Soma Tenis Kulübüne İlgi Bir Hayli Fazla

Soma Tenis Kulübüne İlgi Bir Hayli Fazla

Soma’da tenis sporunu sevdirmek amacıyla antrenör Refik Ağartan önderliğinde kurulan Soma Tenis Kulübü, yaptığı çalışmalarla ilçede tenis sporuna ilgiyi bir hayli arttırdı.

2019 yılında tenis sporunu sevdirmek amacıyla ilçedeki tüm okulları tarayarak sporcuları tenise yönlendiren Refik Ağartan, Somanın ilk ve tek spor kulübü olarak faaliyetlerini sürdürüyor..

Amaçlarının her yaştan ve her kesimden insana tenis sporunu sevdirmek, ahlaklı ve sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Soma Tenis Kulübü Genel Kaptanı ve Antrenörü Refik Ağartan yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ağartan’ın verdiği bilgiler şöyle:



Soma Tenis Kulübüne İlgi FazlaSomanın ilk ve Tek spor kulübü olarak 2019 yılında SOMA TENİS KULÜBÜ olarak faaliyetimize başladık. İlkokullar da yetenek taraması yaparak çalışmalarımıza başladık ve alt yapımızı oluşturduk. 2 yıldır çalışmalarımıza ve antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Son 1 yıldır maalesef pandemi koşullarından dolayı zaman zaman çalışmalarımıza ara verdik. Diğer zamanlarda sağlık bakanlığımızın belirlediği pandemi kuralları çerçevesinde 1 yıldır antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Amacımız Somada tenis sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak. Tabi ki uzun vadede neden Somadan da başarılı tenis sporcuları çıkmasın? Bu hedef doğrultusunda yoğun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

SOMA TENİS KULÜBÜ ANTRENÖRÜ REFİK AĞARTANŞu an kulübümüz bünyesinde en küçük 4 yaş grubundan başlayarak tüm yaş gruplarında eğitim vermekteyiz. Tüm yaş gruplarında hafta içi ve hafta sonu olarak çalışmalarımız devam ediyor.
Ayrıca yetişkinlere de yönelik grup ve bireysel olarak tenis eğitimleri de veriyoruz. Özellikle sosyal mesafeli bir spor olamasın dan dolayı herkese bu sporu tavsiye ederim.7 den 70 e herkesin rahatlıkla öğrenebileceği ve oynayabileceği bir spor olduğunu söyleyebilirim.



Bir diğer etkinliğimiz Soma ilçe Gençlik Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz Kaymakamlık Tenis Turnuvamız var. Şu ana kadar 2 kere bu turnuvayı düzenledik. Tam bir şenlik havasında geçen bu etkinliği tenis severlerin çok hoşuna gitti. Bireysel ya da grup eğitimleri alan yetişkin kişilerin kendini gösterebileceği ve yarışabileceği bir organizasyon oluyor. Geçen sene turnuvamızı pandemi den dolayı yapamadık. İnşallah bu sene şartlar uygun olursa Dilek Mert, Refik Ağartan, Haşim Demirler, Cem Çelik, Rıfat Kahraman dan oluşan turnuva komitemiz ile tekrar bu güzel organizasyonu gerçekleştireceğiz.

Yaptığımız tüm çalışlarımız ,eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi almak isteyenler külümüzün resmi Instagram hesabını olan @SOMATENİSKULÜBÜ den takip edebilir yada 0 544 637 67 70 (Refik AĞARTAN) numaralı telefondan bilgi alabilirler.

SOMA TENİS KULÜBÜ REFİK AĞARTAN

Neden Tenis Oynamalısınız?

22 yılımı Sporcu ve Antrenör olarak tenis sporuna vermiş biri olarak NEDEN TENİS OYNAMALISINIZ?
ÖNCELİKLE: Herkes tenis oynayabilir. Kaç yaşında olduğun, ne kadar iyi oynadığın veya ne kadar formda olduğun önemli değildir; herkes tenis oynamaya başlayabilir!

Tenis, spor olarak veya arkadaşlarına ve ailenle birlikte bir eğlence aktivitesi olarak oynanabilir. Her iki durumda da tenis oynamak sağlığını, zindeliğini, gücünü ve çevikliğini korumak için iyi bir spordur. Bir saatlik tek kişilik tenis oyunu ortalama olarak erkeklerin 600 kalori ve kadınların 420 kalori yakmasını sağlar. Fiziksel yararlarına ek olarak, tenis ayrıca sayısız sosyal ve zihinsel yararlar da sağlar.

Tenis seni zekileştirir. Tenis, beyninde sinirsel bağlantılar oluşturan hızlı problem çözme becerileri gerektirir. Çok fazla geometri, açı ve fizik içeren bir oyundur. Matematik ve bilim içeren bu spor sayesinde beynini daha çok çalıştırmak zorunda kalırsın.

Tüm vücudunun koordinasyonunu artırır. Kollarını, bacaklarını ve gövdeni doğru zamanda konumlandırman, maçı kazanmanı sağlayabilir ve günlük yaşamını kolaylaştırır.

Tenis sana iyi bir sportmen olmanın kurallarını öğretir. Herhangi bir normal tenis maçında, oyuncular hakem olmadan da kurallara uygun oynayabilir. Bu sana adil ve dürüst bir şekilde nasıl oynayacağını öğretir. İşte bu sebeplerden dolayı tenis sporuna başlamalısınız. Herkese sağlıklı ve spor dolu günler dilerim.

REFİK AĞARTAN
SOMA TENİS KULÜBÜ GENEL KAPTANI VE ANTRENÖRÜ

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN