Somaspor Daha Nasıl Galip Gelebilirdi ki

Somaspor Daha Nasıl Galip Gelebilirdi ki

Aleyhine verilen penaltıda tereddüt etmeyen, lehine bariz penaltısı verilmeyen Somaspor daha nasıl galip gelebilirdi ki?

İki takımında aynı puanda olması maç içerde olsa da zor geçeceği belliydi. Sahaya çıkan takım belki bir iki değişiklikle ideale yakın bir takımdı. Oğuzhan, Erdem orta sahası Kenan daha önde olup gol yollarında Yusuf Türk ile birlikte, solda Emrecan sağda Yılmaz beklenen oyun ilk dakikalarda kontrollü oyun noktasında belki dönüşü takım savunması yolundaki bazı yapılmayanlardan iki farklı skor çıktı ilk yirmi dakikada rakip adına…

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Rakip top alıp atakta olduğunda orta saha ile birlikte pozisyon alışlarda kanatların beklere daha yardımcı olması durumunun yediğimiz gollerin kolaylığı bakımından irdelenmeli, hızlı oyun ile yakalanmadık rakip karşılama topsuz oyununda getirisi olmalı.

Ne zaman önde basmaya başladık Düzce’de iki farklı öne geçince her şey bitti sandığı bu da bizim gerçek oyunumuzun hızlı doğru pas trafiği ve Yusuf’un etkili oyunu ile birlikte.. Emrecan ile birlikte Yılmazında istekli oluşu çizgi halinde olan Düzce defansının arasına atılan topa fırlayıp golünü yapması işte dönüyoruz bu maç böyle kalmaz düşüncesi ile birlikte takımın performans olarak istemesi ilk yarı beraberlik olur bu oyunla dedik.

Orta sahaların hızlı geçilmeye başlandığı dakikalar olup bu ikinci yarıda çok oldu Erdemin ve Emrecan Yusuf Türk’ün öne çıkmaya başladığı anlarda Emrecan’ın önüne atılan topu götürüp Yusuf’un önüne doğru bırakması oda golü yapması tribünlerin coşkusu ile beraberlik gelip ikinci yarı daha zor maç olacağı sinyalleriydi.

İkinci yarı Erdem sol beke geçip Yusuf Tursun girmesi orta saha olarak hem ofansif hem tekniği yüksek takım olup doğru oyunla öne geçebiliriz ama kontrollü oyunu da bırakmadan defans emniyetinin ön planda olduğu oyun şeklini alıp golün gelişi sabırlı duruşumuzun sonunda gelir diye oyunun gidişi gösteriyordu.



Emrecan in sol tarafta bekine yardıma gelişi defansı beşlemesi iki takımın orta sahayı hızlı geçmesi top bir orda bir burada olması takımların yorulup düşmeye başlamasının son dakikaların gelişi daha dikkatli olup penaltı pozisyonunun tribünden görünmeyişi itirazlar yakın gibi sanki pozisyon en azından tribünden öyle geldi bize el nasıldı göremediğimiz pozisyona hakem penaltı çaldı o pozisyonda Emre Balkı önde yakalanışı belki gol için yapılan değişiklikler olarak bakabiliriz ama savunma zaafı da oluşturabiliyor onun için iyi savunma yapsak ta futbolun acı gerçeğinin faturasını penaltıyla biz ödedik.

SOMASPOR-DÜZCESPOR

Genel anlamda doğruların yapıldığı değişikliklerin yerinde olup bazı bölümleri çok çok iyi oynadığımız maçı kaybettik. İçerideki maçların böyle oyun olup iyi oyun ile kaybedişimiz bazı bölgelerin istenilen oyun anlayışının mevki olarak tam anlamında verimlilik bakımından istenilen son nokta işlerde yaptığımız bazı hatalar sonucun belirlenmesinde etkili oldu.

Sol bekimizin sakat oluşu Erdemin oraya çekilmesi ikinci yarı Erdem bugün ilk yarı özelinde çok iyi işler yaptı Yusuf Türk te öyle inanılmaz oynadı bugün duvar oldu aldı verdi istedi golünü attı her geçen gün gücünü arttırıyor sadece oyunun son bölümünün iki takım için gitti geldi son nokta penaltı çalınıp yenilgimiz oldu bugün oyun olarak içerde ilk 17 dakika hariç nasıl oynanması gerekirse öyle oynadık orta saha ön bölge çoğalma adına her şeyi yaptık ama ne yazık ki galip gelemedik olsun iyi mücadele eden takım isteyen takım olduğu için taraftarın arzuladığı oyun olunca skor ne olursa olsun destek sürecektir. .



Günün özetinde lehimize gelişen atakta ceza sahası içersinde rakibin eline çarpan topta karşılaşmanın hakemi Bayram Başkan’ın “devam” kararı vermesi Somaspor adına maçın skoruna negatif yönde etki etti. Aleyhine verilen penaltıda tereddüt etmeyen, lehine bariz penaltısı verilmeyen Somaspor daha nasıl galip gelebilirdi ki? Yazık… Sevgilerle DoğanGülşen tüm yazılarına göz atın

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN