Somaspor Artık 2.Lig Takımıdır

Somaspor Artık 2.Lig Takımıdır

Somaspor sezon başında yeni transferleri ile sezona başladığında hepimizde ”ikinci lig gibi zor bir ligde böyle transferlerle bu ligi kaldırabilir mi?” diye aklımızdan türlü düşünceler geçirip ”bu takım düşmeye oynar” diye söylentiler dolaşmıyor değildi.

Nedeni bildiğiniz gibi diğer gruba göre bizim grup daha bir zorlu gruptu. Zorlu grupta maçların bu kadro ile nasıl olacağıydı ama gördük ki çok iyi sezon geçirdi belki ligin ikinci yarısı son haftalar istenilen galibiyet olmasa da oyun olarak eksiklerin olmasından ve kadro olarak satılan oyunculardan sonra gelenlerin uyum sorunun bu genç ve tecrübe ile orantılı olarak geçiş dönemi olduğunun izlenimleri görüldü..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Bu takımın bu ligin zor maçların üstesinden gelip belirli bir oyun şablonunda oynaması Burhanettin hocanın sisteme inanışı ve bir oyun felsefesi yerleştirmesinden gelen takım disiplinine bağlı skor ne olursa olsun oyundan kopmayan her zaman hücum düşünen takıma dönüştürüp transferlerin ilk yarı başarılı sezon geçirip kulüp olarak büyük meblağlara satılmasına vesile olup oyuncu geliştirme yönünden hoca olarak inanılmaz başarılı oluşu takımın başarılı sezon geçirmesinde en büyük etken.

Burhanettin hoca ile uzun yıllar çalışılmalı bu çalışmanın sonucunda alt yapı olarak ta oyuncu gelişim gösterip daha iyi bir kulüp olup oyuncu yetiştirip oynatmak Türk futboluna kazandırıp önümüzdeki yıllarda birinci lig ve ardından süper lig olabileceğinin inancı artarak devam eden bir kulüp olabileceği uzak olmayıp desteğin artması gerekiyor…

Bu yıl yaptıklarımızın önümüzdeki yılların teminatı olabileceği ikinci lig gibi zor bir ligin beklentinin böyle kulüplerde azımı olup göreceli şekilde üstüne koya koya gidilmesi en mantıklısı gibi görünüyor çünkü uzun yıllar burada olmayışımız geriye doğru gittiğinde hayal kırıklığı yaşanırken yaptıklarında seni dağınıklığa iterek daha kötü durumlara sokar iyi giderken kontrollü olmak lazım.

Burhanettin hoca ile geçen yıllara göre oyunumuzda gözle görülür bir şekilde gelişim gösterdi bu yıl göze hoş gelen hücum yönünden etkili olabilen önde baskı yapıp sahanın tamamını kullanan dünya futbolunun dada ön planda olan 4.3.3 sistemini sahaya çok iyi uygulayan disiplinli skora meydan okuyan bir takım oluşturması taraftarlarca da alkışlanan bir takım durumuna getirdi.

Önümüzdeki yıl eğer sahamızda yetişirse bunun yukarıya geçiş döneminin üst ligleri düşünen bir Soma spor olabileceği anlamına gelip gelirlerin artışı demektir. Manisa futbolunun tekrar Türk futbolunda olması demektir.

MAGIC CAFE

Onun için Soma spor doğru yolda bu yıl gösterdi ki önümüzdeki yılın şimdiden özlemini çekeceğimizdir kimse günlük skorlarla aldanıp durmasın gelişimi görsün neler oluyor bu başarılı sezon un nasıl nerelerden gelip neler olduğunu bir gözden geçirip kadro kalitesine bakarak puan durumunun gayet makul olup istenilen yerde olduğumuz anlaşılacaktır.

Seviye olarak merdivenleri birer birer çıkıp hatanın az olmasına dikkat edilip önümüzdeki yılların üst liglerini hedefleyen Soma spor olduğunu unutmayalım başarılı bir yönetimin başarılı bir teknik kadronun olduğu gerçeğinin alkışı hak ettiğini unutmayalım başarılı bir sezon geçirdiğimiz içinde ayrıca onlara teşekkürü bir borç bilelim nice başarılı sezonlar dileyerek Soma sporun artık ikinci lige tutunmuş kalıcı bir takımıdır.. Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN