Somaspor, Bir İleri Bir Geri

Somaspor, Bir İleri Bir Geri

Bugün Somasporun maçına geçen Cumartesi günü uzun aradan sonra galip gelişiyle birlikte yeni seri yakalamak adına farklı olarak baktık..

Maça yeni transfer Cafercan olmadan başladık. 4.3.3 sistemi ile başladık.. Ali Akkuş tek ön libero, sağ iç Nurettin, sol iç Taner bu sistem içerideki maçlarda olabilir ama üretkenlik bakımından yine puan kaybettiğimiz maçlardaki gibiydik, bunun nedenleri ne olabilir? Mehmet Uysal formsuz görüntüye devam ona yardım konusunda da yetersizdik biraz Mustafa Aydoğdu girmeye çalıştı yanına oda yetmedi uzun oynanan toplarda sonuçsuz kaldı..

Tempo olarak ilk dakikalar iyiydik sonraları yine düştük özellikle ikinci yarı başında Nurettin de bugün ceza sahasına giremedi yeterince geçen haftalarda golleri onun ayağından buluyorduk bugün uzak kaldı gol bölgesine böyle olunca zaten Mehmet Uysal markajda ceza sahasında hiç etkili olamadık..

Rakibi de pozisyon vermedik diyebiliriz iki denk takım maçıydı ama ev sahibi olarak daha atak görüntü olabilirdi gol bölgesinde Mehmet Uysal’a topu buluşturmada sıkıntı yaşıyoruz eski golcü kimliği geride kaldı bunun neden böyle olduğunu bulmamız lazım önemli oyuncu sonuçta. ..



Kaptan Üzeyir de eski formundan uzak bek olarak yeterli bindirmeleri göremiyoruz artık o bindirmeler olmayınca ortalar ceza sahasına daha az oluyor. Kanatlarımız da yeterli değil ceza sahasına yapılan ortalarda yeterli olmadı zaten çoğalmada sıkıntılı olunca yapılan ortalarda yerini bulmuyor.

Oyuncu değişikliğini önce kanattan Mehmet Bağlı’yı alıp Muammer Atalay’ı sahaya sürerek yaptı bir iki pozisyon zorladı ama olmadı. Cafercan girdi, Taner çıktı. 70’te 4.2.3.1’e döndük forvet arkasına geçti ama temposu çok düşüktü yeterli görüntüyü vermedi katkı verdi diyemeyiz. 80′ de Mustafa Aydoğdu çıktı Melih Vardar girdi forvet oldu Mehmet Uysal sağ kanata geçti ama buda bizim oyunumuza gol olacak pozisyonlar üretmemizi sağlamadı..

Nedir söylenecek son durum genel görüntü transferler yönünden beklenenler olmadı diyebiliriz ikinci yarı başladığından beri görüntü bu Somaspor ligi artık bu oyuncularla bitirecek play-of şansı devam ettikçe desteğe devam oyun bakımından inişli çıkışlar devam edecektir..Sevgilerle Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN