Soma Master Normal Sezonu Şampiyon Tamamladı

Soma Master Normal Sezonu Şampiyon Tamamladı

Ege Masterler Ligi on takımın yer aldığı A-Grubunda Soma Masterler, normal sezonu şampiyon tamamladı, avantajı kaptı.

İkinci baharını yaşayan futbolcuları tek çatı altında toplayan Ege Masterler Ligi A-Grubunda; Gaziemir, Balçova Termal, Agamemnon, Güzelyalı, 1881 Ata, Bornova, Şemikler Devrim, Çeşme Belediyesi ve Dikili Kardeş Masterlerin ile birlikte yer alan Soma Masterler, rakiplerine üstünlük sağlayarak normal sezonu şampiyon tamamladı.

Soma Master sezon boyunca oynadığı 18 müsabakada 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi ile 43 puan toplamayı başardı. 18 maç sonunda rakip fileleri 70 kez havalandıran Yasin Tunç idaresindeki ekibimiz, kalesinde 25 gol gördü.

Başarının hikayesi

Sezona evinde Şemikler Devrim Master maçıyla başlayan Soma Master, rakibini 4-0 mağlup ederken, bir sonraki hafta İzmir deplasmanında Güzelyalı Master‘i 5-1 mağlup etti. Soma ekibi 3.hafta evinde Balçova Termal Master‘i 3-1, dördüncü hafta ise deplasmanda Bornova Master ‘i 5-1 mağlup etti.

Mavi-Siyahlılar 5.hafta evinde Ata 1881 Master‘i 4-2 mağlup ederek, kendisi gibi namağlup Gaziemir Master ile zirvede yer aldı.

6.Hafta: lider Gaziemir Master ile deplasmanda karşılaşan ekibimiz, İlker Çakır ve İlker Karabiber‘in golleriyle 2-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı ve mücadelen 2-2 sonuçla ayrılarak 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

7.Hafta: gurubun bir diğer zorlu rakibi Agamemnon Masterler ile deplasmanda karşılaşan Masterlerimiz, Agamemnon Masterlere Ertuğ Ünlü’nün güzel golüyle öne geçtiği maçta 2-1 mağlup olarak sezonun ilk yenilgisini aldı..

8.Hafta: Ligde geride kalan son iki haftada 5 puan kaybı yaşayan ve bu kredisini Gaziemir beraberliği ve Agamemnon mağlubiyetine harcayan Soma Master, evinde konuk ettiği Dikili Kardeş Masterleri 9-0 mağlup etti.

9.Hafta: 10 Aralık Cumartesi günü saat 14:00’da Çeşme Dalyan Sahasında sezonun en kötü futbolunu oynayan Soma ekibi, bu maç öncesinde 5 puanla sondan ikinci sırada yer alan Çeşme Belediye Master‘e 4-3 mağlup oldu ve bu sezonki ikinci mağlubiyetini aldı.

somadaspor

10.Hafta: İkinci yarının ilk, sezonun 10.hafta maçında deplasmanda lig dokuzuncusu Şemikler Masterlere misafir olan Soma Master, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 5-3 galip ayrıldı ve ikinci sıraya yerleşti.

11.Hafta: Ege Masterler Lig A-grubunda 11.hafta mücadelesinde haftaya lider Gaziemir Master’in ardından ikinci sırada giren Soma Master, geriye düştüğü Güzelyalı maçında mücadeleci ve savaşçı oyun karakteriyle maçı ve 3 puanı kazanan taraf oldu:2-1.

12.Hafta: 21 Ocak Cumartesi saat 17:00’da başlayan karşılaşma İzmir Balçova Spor Kompleksi sahasında oynandı. Oyunun genelinde rakibe göre daha çok pozisyona giren, üreten Soma Masterlerdi. Ancak futbolda ”Atamayana Atarlar” kuralı o gün bir kez daha tecelli etti. Soma ekibi, bir çok pozisyondan sadece üçünde çerçeveyi bulurken, Balçova Termal Master beş kez geldiği Soma Master kalesinde dört gol bularak karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı.

13.Hafta: on ikinci haftayı 4-3’lük Balçova mağlubiyeti ile kapatan Soma Master, 13.hafta evinde konuk ettiği Bornova Masteri 5-0 mağlup ederek galibiyet serisini başlattı.

14.Hafta: A-grubunda zirve mücadelesi veren Soma Master, Karşıyaka Efsaneler Sahasında karşılaştığı 1881 Ata Masteri 4-2 mağlup etti. Can Açıkgöz (2), Erol Tör ve İlker Çakır’ın golleriyle sonuca giden mavi-siyahlılar, evinde oynayacağı lider Gaziemir Master maçı öncesinde büyük moral kazandı.



15.Hafta: Soma Master, ligin 15.haftasında kendisinden 3 puan önde liderlik koltuğunda oturan Gaziemir Masteri 2-1 mağlup etti ve ikili averajla liderlik koltuğuna oturdu. İzmir bölgesi hakemlerinin yönetim gösterdiği karşılaşmada 1-0 geriye düşen mavi-siyahlılar, ikinci yarıda oyuna dahil olan Erol Tör‘ün iki harika golüyle Gaziemir Master‘i 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlama aldı.

16.Hafta: Agamemnon Masterler Soma’ya gelmeyince karşılaşma 3-0 ekibimizin lehine tescillendi.

17.Hafta: A-grubunda zirve mücadelesi veren Soma Master, Dikili Sahasında karşılaştığı Dikili Kardeş Masterleri 7-1 mağlup etti. Mustafa Avusturya (2), Yusuf Mayak (2), Ertuğ Ünlü, Erol Tör ve Cesur Çayır’ın golleriyle sonuca giden mavi-siyahlılar, normal sezonun bitimine bir hafta kala Gaziemir Master önünde liderliğini korudu.

18.Hafta: ligin son haftasında Soma’da oynanması gereken Çeşme Belediye Master maçı, rakip takım çeşitli mazeretlerinden dolayı müsabakaya gelmeyince Soma Masterlerimiz 18 hafta süren maratonda ipi göğüsleyen takım oldu.

Kısaca istatistiklere baktığımızda;

Başarı nasıl geldi?:

14 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi karşılık toplanan 43 puanla zirvede yer aldı.
En fazla gol atan oyuncular: 10 golle Can Açıkgöz olurken, onu 9 golle Salih Marangoz, 8 golle de Mustafa Avusturya izledi.
En çok süre alan oyuncu: Tüm maçların tamamında sahada yer alan takımın başarılı defans oyuncusu Yücel Durali oldu. Durali, takımın şampiyonluğuna defans oyuncusu olmasına rağmen 4 gol ve 6 asistle katkı sağladı.
Fair-Play: Soma ekibi sezonu hiç kırmızı kart görmeden tamamlayarak Master futboluna örnek oldu.
En fazla gol atan takım: Maç başı gol ortalaması 3.8 olan Soma Master, 70 golle grubun en fazla gol atan takımı Yediği gol sayısı: 18 maç sonunda yediği 25 gol ve 1.3 gol ortalaması ile üç takımdan biri oldular.
En güzel istatistik ise: Sahalarında hiç yenilmeden 9 da 9 yapıp, rakip ağlara 35 gol atıp kalesinde sadece 5 gol gördü. 70 gölün yarısını içeride yarısını dışarıda attılar.



Yücel Durali, ”Soma’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz”

18 Maçın tamamında sahada bulunarak takımın en istikrarlı futbolcusu konumunda yer alan Yücel Durali, ” Sezon boyuncu büyük fedekarlık gösterip bu oluşumun içerisinde olan futbolcu arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Hedefimiz ilk önce normal sezonda gösterdiğimiz başarıyı play-off grubunda da gösterip Soma’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz”dedi.

Can Açıkgöz, ”Önemli bir başarıya imza attık”

Attığı 10 golle takımın şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Can Açıkgöz ise; ”Soma Master olarak grupta önemli bir başarıya imza attık. Geneli İzmir takımlarından oluşan zorlu gurupta şampiyonluk ipini göğüslerken, benimde attığım 10 gol ayrı bir mutluluk kaynağım oldu. Hedefimiz ilk önce Ege Bölgesi şampiyonluğu, daha sonra Türkiye şampiyonasında başarılı olmak.” dedi.

Velhasıl Kelam;

İş yerlerinden doğan izin sorunu, sakatlıklar, soğuk hava, suni çim, deplasmanlar ve en önemlisi bir hafta sonunu ailesi ile geçirmek varken ki; ailesiyle kötü duruma düşme gibi olumsuzluklara rağmen; sahada aslanlar gibi mücadele eden, karakterlerini ortaya koyan mavi-siyahlılar, 18 haftalık maratonun sonunda Ege Masterler Ligi A-Gurubunu şampiyon tamamlamanın onurunu ve gurunu yaşadılar, yaşattılar. Buradan onları bir kez daha kutluyor, play-off’larda başarılar diliyorum.

NOT: Bizi Cekobax Youtube,  Somadaspor  ve Soma Masterler Facebook adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN