Soma Master Hükmen, 1 Oyuncuya 5 Maç Ceza

Soma Master Hükmen,  1 Oyuncuya 5 Maç Ceza

Ege Masterler Federasyonu ( EMF) Futbol Disiplin Kurulu, B-Grubu ekiplerinden Soma Masterlere Bandırma GB Masterler maçı sonrasında 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut 3 puan silinmesi ayrıca defans oyuncusu Halil Sümer’e 5 maç men cezası verdi!

Soma Masterler, 9. hafta deplasmanda karşılaştığı Bandırma GB Masterler maçın bitimine dört dakika kalaya kadar 1-0 mağlup götürdüğü maçta hakem kararlarına tepki göstererek sahadan çekilmişti. Tamamlanamayan maçın analizini bir yana bırakırsak, hakem üçlüsünün kararları dikkat çekiciydi. Bilhassa orta hakem Ufuk Sana’nın maça hakim olamaması ve sürekli yardımcılarının verdiği kararlar doğal olarak Soma Masterleri kelimenin tam anlamıyla çıldırttı.

Soma Masterler lehine verilmeyen penaltılar ve maçın bitmesine 4 dakika kala Hüseyin’in ortasında Yücel’in kafa ile attığı golü önce verip sonra hiç bir neden olmadan saçma bir nedenle bayan yan hakemin bayrağı ile iptal etti. Soma ekibi, hakemin ve yardımcılarının tamamen art niyetli davranışlarından dolayı bitimine 4 dakika kala sahayı terk etti.

İşte tamamlanmayan müsabakanın sonunda maçın orta hakemi Ufuk Sana’nın, Ege Masterler Federasyonu ( EMF) Futbol Disiplin Kurulu’na verdiği rapor;

Müsabakanın 80+4 dakikasında Yardımcı Hakem in gol iptali yardımı sonrası Soma Master oyuncusu Halil Sümer Yardımcı Hakeme saldırma girişiminde bulunmuş rakip takım oyuncuların araya girmesi sonucu saldırı teşebbüsü engellenmiş sportmenlik dışı eylemden dolayı tarafınca ihraç edilmiştir. ihraç sonrası deplasman takımı olan Soma Masterler oyuna ve görevlileri protesto ettiklerini belirterek hakemlerin tüm uyarılarına rağmen sahayı izinsiz terk etmişlerdir. Bunun sonucunda maç tarafımca tatil edilmiştir.

Ege Masterler Federasyonu ( EMF) Futbol Disiplin Kurulu’nun hakem raporu ile aldığı karar ise şöyle:

Yönetim Kurulumuz, 23/12/2021 tarihinde yapmış olduğu toplantıda;

18 ARALIK 2021 tarihinde EMF Masterler Liginin 9. haftasında oynanan BANDIRMA GENÇLERBİRLİĞİ MASTERLER – SOMA MASTERLER müsabakasının, 1-0 BANDIRMA GENÇLERBİRLİĞİ MASTERLER takımının önde olduğu ve müsabakanın oynandığı 80+4. dakikasında; SOMA MASTERLER takımının, müsabaka görevlilerinin uyarılarına rağmen, sahayı izinsiz terk etmeleri sonucu müsabakanın hakemi tarafından tatil edildiği, müsabaka hakeminin raporunda görülmüştür. Tatil edilen müsabakanın kararı, 22/12/2021 tarih ve 09 numaralı Disiplin Kurulu Tutanağı ile Ege Masterler Federasyonu Yönetim Kurulu’na sevk edilmiştir.

Müsabaka sonucunun EMF kurumsal yapısına uygun olarak işleyişe dayanak olan, bu işleyişi tanımlayan usûl ve esasları düzenleyen tüzük ve talimatnameye bağlı kalarak, EMF 2021 2022 Talimatnamesi’nin 21/11 -Yönetim Kurulu Görev ve Yetkileri- maddeleri gereği; “EMF Liginde herhangi bir sebeple yarıda kalan maçlar hakkında karar vermek” maddesine istinaden, müsabakanın hakem raporu ve ek raporu dikkate alındığında;

A. Hakem kararı olmaksızın sahadan çekilen SOMA MASTERLER takımının, Ege Masterler Federasyonu Müsabaka Genel Talimatı’nın 17/a maddesi gereği “hükmen yenik sayılmasına” ve mevcut puanlarından-3 (üç) puan tenzil edilmesine, Soma Masterler takımından (4) forma numaralı Halil Sümer’in müsabakanın hakemine saldırmaya teşebbüsten doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesi üzerine oyuncunun eylemine uyan TFF Disiplin Talimatnamesinin 44/2-a maddesi gereğince 5 (beş) maç müsabakadan men cezası verilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

HALİL SÜMER

Şimdi konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan ve 5 maçla cezalandırılan Halil Sümer’in raporuna bakalım:

Ben Soma Masterler oyuncusu Halil SÜMER, 18.12.2021 Tarihinde Bandırma’da oynadığımız Bandırma Genç Masterler maçının 5. Dakikasında arka adalemin çekmesi sonucu sakatlanarak oyundan çıktım. Havanın çok soğuk olması nedeniyle soyunma odasına giderek maç boyunca buz tedavisi uyguladım. Maçın uzatma dakikalarının başında dışarıdan gelen sesler üzerine kapının önüne çıkıp olayları izledim. Yan hakemle mesafemiz 30-40 metre vardı ve sadece arkadaşlarıma sakin olmaları için seslendim. Çünkü takım kaptanımızın kollarını rakipten iki kişi tutarken sözde ayırmak için rakip takımın kaptanı yumruk atarak burnunu kanatmış ve hakem bu olayı görmediğini söylemiştir. Bunun üzerine olaylar daha da büyümüş ve takım arkadaşlarımı soyunma odasına dönmeleri için dediğim gibi seslendim.

Ben Federasyonumuzun kurulduğu 2014 yılından bu tarafa ligimizde oynuyorum. Benim bırakın bir hakeme hiçbir rakip oyuncuya bugüne kadar hakaret etmişliğim yoktur. Bu güne kadar Master ruhuna uygun olarak amacım yeni sporcular tanımak ve kaynaşmak, çok sevdiğim futbol oynamayı sürdürmektir.

Benim üzerimde forma ve şort yokken hiçbir şekilde soyunma odasından ayrılmadığım halde disiplin raporunda hem de bir bayan hakeme saldırı girişiminde bulunmuştur diyerek bana yalan beyanla atıfta bulunan hakemi kınıyorum. Beni en çok üzen kırmızı kart değil görevi adalet olan bir hakem tarafından bir bayana saldırımı girişimi gibi hiçbir zaman tevessül etmeyeceğim bir durumun içine sokulmuş olmamdır. 

Bunlarda ilginizi çekebilir;

Soma Master Bandırma Deplasmanında Sahadan Çekildi
Soma Master 4-0 Bandırma GB Master
Bandırma GB, Soma Master Maçı Yarıda Kaldı
Soma Master 5-0 Bostanlı Master
Soma Master İzmir Deplasmanından Eli Boş Döndü
Soma Master Seriyi 5 Maça Çıkarmayı Hedefliyor
Soma Masterler Büyük Takım Olma Özelliği 5-1
Soma Masterler Seriyi 3 Maça Çıkardı
7 Gollü Maçın Galibi Soma Masterler Oldu
Soma Master Eski Kimliğine Büründü:0-2
Soma Masterler 1-1 Eriyor
Karşıyaka-Soma Master İki Gol, Üç Kırmızı Kart
Soma Masterler den Tatsız Prova
Soma Masterler 4 Hazırlık Maçını da Kazandı
Soma Master, Yeni Hocasıyla Sınavı Geçti
Soma Master-Kırkağaç Master Fotoları
Soma Masterler Kırkağaç’ta Şampiyon Oldu
Kırkağaç’ta Finalin Adı Belli Oldu
12 Eylül Kurtuluş Masterler Turnuvası 7 Golle Başladı
Soma Masterler 2.Hazırlık Maçını Farklı Kazandı
Bostanlı Master 2-1 Soma Master

Tüm Master haberleri için buraya tıklayınız!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN