Somaspor- Afjet Afyonspor Maç Önü

Somaspor- Afjet Afyonspor Maç Önü

Yeni bir lig, yeni bir takım, yeni heyecan diyerek başladığımız sezonda, şu an itibari ile her şey istediğimiz gibi..

Yenisi olduğumuz 2.Lig’de Niğde Anadolu ve Adıyamanspor maçlarında alınan galibiyetlerle geride kalan iki hafta Somaspor için mükemmel geçti diyebiliriz..

afyonsporBu hafta da bana göre ilk  iki maça göre zorluk derecesi yüksek  bir maça çıkacağız. Rakibimiz bu ligin tecrübeli takımlarından 3.000.000 Euro değerine sahip Afjet Afyonspor… Yani 773.00 Euro olan takım değerimizin 4 katını geçkin olan bir takım (!)

Teknik direktör Mustafa Çapanoğlu’nun ekibi, ilk iki hafta bazında henüz galibiyet alamadı. İlk hafta deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor karşısında Erhan Şentürk’ün golüyle öne geçmelerine rağmen, iki dakikada iki gol yiyerek karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldılar.

İkinci hafta evlerinde Silahtaroğlu Vanspor’u konuk eden mor-beyazlılar, bu karşılaşmada sahadan 2-2’lik sonuçla ayrılırken taraftarlarını hüsrana uğrattı.

Rakip ağlara 3 gol kaydeden Afyonspor, kalesinde 4 gol gördü.

Rakip takımda bir çok yıldız oyuncu var ancak bizim çok ama çok yakından tanıdığımız bir isim var ‘’Mithat Pala’’

16 Kasım 2019 3.Lig 3.Grup 13.hafta evimizde Pazarspor ile oynadığımız maçta, rakip takımda canımızı yakan Maradona tipli bir oyuncu vardı. Onunla ilgili şurada kaleme aldığım ‘’Esti Gürledi Gitti’’ yazısında kısa bir bölümü sizlere aktarayım.

MİTHAT PALA

Mithat Pala, ”Maradona’nın Harmanlanmış Hali”

Pazarspor maçında izlediğimiz 19 yaşındaki Mithat Pala, resmen bizi büyüledi. Yenilgiyi bir tarafa bıraktık, sahada başka biri vardı bizi mest eden. Fiziği, kıvraklığı, oyun zekası, devamlılığı ve her şeyden önce takım arkadaşları gibi numaradan yere yatıp sahtekarlığa kaçmadan oyundan zevk alması ile, bize dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen ”Diego Armando Maradona”yı hatırlattı.’’

Bizim olduğu kadar Süper Lig takımlarında beğenisini kazanan yetenekli oyuncu Rizespor’a transfer olmuştu. Şimdi yine karşımıza çıkıyor bu sefer Afyonspor formasıyla.. Üstelik bu oyuncu geçen hafta takımı adına ikinci golü atan oyuncu oldu.

Bize döndüğümüzde ilk iki haftada elde edilen galibiyetlerle mental seviyemiz tavan yapmış durumda. Niğde ve Adıyaman maçlarında elde edilen başarıların tesadüf olmadığını kanıtlamamız için önümüzdeki Afyonspor maçından da galibiyetle ayrılmak zorundayız. Antrenmanlara başlayan ancak fiziksel olarak hazır olmayan Onur Ulaş’ın dışında eksik oyuncumuz yok. Niğde maçında kırmızı kart gören İbrahim Ak’ın cezası bitti, Basatemür görev vermesi halinde takımda yerine alacak.

Saygı Duyuyoruz!

Rakip takım değeri 3.000.000 euro’ya yakın, bizim takımın değeri ise 733.000 euro

Biz 6 puanla zirvedeyiz, rakip 1 puanla  13.sırada.

Biz 3 gol attık, hiç gol yemedik, rakip 3 gol attı 4 gol yedi.

Baktığımızda mali değeri bizim 4 katımızı geçkin olan takımın ligde ilk iki haftada aldığı verileri yukarıda.. Her ne olursa olsun Afyonspor takımına saygı duyuyoruz ancak burada asıl saygı duyulacak takım Somaspor. Az maliyetle makro takım yapma becerisi gösteren kulüp yönetimi ve başarının en büyük mimarlarından teknik direktör Burhanettin Basatemür’u, bir kez daha kutluyoruz..

Taraftarlarımızı Bekliyoruz

TFF’nin Liglerin %50 kapasiteli seyirci alınmasına izin vermesinin ardından sevinmiştik. Ancak gel gör ki ateşli taraftar topluluğumuz ilk maçta bizi maalesef hayal kırıklığına uğrattı. İnşallah Afyonspor maçıyla takımın her zaman arkasında itici güç olarak tribünde yerlerini alıp, takımı olumlu yönde etkilerler. Ayrıca şu önemli olgunun altını çizmeden geçemeyeceğim. TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, taraftar konusunda kulüplerin gözünün yaşına bakmıyor.. Kulüplerin ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıkları ortamda, para cezası ve saha kapatma gibi ceza alması darbenin en büyüğü olacak… Başta kulüp yöneticilerimiz ve taraftarlarımız ki; şüphemiz yok ama yine de hatırlatmakta fayda var. Kötü tezahürat’ın bile kulübe ceza verdiği bir ortamda maçları bizlere yakışır şekilde seyretmemiz gerekiyor..

Karşılaşmayı Yusuf Ziya Gündüz Yönetecek

19 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Soma Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan Somaspor-Afjet Afyonspor karşılaşmasını, Sivas Bölgesi’nden Klasman Hakemi Yusuf Ziya Gündüz yönetecek.

Hakem Gündüz’ün yardımcılıklarını Mehmet Kuru ile Haydar Avcı yapacak. Zorlu mücadelede 4. Hakem olarak ise Adem Sarıtaş görevlendirildi.

İlk iki haftayı müthiş bitiren ”Dumanlı Kentin Puslu Çocukları” hedefimiz; kayıpsız girdiğimiz haftayı aynı şekilde kayıpsız atlatmak.. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

3.Hafta Maçları:

Somaspor-Afjet Afyonspor 19 Eylül Pazar Saat 16:00
Sarıyer-Turgutluspor
Çorum Fk-Sakaryaspor A.Ş.
Ankaraspor-Adıyaman 1954 Spor
İnegölspor-Etimesgut Belediyespor
Hekimoğlu Trabzon-Niğde Anadolu Fk
Bodrumspor A.Ş.-Ergene Velimeşe Spor
Bayburt Özel İdare Spor-Serik Belediyespor
Sivas Belediye Spor-Kahramanmaraşspor A.Ş.
Silahtaroğlu Van Spor Fk-Diyarbekir Spor A.Ş

Bağlantılı Haberler;

Basatemür, ”Kazanarak Devam Etmek İstiyoruz”
Afyonspor Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Afjet Afyonspor Hazırlıkları Başladı

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN