Somaspor, Beklentileri Fazlasıyla Karşıladı..

Somaspor, Beklentileri Fazlasıyla Karşıladı..

Somaspor bu lig’de ilk yılı olduğu halde sıralamayı 4.sırada bitirerek başarılı bir ilk yarı geçirdi diyebiliriz..

 

Takım olarak seviye ve kalite bakımından belki istenilen seviyede olmasa da, beklentileri karşılamıştır diyebiliriz. Neden?
Çünkü ilk yılı olduğu için şampiyonluk seviyesinde bir takım olamayacağı ilk yıl itibarı ile bunu bekliyorduk .

Yönetim lig başlarken, kadro yapılırken daha geniş kadro yapılanmasında bulunabilirdi çünkü ligin içinde maçlar oynandığında görüldü ki kadroda beklentilerin altında kalan oyuncular olduğu gibi kenarda bekleyen futbolcuların oyuna girdikten sonra yeterli katkıyı verememesinden ilerleyen maçlarda oyun bakımından hamle yapacak oyuncumuzun yeterli olmadığı görüldü. Tabii ki bu durumu teknik kadro belirleyip ligi azami puan kaybı ile kapayıp devrede eksiklerin tespitinden sonra gerekli takviyeyi yapacaktır..

Görüldüğü gibi kadro da beklentilerin altında kalan futbolcularla yollarda ayrılıyor bunlar nasıl bütün takımlarda oluyorsa Somaspor’da da olacaktır önemli olan takviyeler doğru yapılsın …


Artık Somaspor 3.ligin belirli güçlü takımlarından biri olma yolunda ilerlemeli takviye yapılırken önümüzdeki yılın kadrosunda olabilecek futbolcular şekilde yapılma ki oturmuş kadro olarak önümüzdeki yıl artık şampiyonluk parolası ile başlayan takım olsun gerçi devre aralarında transfer de zordur genelde kimse iyi futbolcusunu vermek istemiyor ayrılan futbolcularda performans bakımdan beklentilerin altında kalanlardan oluşuyor bunun için yapılacak transferlerde çok dikkat edilmeli..

Yine de Somaspor bu ligin artık iyi takımlarından biridir ilk yarıyı çok çok iyi yerde bitirmiştir, başarılıdır.. Hedef nedir bilinmez ama yapılacak transferler bizi daha yukarı çıkarabilir şampiyonluk veya ilk 5 takım içerisinde olmamızı sağlayabilir, bunun için iyi bir forvet arkası 10 numara pozisyonunda oynayabilen Mehmet Uysal’a destek olabilecek aynı şekilde takımın lideri orta sahadaki oyuncu grubuna yardıma gelebilen çok yönlü bir oyuncu transferi gerekiyor bunun eksikliğini yaşadı Somaspor. Kanatlar yetersiz görülüyor maçları izlerken iyi kanat yedek oyuncuda gerekli bunlar transfer edilmeli sadece defans hattı iyi durumda gibi..

Somaspor ilk yarıda seyircinin daha istekli daha arzulu bir görüntüde olmasını bekliyor tribünler her maç desteğini hiç esirgemiyor iyi seyirci geliyor futbolu seven taraftar grubumuz var en iyi takımı görmek istiyor yönetim de bunun olması için çalışmalı iyi transferler yapmalı bu seyirci bunu hak ediyor ve bekliyor…Sevgilerle..Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN