Soma Masterler Bostanlı’ya Gol Oldu Yağdı

Soma Masterler Bostanlı’ya Gol Oldu Yağdı

Ege Masterler Federasyonu (EMF) B-grubunda geçen haftayı 2-1’lik 9 Eylül Masterler mağlubiyeti ile kapatan Soma Masterler, 8.hafta evinde konuk ettiği Bostanlı Masterleri 5-0 mağlup etti.

Linyit Stadı’nda saat 15:00’de başlayan karşılaşmada oyunu tam sahaya yayan, ayağa top oynayan, topla oynama yüzdesi daha fazla olan, pres yapan, compak takım oyunu sergileyen, pozisyon bulan, yan top üreten, şut atan Soma Masterler, 3 puanı hak eden takım oldu. (Karşılaşmaya ait 184 adet foto  somadaspor facebook sayfamızda yayınlanmıştır.)



GÜNSOY KAYA

Soma Masterler, Günsoy Kaya, H.Özgür Öztürk ve Hakan İlhan hakem üçlüsünün yönettiği maçta sahaya: Kadir-Tolga-Fatih-Halil-Yücel-Avusturya-Mutlu-Y.İpek-Baybars ve Selçuk on biri ile çıktı. Sakat olan İlker Çakır, Erol Tor ve  Hüseyin Turan kadroda yer almadı. Soma Master, yoğun yağan yağmura rağmen, Linyit Stadı’nın kendine has atmosferinde 80 dakika akılcı güzel bir futbolla, sahadan 3 puanı 5 golle aldı.



SOMA BOSTANLI ESTANTENE

Maça döndüğümüzde; Soma ekibi, kazanmaya istekli, hızlı ve pozitif nitelikli bir futbol kurgusu maça çok iyi yansıtarak başladılar. Dakikalar 5’i gösterdiğinde sağdan Selçuk Bulut ceza sahasına nefis kesti. Yusuf İpek müthiş zamanlama ile meşin yuvarlağı Menderes‘in uzanamayacağı yere bıraktı:1-0

Soma Masterler, erken dakikalarda buldukları gollerle rakibin direncini kırarak onları psikolojik olarak oyundan düşürdüler.

Dakikalar 22’yi gösterirken sahneye Avusturya çıktı. Tecrübeli oyuncu ceza sahasının hafif sol çaprazından nefis vurdu:2-0 Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.



AYHAN DEMİR

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da tempolu ve istekli başlayan Ayhan Demir yönetimindeki Soma Masterler, ilk golde Yusuf İpek‘e asist yapan Selçuk Bulut, 42.dakikada Baybars Kabakoğlu‘na ”alda at” dedi.  Baybars’da görevini yerine getirdi:3-0

Kanatları çok iyi kullanan Soma Masterler, 57.dakikada Ramazan Yılmaz‘ın çizgiye inip kaleye paralel kestiği topa Ertuğ Ünlü ayak koydu ve durumu 4-0 yaptı.



Son sözü Savaş Aktepe söyledi.

Son sözü Savaş Aktepe söyledi.

68.dakikada ilk golün sahibi Yusuf İpek bu sefer asist yaptı. İpek soldan adam eksiltip topu ceza sahası çizgisi üzerinde Savaş’la buluşturdu. Savaş, rakibini vucut hareketiyle eksiltip müthiş vurdu ve maçın skorunu tayin etti: Soma Masterler 5-0 Bostanlı Masterler

SELÇUK BULUT BOSTANLI

 

Bu galibiyet, lider karşısında kaybedilen namağlup ünvanının izlerini silme adına sahaya ve maç sonu soyunma odasına yansımasıydı.

Oyuna baktığımızda; geçen hafta namağlup ünvanını lider karşısında yitiren ve o mağlubiyetin acısını Bostanlı Master karşısında çıkarmak isteyen Soma Masterler, maça istekli ve arzulu başladı.

Kadir Duran‘ın kalede güven vermesinin yanında bir libero gibi arkaya atılan topları süpürmesi.

Sağda Tolga Yaman, solda Fatih Kaya, futbolun temel öğelerini yerine getiren defansif anlayışın altı çizili doğru çizgileriydi.

Buz adam Yücel Durali ve Halil Sümer‘in defanstaki kapı gibi sağlamlığı ve forvet oyuncularına gol şansı tanımaması.



Orta sahada Mustafa Avusturya‘nın kendine has adam eksiltme becerisi ve attığı nefis golü. Takımın orta sahadaki hamalı Mutlu Alanya‘nın bitmek bilmeyen enerjisi ve oyunun her iki bölümünde üretken olması.

Sihirli sol ayak Ertuğ Ünlü‘nün futbol zekası ve yumuşak ayak bilekleri.

 

Sol kanatta Yusuf İpek‘in adeta 8 hafta takımdan ayrı kalmasının getirdiği futbola özlemi, birebirde adam eksiltmesi, hızı, futbol bilgisi attığı ve attırdığı goller.

Sağ kanatta Selçuk Bulut‘un inanılmaz bindirmeleri ve yaptığı iki asist hele ki maçın başında Yusuf İpek’e attırdığı gol maçın farklı kazanılacağının habercisiydi.



Oyuna sonradan dahil olan ve yaşam boyu iki şeyi çok doğru yapan; bunlardan birincisi camcılık ikincisi ise gol atmak olan Savaş Aktepe ikincisini oyuna girer girmez attığı mükemmel golle bizlere gösterdi.

Önde oynayan ve sırtı rakibe dönük nasıl oynanır’ın adeta dersini veren ve birde gole imza atan Baybars Kabakoğlu. Yine oyuna sonradan dahil olan Gökhan Kazancı, Ramazan Yılmaz ve Hasan Burak verilen görevleri layıkıyla yerine getiren oyunculardı.

MAÇ SONU

Sonuç olarak; Soma Masterler, yoğun yağan yağmura ve ağırlaşan sahaya rağmen, Linyit Stadı’nın kendine has atmosferinde 80 dakika akılcı güzel bir futbolla, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Tüm takımın oynadığı futbol, yukarıda belirttiğim gibi; lider karşısında kaybedilen namağlup ünvanının izlerini silme adına sahaya ve maç sonu soyunma odasına yansımasıydı.

Bostanlı Master Direnç Gösteremedi

Bostanlı Master Direnç Gösteremedi

Aslında kaliteli oyuncu grubundan oluşan Bostanlı Masterler, diri Soma Masterler defansı karşısında pozisyon bulamadığı gibi dalga dalga gelen Soma ataklarında sergilediği dirençsiz futbol ve kötü performansla farklı yenilgiyi hak ettiler.. Bu arada farklı mağlup olmalarına rağmen sahada master ruhuna uygun centilmence mücadele etmeleri gözlerden kaçmadı.

 

Soma Master 5-0 Bostanlı Master

Soma Master 5-0 Bostanlı Master

STAD:Soma / Linyit
HAKEMLER:Günsoy Kaya-H.Özgür Öztürk-Hakan İlhan
SOMA MASTER:Kadir-Tolga-Fatih-Yücel-Halil-Selçuk-Mutlu-Avusturya-Y.İpek-Ertuğ-Baybars
YEDEKLER: Gökhan, Hasan, Savaş, Orhan, Ramazan, Y.Mayak, Emrah
ANTRENÖR:Ayhan Demir

BOSTANLI MASTER:Menderes-Serdar-İsmail-Kerem-Mehmet-Mustafa-Murat-Volkan-Ersin-Ersan-Rıfat
YEDEKLER:M.Taşkın, Deniz, Savaş, Veysel, Tezcan
ANTRENÖR:Savaş Erbaş
KIRMIZI KART: Yok
GOLLER: dk.5 Yusuf İpek, dk.22 Mustafa Avusturya, dk.42 Baybars Kabakoğlu, dk.57 Ertuğ ünlü, dk.68 Savaş Aktepe (Soma Master)

SOMA MASTER BOSTANLI MASTER

Haftayı 5-0’lık Bostanlı Master galibiyeti ile kapatan Soma Masterler, 8 maçta beş galibiyet iki beraberlik ve bir mağlubiyetle 17 puanla 2.sıraya yerleşti. Lider 9 Eylül Masterler ise 8 maçta 7 galibiyet 1 mağlubiyetle liderliğini sürdürdü.

9.Haftanın Programı:

Bandırma GB Master-Soma Master
Bergama Master – Gaziemir Master
9 Eylül Master-Balçova Termal Master
Bostanlı Master- Karşıyaka Genç Master
Çandarlı Pitane Master-Şirinyer Master



İlgili Haberler;

Soma Master İzmir Deplasmanından Eli Boş Döndü
Soma Master Seriyi 5 Maça Çıkarmayı Hedefliyor
Soma Masterler Büyük Takım Olma Özelliği 5-1
Soma Masterler Seriyi 3 Maça Çıkardı
7 Gollü Maçın Galibi Soma Masterler Oldu
Soma Master Eski Kimliğine Büründü:0-2
Soma Masterler 1-1 Eriyor
Karşıyaka-Soma Master İki Gol, Üç Kırmızı Kart
Soma Masterler den Tatsız Prova
Soma Masterler 4 Hazırlık Maçını da Kazandı
Soma Master, Yeni Hocasıyla Sınavı Geçti
Soma Master-Kırkağaç Master Fotoları
Soma Masterler Kırkağaç’ta Şampiyon Oldu
Kırkağaç’ta Finalin Adı Belli Oldu
12 Eylül Kurtuluş Masterler Turnuvası 7 Golle Başladı
Soma Masterler 2.Hazırlık Maçını Farklı Kazandı
Bostanlı Master 2-1 Soma Master

Tüm Master haberleri için buraya tıklayınız!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN