Soma Zafer Spor Direktörü Sezonu Değerlendirdi

Soma Zafer Spor Direktörü Sezonu Değerlendirdi

1.Ligde ilk sezonunu yaşayan Soma Zafer Spor Bayan Futbol takımımız, başkanı Hakan Arslancan nezaretinde çıtayı hep yüksekte tutarak Somamızın adını duyurdu.

2023-2024 sezonun son maçında İstanbul Bağcılar Evrenspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalararak ligi 24 puanla altıncı sırada tamamlayan Soma Zafer Spor Bayan Futbol Takımı Sportif Direktörü Ayla Yılmaz, 2023-2024 sezonu bitimiyle bloğumuza açıklamada bulundu.

Soma Zafer Spor Bayan Futbol Takımı Sportif Direktörü Ayla Yılmaz

İlk olarak tesislerimizde ücretsiz yetenek tespit kampları yaptık.

Sezonu değerlendirerek sözlerine başlayan Yılmaz, ‘’Soma Zafer Spor olarak 2023 Haziran ayı itibariyle yeni sezona hazırlanmaya başladık. Bu hazırlarımız sporcu seçmeleri, yetenekli sporcuların tespiti ve Soma’ya yerleştirilmeleri oldu. İlk olarak tesislerimizde ücretsiz yetenek tespit kampları yaptık. Amacımız gelen kamp gruplarından ihtiyacımıza uygun genç yetenekleri keşfedip onları kadın futboluna kazandırmaktı. Kulüp Başkanımız, yönetimimiz ve antrenörlerimiz Haziran ve Temmuz aylarını bu sporcu tespit çalışanları ile yoğun bir şekilde geçirdi.

Sonrasında Ağustos ayı itibariyle takımımızda forma giyme şansı olan sporcuların tesislere yerleşmesi, okul durumlarının planlaması yapılarak yeni sezona merhaba dedik.’’ ifadelerini kullandı.

Ligin en genç ekiplerinden biri olarak iyi de bir ivme yakaladık

‘’Sezona girerken 18 yaş ortalaması ile girdik. Ligin en genç ekiplerinden biri olarak iyi de bir ivme yakaladık’’diye sözlerine devam eden Yılmaz, ‘’Transfer ettiğimiz yabancı oyuncularımız da aramıza renk kattı. Dolu dolu günler geçirdik. Takımımız genç kadro yapısına rağmen zorluk seviyesi yüksek oldukça fazla maç oynadı.”

Ayla Yılmaz
Ayla Yılmaz

Rakiplerimizin maddi olarak bizim bütçemizi 3’e 4’e katlamaları bizi zorlamadı da diyemeyiz.

Ligde 14 karşılaşmaya çıktıklarını, hepsinin de birbirinden zorlu ve başa baş bir mücadele olduğunu söyleyen Ayla Yılmaz, ”Rakiplerimizin maddi olarak bizim bütçemizi 3’e 4’e katlamaları bizi zorlamadı da diyemeyiz. Herkes rahat rahat deplasmanlara giderken bizim sporcularımız yurtlarda kalarak, tüm deplasmanlara ( Ordu, Giresun, Samsun başlıca uzak deplasmanlarımızın bir kısmı) 35 kişilik bir minibüs ile giderek ligi bitirdi. Bu zorlukları bir de çoğu lise öğrencisi olan sporcularımız yaşayınca ligde elde ettiğimiz skorlar ile başarılı bir sezon geçirdik diyebiliriz.”dedi.

Milli takıma oyuncu göndermenin gururnu yaşadık

”Sezon sonuna geldiğimizde U15, U17, U19 Kadın Milli Takımlarına her kategoride oyuncu göndermiş Türkiye’nin sayılı kulüpleri arasına girdik. Üçüncü Ligden takımımıza kazandırdığımız sporcularımız oldukça iyi gelişim gösterdiler ve kadın liglerinde adlarından söz edilir hale geldiler.

Soma Zafer Spor olarak her zaman oyuncu kazanmanın maç kazanmanın ötesinde olduğunu düşünüyoruz. Nitekim oyuncu yapımız ve oyun anlayışımız da genç oyuncularımızın önünü açmak ve niteliklerini artırmaya yönelik oldu. 2023/2024 sezonunda ilk hedefimiz ligi iyi bir gelişim sağlayıp bitirmekti. Bunu başardığımızı düşünüyorum.”

Hedefimiz U17 takımımız ile Türkiye Finallerinde yer almak

Şimdi bu sezon için ikinci hedefimiz U17 takımımız ile Türkiye Finallerinde yer almak .
Bunu yapabilecek oyuncu potansiyeline sahip olduğumuzu düşünüyorum. Soma’mıza ve Manisa’mıza U17 Türkiye Şampiyonluğu’nun çok yakışacağımı düşünüyorum. Bu süreçte bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Tüm Bayan Futbol haberleri için 👉 buraya tıklayınız!

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

İnci Ticaret

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN