Somaspor 2.Lige Hazır mı?

Somaspor 2.Lige Hazır mı?

Somaspor başarılı bir sezondan sonra çıktığı ikinci lige hazır mı?

Önümüzü görebiliyor muyuz?
Hedefimiz ne, ne düşünüyoruz?
Ekonomik yönden ve yönetimsel bazında işler ne durumda? Gibi sorularda aranacak cevaplar netleşmeden hiç bir şey yapamayız bunun da bilincinde olmak lazım ikinci lig öyle hafife alınacak bir lig değil..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Geçen sezonun başarılı yöneticisi ikinci başkan Cem Doğan kendi işlerinin yoğunluğu yüzünden yönetimden ayrıldığını geçenlerde deklera etti. Her zaman kasa kolaylığı sağlayan Cem Doğan’ın ayrılması hoş olmadı, inşallah eksikliğini hissetmeden daha etkili, daha faydalı olacak yöneticiler gelir. İkinci ligde kalıcı olmamız gerekirken aksaklıklar yaşanmadan bunları çözmemiz transfer başlamadan yönetimsel yönden sıkıntılar gidermemiz gerekir diye düşünüyorum..

Önümüzdeki sezon bizim nasıl bir takım olduğumuz ortaya çıkacak, ne durumda olduğumuzu o zaman göreceğiz..



3.ligde futbol olarak, tempo olarak, seviye olarak daha düşük durumlarda bile başarılı olabiliyorsun. Artık ciddiyet ve kurumsallık daha ön plana çıkacaktır. Yönetim gücü daha ön plana çıkacaktır. Transfer işleri hafife alınmamalı çok güçlü isimler transfer edilmeli yoksa ne olduğunu anlamadan yaptığımız işlerin hazzını yaşamadan geri gideriz. O zaman üzülmekle kalırız şimdiden bunları yaşamadan tedbiri almalıyız..

Bir çok futbolcumuzla yollarımız ayrılıyor. Kiralıklarla birlikte gidenler yerine gelecekler iyi olmalı, kulübü güçlendirilmeli. Geçen sezon kadro bütçesi iki milyon civarı gibiyse bu yıl bu beş milyon olacak, ona göre güçlü kadro kurulmalı her yönden hayal kırıklığı yaşamadan güçlü olarak başlamalıyız ..

Geçen sezon bile kadromuz yetersizdi (belirli oyuncu gurubu ile)yine de büyük işler yaparak şampiyon olduk. Bunun için önümüzde geçen sezondan ders çıkarıp güçlü kadro ile lige girip kalıcı olunması için şimdiden çalışmalar başlamalı. Ama bu konuda özellikle her yıl sezon öncesi yönetim bazında sıkıntıların yaşandığını bildiğimiz için yine böyle bir sıkıntı görüldüğünü duyuyoruz. Bunun için bir an önce giderilmesi lazım güçlü yönetim için ne gerekiyorsa yapılmalı öyle şampiyon olunca görünmek yetmez şimdi herkes elini taşın altına koyup önümüzdeki sezonun güçlü Somaspor’un oluşumunu desteklemeli.. Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN