Soma Masterler Seriyi 3 Maça Çıkardı

Soma Masterler Seriyi 3 Maça Çıkardı

Ege Masterler Ligi (EMF) B-Grubu 5. haftasında Soma Masterler, deplasmanda karşılaştığı Bergama Masterleri 2-0’lık skorla mağlup etti ve galibiyet serisini üç maça çıkardı.

Doğukan Korkmaz, Egecan Yıldız ve Akın Durmaz

Kınık Poyracık Stadı’nda oynanan ve İzmir Bölgesi hakemlerinden Doğukan Korkmaz, Egecan Yıldız ve Akın Durmaz hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın ilk yarısını Soma Masterler , 39.dakikada Mustafa Avusturya’nın 30 metreden attığı golle 1-0 önde tamamladı.

MUSTAFA AVUSTURYA GOL

Soma Masterler 55.dakikada farkı ikiye çıkardı. İlk golün sahibi Mustafa Avusturya sağ kanattan İlker Çakır‘a nefis kesti, İlker kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu:0-2 Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Soma Masterler etkili oyununu iki golle süsleyerek haftayı 3 puanla kapatmasını bildi.

İLKER ÇAKIR GOL

Bu sonucun ardından Soma Masterler, 5 maçta üç galibiyet, iki beraberlikle puanını on bir’e yükseltirken, Bergama Masterleri bir galibiyet dört mağlubiyetle 3 puanda kaldı.

Soma ekibi ligdeki altıncı maçını 28 Kasım Pazar günü Linyit Stadı’nda Çandarlı Pitane Masterler ile oynayacak.

SOMA MASTER BERGAMA MASTER

Kadro kalitesi 3 puan getirdi

Başta kaleci Kadir Durhan olmak üzere Tolga Yaman, Hüseyin Turan, Yücel Durali ve Halil Sümer’den oluşan geri dörtlü iyi yardımlaşarak, kademeye girerek oynadı.

Ön libero Mutlu Alanya ve Ertuğ Ünlü savunma ile hücum hattı arasında adeta mekik dokudular. Sağ kanatta Ramazan Yılmaz, sol kanatta Selçuk Bulut, etkili bindirmeleri ile etkili oldular.

Önde oynayan İlker Çakır bu maçta da çok etkili top oynadı, yer tutuşu ve zamanlama açısından attığı kafa golü ise son derece kaliteliydi. Oyuna sonradan giren Yusuf Mayak ve Baybars Kabakoğlunun orta sahadaki etkili oyunu, sol kanatta Hüseyin’in yerine dahil olan Orhan Buharalı’nın iki yönlü oyunu ve Savaş Aktepe’nin direkte patlayan müthiş kafası Soma Masterlerin artılarındandı.

Sonuç olarak, sahada mücadele eden tüm futbolcuları tebrik ediyor, orta sahanın etkili ismi Mustafa Avusturya için ekstra bir parantez açmak istiyorum.



Maçın adamı Mustafa Avusturya

Maçın adamı ”Mustafa Avusturya”

Bana göre İlker’in arkasında oynayan bir gol ve bir asistle maçı tamamlayan Mustafa Avusturya maçın adamı oldu.
İlk yarıda Bergama Masterlerin kalecisi Erkan Vezir’i geçmede bir hayli zorlanan Soma Masterlerde 39.dakikada sahneye Mustafa Avusturya çıktı. Tecrübeli orta saha oyuncusu yaklaşık 30 metreden nefis vurdu ve maçın kilidini açan oyuncu oldu. Avusturya, ikinci yarının 55.dakikasında sağ kanattan İlker’e nefis kesti ve maçın skorunu tayin eden oyuncu oldu.

 

Sonuç olarak; Ön tarafta atılan iki golün yanı sıra Soma Masterlerin defans ve orta sahası, maçın bazı bölümlerinde gördüğü baskıya rağmen, tüm hatlarıyla son düdüğe kadar inanılmaz savaştı, mücadele etti ve sonuçta karşılaşmayı 2-0 kazanarak altın değerinde 3 puanın sahibi oldu.

BERGAMA MASTERLER

5 ve 10.Dakikalardaki Sakatlık Takımın Kimyasını bozdu

Maça hiçte fena başlamayan ancak 5. ve 10.dakikalarda gelen sakatlıklar ev sahibi ekibin kimyasını bozdu. Özellikle iki gol yemesine rağmen kaleci Erkan Vezir inanılmaz toplar çıkardı. Maçın bazı bölümlerinde ise Soma Masterler defansını geçmede zorlansalar da buldukları pozisyonda kaleci Kadir açıyı daraltıp onlara gol izni vermedi. Yine de üzülmemeleri lazım. Sonuçta karşılarındaki rakip kadro kalitesi açısından onlardan bir tık önde olan Soma Masterlerdi.

Not: Karşılaşmaya ait 180 adet foto ”Foto Galeri” ve somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir.

Bergama Master 0-2 Soma Master

Bergama Master 0-2 Soma Master

STAD:Kınık / Poyracık
HAKEMLER:Doğukan Korkmaz-Egecan Yıldız-Akın Durmaz
BERGAMA MASTER:Erkan-Ufuk-Hakkı-İlyas-Mehmet-Metin-Mevlüt-Ertan-Caner-Cihangir-Yusuf
YEDEKLER:Erol, Faruk, Mücahit, Gökay, Mustafa, Özcan, Haluk, Bülent
ANTRENÖR:M.Emin Aydın

SOMA MASTER:Kadir-Tolga-Hüseyin-Selçuk-Halil-Yücel-Mutlu-Avusturya-Ertuğ-Ramazan-İlker
YEDEKLER: Yusuf, Hasan, Savaş, Baybars, Orhan
ANTRENÖR:Ayhan Demir
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.39 Mustafa Avusturya, dk.55 ilker Çakır (Soma Master)

(27-28 Kasım)  6.Haftanın programı şöyle:

Soma Master-Çandarlı Pitane Master
Bostanlı Master-9 Eylül Master
Karşıyaka Genç Master-Bergama Master
Balçova Termal Master-Gaziemir Master
Bandırma GB Master-Şirinyer Master

Tüm Master haberleri için buraya tıklayınız!



 

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN