Soma Zaferspor Süper Lig Hedefini Erteledi

Soma Zaferspor Süper Lig Hedefini Erteledi

TFF Kadınlar 1.Lig A grubunda yer alan temsilcimiz Soma Zaferspor Çarşamba günü Atatürk Stadında Giresun Sanayispor ile karşı karşıya geldi.

Maç öncesi Soma Zafer Spor 23 puanla 5.sırada rakip Giresun Sanayispor Bayan takımı 3.sırada yer alıyordu. Bayanlar liginde 3 takım play off’ta mücadele edecekler.

Şeref öksüm

Dünkü grupta oynanan maçlar sonrasında 1maç fazlalığı ile Horozkent lider durumda, 2 sırada bulunan Ünye Gücü Futbol Kulübü sahasında Horoz kent sporu 3-0 mağlup edince aynı puanla liderin arkasından 2 sıraya gelmiş oldu. Giresun Sanayi Spor, Soma Zafer sporu kendi sahasında mağlup edince puanını 28’e çıkararak 3 sıraya yerleşti. 4 sırada 25 er puana sahip bulunan Telsizspor ile Dudulluspor karşı karşıya geldiler, Dudulluspor rakibini kendi evinde 3-0 mağlup ederek 4.sıraya yerleşti. Telsizspor 25 puanla 5.sırada, Soma Zafer spor ise 23 puanla 6 sırada ye alıyor.

Play Off’a gitmesi kesin gibi gözüken Kadın futbol takımı Horozkent ve Ünye gücü 34 puana sahip olduğu ve en yakın rakibi ile arasında 6 puan bulunduğu ve gelecek hafta son maçlar oynanacağı için sonuç değişmeyecektir, yani bu iki takımın play oflara katılması kesinleşmiştir.

Giresun Sanayispor Kadın Futbol Takımı

3.ncü gidecek takımın ise 28 puanlı ev sahibi Giresun Sanayi Spor ile karşılaşacak olan 25 puanlı Telsiz Spor mücadele edecektir. Giresun spor kendi sahasında 1 puan almış olsa bile play off’lara gidecektir, aksi takdirde Telsiz spora yenilirse aynı puana sahip olan Telsiz Spor averajla 3 sıraya yerleşecek ve play offlara katılma şansı elde edecektir.

Çarşamba günü oynadığımız Giresun maçında takımımız maalesef 2-0 mağlup olmuştur. Ligin son maçı olan İstanbul Bağcılar maçına formaliteden çıkacak olup, hiçbir iddiası kalmamıştır.

İrem Yılmaz Giresun Sanayispor

Maçın henüz ikinci dakikasında rakip Giresun Spor İrem Yılmaz ile ilk golü bularak takımını 0-1 öne geçirdi. Oyun geneline baktığımızda rakip takım Giresun spor daha sık kalemizde gol arayan takım olarak görülüyordu. Soma Zafer spor ilk yarıda sadece Abigail kaleci Nurcan ile karşı karşıya kaldı, topu kaleciden çalımlayıp ağlara göndereyim derken müsait pozisyonda takımını bir golden etti.

Diğer bir atakta Meltem’in Cennete sol taraftan gönderdiği topu kalecinin az farkla üstünden vurarak dışarı çıktı. Giresun spor Soma Zafer Spor kalesine daha çok şut çekerek gol aradı. Tribünde bulunan futbolseverlerde bu oyun düzenini çokta beğendiği söylenemez. Soma Zafer spor çok pas hataları yaparak rakibine atak şansı verdi, son haftalarda aldığı mağlubiyetler takımın psikolojisini ve öz güvenini kaybetmiş gibi gördüm. Play of şansını zora da sokunca ümitsiz bir vaka olarak sahaya çıktılar.

Giresun Sanayispor Bayan Futbol Takımı

Maçın 2.dakikasında kalecinin hatasını affetmeyen Giresun spor bu maçtan galip geleceği sinyallerini vermiş oldu. Oyun üstünlüğünü rakibe kaptıran Zafer spor mağlubiyetle sahadan ayrılmak zorunda kaldı. Zafer Sporun bu kadar pozisyon üretememesi ve orta sahayı çökerterek forvetlerle topu buluşturamamasına gerçekten bir anlam veremedim. Bizim bildiğimiz, seyrettiğimiz Zafer spor gitmiş yerine adeta lige yeni başlamış bayan futbol takımı gelmişti sanki. Yediğimiz 2 hatalı gol kaleci hatamız ve defans hatamız kısaca 2-0 mağlubiyet, oysa biz Soma Zafer Spor Kadın futbol takımından çok şeyler bekliyorduk, evet buraya kadar gelmesi bile başarımıdır tabii ki başarıdır kesinlikle bu konuda hem fikiriz ama kendi sahamızda kaybettiğimiz maçlarda 3 puan alsaydık şimdi play of şansı bize gülmüş olacaktı.

Giresun maçı için söyleyecek çok bir şey yok, bireysel hatalarımız, oyunu istediğimiz gibi yönlendirmeme miz ve basit hatalardan yediğimiz 2 gol, pas hatası kısaca play offa veda vakti diyelim geçelim. Rakibimiz hak ederek kazandı kendilerine play off yolunda başarılar diliyorum.

Giresun Sanayispor Kadın Futbol Takımı
Giresun Sanayispor Kadın Futbol Takımı

Giresun Sanayisporda göz dolduran yetenekli oyuncular var, 8 numaralı Kofayat Folekemi Shittu , 9 numaralı İrem, defansta Buse ve Damla orta sahada Rabiye hiç hata yapmadan yılmadan, yorulmadan çok güzel bir futbol sergilediler, kendilerini tebrik ediyorum.

Soma Zaferspor Kadın Futbol Takımı
Soma Zaferspor Kadın Futbol Takımı

Zafer Sporda Abigail de sanki yorgunluk belirtisi var gibiydi ve ayağına gelen bir çok topu almakta zorlanarak rakibine çok top kaptırdı kontratak şansını kaybetti, oysa bizim bildiğimiz Aigail’in oynadığı futbol biz hayran kalıyorduk, keza, Cennet, Meltem, Kübra, futbol tekniğine hayran kaldığım çok başarılı oyuncular ama bu maçta bir moral motivasyon eksikliği vardı sanki. Tabii takım olarak birbirlerinin oyununa karşı bir olamıyorlarsa bu takımın hepsini etkiliyor.

Şeref Öksüm
Şeref Öksüm

Artık sezonun son maçını gelecek hafta İstanbul Bağcılarda oynayacağız, ve ligi bitireceğiz. Burada birkaç konuyu belirtmeden geçemeyeceğim. Soma Zafer spor ile Giresun veya Ünye Spor takımlarının bütçelerinin aynı olduğunu düşünmüyorum. Soma’da spor dediğin zaman defalarca yazdım yine söylüyorum, sahipsizlik demek, ilgisizlik demek, katılırsınız, katılmazsınız o sizin düşünceniz ama yıllardır bir futbol sevdalısı olarak gözlemlerim maalesef Koca Soma sporun maçlarında tribünde yer alan seyircilere bakın ve gerçeği görün. Amatör maçlara gidiyorum ve hayran kalıyorum ama maalesef Soma da buna rastlamak mümkün değil.

Gelecek yıl için Başta Hakan hocam ve yönetim kurulu gelecek yıl güzel bir hazırlık yaparak birkaç takviye ile umarım güzel bir takım kuracaklardır. Bu ligin bu yıl bizim için tecrübe olduğunu kabul edelim. Sizler birlikteliğinizi, özgüveninizi, inancınızı kaybetmezseniz Soma Zafer bu ligde bence çok daha iyi işler yapacaktır. Tecrübe edinmiş olacak yol alacaksınız, camiadaki birlik beraberlik bozulmadığı müddetçe çok daha iyi başarılara imza atacaksınız.

Tabii burada işin maddi kısmını unutmamak gerekir, paranın çok olduğu yerde başarı liyakata bakar. Son zamanlarda transferlere harcanan paraları bir bilseniz dudak uçuklatacak şekilde yükselmeye devam ediyor. Futbolda düzenli bir gelir ve şirketleşme yoksa başarının yakalanması zor, o nedenle herkesin, tüm şirketlerimizin Somada bulunan Futbol kulüplerine sahip çıkmalarını ve destek olmalarını bekliyoruz.

Zaferspor Bayan Futbol Takımı

Son söz; Teşekkürler Zafer spor Kadın Futbol Takımı şimdiye kadar bize güzel ve heyecanlı maçlar izlettirdiniz, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve esen kalın Şeref Öksüm

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

İnci Ticaret

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN