönemi bekliyordu. Haftalar geçiyor takımdan ayrılan futbolcu haberleri geliyor fakat Somaspor ve oluşacak yeni yönetim ekibi sırrını koruyordu. Umutsuzluk kol geziyor belirsizlik taraftarı belkide karamsarlığa itiyordu. Kafalarda şu soru sorulmaya başlanmıştı ”yıllarca bekledik takım 3.lige yükseldi ama tüm emekler boşa mı gidecek?”.Yoksa Peri masalı Somaspor için kısamı sürmüştü??
Derken; Soma da siyasi erkler Somaspor etrafında birleşerek adeta Soma ittifakını kurdular ve takdire şayan bir duruş ile ellerini taşın altına koyarak yoğun mesai harcadılar. Bunun neticesinde oluşan Somaspor yönetimi başkan Mustafa AYDIN ve Yardımcısı Cem DOĞAN önderliğinde oluşarak kalan kısa zaman içerisinde Somaspor için kolları sıvadılar.



İlk verdikleri mesaj (ki bence çok doğruydu)”bu yıl hedefimiz ligde kalıcı olmak”demek oldu.

Geç kalındığı düşünülen transfer döneminde ilk ve en önemli nokta olan teknik direktör transferini Urganlıspor dan bildiğimiz Burhanettin BASATEMUR hocamız ile gerçekleştirdiler. İlk etapta kağıt üzerinde eleştirilen bir transfer olarak gözükse de,hazırlık maçlarındaki önemli takımlara karşı Somasporumuzun başında galibiyetlere imza atan Burhanettin hoca, ”ben bu takımın hocasıyım” mesajını vermekte gecikmedi. Yapılan genç ve tecrübeli isimler ile yerinde transferler gerçekleştiren yönetim ve Somaspor ilk kupa maçı ile resmî müsabakasına bu şekilde gelmişti.

Türkiye kupası eleme müsabakasında rakip bal ligi 6.grup lideri olarak bilinen Akşehirspor du.
Rakip kolay gol yemeyen özelliği ile birlikte sinsi ve tehlikeli bir takım olarak öne çıkıyordu.Ve soru işaretleri ile dolu olan maç öncesi tek şey taraftar ve tüm Somalılar için ”bugün Akşehir’i rahat yeneriz di” Bu algı tv dende naklen yayınlanan maç öncesi maalesef takımımızda da hakimmiş. Maçta somasporumuz da müthiş bir öz güven gözlemledim ve ”biz bu maçı nasılsa alırız” gibi bir ruh hali vardı. Bu öz güven hoşumuza gitse de bir o kadar da tehlikeliydi.

Takım maçı adeta tek kale oynuyor ve yer yer futbolcularımız kişisel yeteneklerini sergiliyorlardı.Bu bizi mutlu etse de iki takım arasındaki kalitenin bariz belli olduğun bu maçta normal süre içerisinde net bir skorla elememiz gereken rakibimizi bu maçta penaltılar sonucunda eledik ve yeni turu aralayarak başladık resmî müsabakalara..

Sezon öncesi her şeye rağmen etkili bir takım görüntüsü veren Somasporumuzu tur için tebrik ediyor ve başarılı bir sezon geçireceğimize yürekten inanıyorum.

Bu anlamda Somaspor için için başta milletvekilimiz Mehmet Ali ÖZKAN olmak üzere tüm Soma siyasi temsilcilerine, kapı kapı dolaşarak kombine satışı yapan ve sponsorluk görüşmeleri için yoğun çaba harcayan Somaspor yönetimine,her zaman hep destek tam destek diyen siyah-incilere bir Somalı ve bir Somaspor taraftarı olarak yürekten teşekkür ediyorum.(Tüm yazılarına göz at)

Sancar DELİBALTA
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü



Sancar Delibalta

YORUM YAZIN