Soma’da Floor Curling Fırtınası

Soma’da Floor Curling Fırtınası

Cumhuriyetimizin 100.Yıl Kutlamaları kapsamında Soma ilçemizde ilk defa “Floor Curling” müsabakaları düzenlendi.

Özel Eğitim öğrencilerimizle birlikte toplam 60 sporcunun katıldığı Floor Curling (Floor Curling nedir, Nasıl Oynanır? cevabı haberin 👇 altında) İlçe Birinciliği, büyük çekişmeye sahne oldu. Soma ilçemizde ilk defa bu yıl gerçekleşen müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular şöyle:

Küçük Kızlar Kategorisi:


1.Altıntaş Ortaokulu
2.Canlar Ortaokulu
3.Ayhan Şahenk Ortaokulu

Küçük Erkekler Kategorisi:


1.Altıntaş Ortaokulu
2.Canlar Ortaokulu
3.Ayhan Şahenk Ortaokulu

Floor Curling nedir, Nasıl Oynanır?

Buz üstünde satranç” olarak adlandırılan curling; yetenek, dikkat ve strateji gerektiren bir oyundur. Bir İskoç açık hava kış sporu olarak ortaya çıkan Curling, bütün dünyaya yayılıp Kış Olimpiyatları’nın gözde sporlarından biri haline gelmiştir. Curling, dörder oyuncudan oluşan iki takımla bir buz pisti ya da “rink”i üzerinde oynanır. Takımların amacı taşlarını halka hedefin merkezine, yani T’ye, diğer takımın en yakın taşından daha yakına gelmek üzere kaydırmaktır. Bir maç 10 raunttan, ya da oyundan (end) oluşur ve her oyuncunun iki taş atış hakkı vardır, bu da her oyunda toplam 16 taşa eşittir. “Skip”in yönlendirmesiyle takım, taşın önündeki buzu süpürerek T’ye doğru giden her taşın hızını ve yönünü ayarlamaya çalışır.

Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN