Somaspor, Fethiyespor 19 Maçından  Hafızalarda Kalanlar

Somaspor, Fethiyespor 19 Maçından  Hafızalarda Kalanlar

Bu haftaki durağım U19 Bölgesel Gelişim Ligi 3. Grup 9.hafta maçında Somaspor U19 ile Fethiyespor U19 takımları arasında Linyit Stadı’nda oynanan maçta oldu..

Bugün (c.tesi) saat 12.00 de Soma Linyit stadında U 19 Bölgesel Gelişim Liginde Somaspor-Fethiyespor Takımları karşı karşıya geldi. Maç soğuk havaya rağmen adeta profesyonel lig maçlarını aratmayacak şekilde güzelliklerle dolu oyuna sahne oldu.

Fethiye başladı, Soma bitirdi

İlk gol rakip Fethiyespordan geldi 0-1, ikinci gol Soma Spordan geldi 1-1, daha sonra Fethiyespor bir kez daha öne geçerek durumu 1-2 yaptı maçın uzatma dakikalarında 90+ 6 da tekrar Somaspor durumu 2-2 yaparak maç sona ermiş oldu.

Maç sonu görüntüyü sıkça görmeyi arzu ediyorum

Her iki takımın genç oyuncularının içerisinde ileride daha üst liglerde oynayacağına kalben inandım. Oyun hiçbir karışıklık çıkmadan centilmence başladı ve centilmence bitti. Soma sporlu oyuncular rakipleri Fethiye spora geldikleri için teşekkür edip, hayırlı yolculuklar diledi. Bence bu sahnenin sonucun ne olursa olsun liglerimizde sıkça görünmesini arzu ediyorum.

Her iki takımda da yetenekli oyuncular var

Somasporlu Bahadır Özgen hocanın talebeleri, geniş bir kadroya sahipler ve her birinin kendi alanlarında farklı yetenekleri var. Bunlardan bugün zevkle seyrettiğim Manisa FK dan dan gelen İsmail Ediz, kendi yaş grubu için yaratıcılığı ve pozisyon farkındalığı çok mükemmel, ve tavrı ile zihniyeti de aynı güzellikte uyuşuyor.

Diğer bir oyuncu İbrahim Şahin, sahada ayak basmadık yer kalmadı, rakip defansı adeta hallaç pamuğu gibi attı, baskıya karşı dirençli ve topu aldığı her adımda tehlike yaratabiliyor.

Soma sporlu oyuncularımızdan İdris Ersoy sonradan oyuna girmesine rağmen attığı gol enfesti. Saha içinde, markajdan kurtulduğunda top sürme konusunda rahat ve üstelik topu ne zaman nereye atacağını veya ne zaman rakip takımın şah damarına gideceğini, ne zaman pozisyona gireceğini biliyor.

Kalede Ayberk büyük güven veriyor, Eray, Yusuf, Hasan keza bugünkü görevlerini hocalarının istediği gibi yaptığını düşünüyorum ve sol ayakları ve topa çıkışları, sezişleri de muhteşem.

Gökdeniz ile Orhan faullere rağmen yıkılmadan ayakta kalmaya ve topa sahip olmayı başarabildiler. Topun oyunda kalmasında büyük gayret sarf ettiler.

İbrahim ve Mehmet Enes yukarıya doğru adım atmaya hazırlar. İnanılmaz bir temeli olduğu sağlam bir kumaşa sahipler. Böyle devam ederlerse durdurulamazlar olacağına hiç kuşkum yok. Rakip takım içerisinde de çok genç ve yetenekli futbolcular vardı, hepsini tebrik ediyorum. Bakalım spor ile dolu dolu olan emekliliğim beni bir sonraki maçta hangi durakta indirecek? Sağlıcakla kalın Şeref Öksüm

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN