Soma Master, Bayraklı’yı 4 Golle Uğurladı

Soma Master, Bayraklı’yı 4 Golle Uğurladı

Ege Masterler Ligi B-Grubu 14.haftasında sahasında grup ikincisi Bayraklı Master ile kritik bir maça çıkan Soma Master, özellikle 2.yarıda üstün oynadığı karşılaşmayı 4 golle kazanarak, zirve yolunda önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırmayı başardı.

FOTO-HABER:Çınar DURALİ

İlk yarının ilk haftalarındaki negatif futbollarıyla sezona kötü başlangıç yapıp son sıralarda yer alan Soma Master, son haftalardaki pozitif futbollarını ve farklı galibiyetleri gurubun güçlü takımlarından Bayraklı Master karşısında da sürdürdüler.

Bu maç özelinde kalede Yasin defansta Ömür, Fatih, Cesur, Tolga ile kusursuz bir savunma kurgusu, Yusuf ve Raşit gibi dirençli ve iyi top yapan orta saha, önceki maçlara nazaran son haftalardaki takım halinde yardımlaşma saha parselasyonu, hucüm ağırlıklı oynayan Selçuk, Özgür, Ramazan ve Semih ve sonradan oyuna dahil olan H.İbo, Yücel, Durmuş ve Onur hamlesi ile Bayraklı Masteri sahadan sildiler. Yani uzun lafın kısası; yeni transferlerin uyumu ve iyi furbolunun yanında arkadaşlık ortamının çok iyi olması ile galibiyetler peşi sıra geldi. İlk yarı ilk 3 maçta lig sonuncusu olan Soma Master, ligin ikinci yarısının ilk 3 maçından sonra 2.sıraya kadar yükselmiş oldu…

Maçtan Kısa Notlar…

Maçın başlama düdüğüyle beraber oyuna iyi başlayan Soma Master, daha ilk dakikalarda rakibine oyununu kabul ettirdi ve maçın 9.dakikasında öne geçti. Özgür Şen’in sağ taraftan arka direğe yaptığı ortada Ramazan Yılmaz iyi yükseldi ve skoru Soma Master adına 1-0 yaptı.

Golden sonra Bayraklı Master, rakibinin üstüne defansın arkasına atılan toplarla tehlike yaratmaya çalıştı. İşte o anlarda defansın arkasına atılan topta kaleci ile karşı karşıya kalan Bayraklı Master hücum oyuncusu, herkesin ”gol” dediği anda Yasin ayakta kalarak topu çıkardı, rakibinin yüzde yüzlük golünü kurtarmış oldu. Kalan dakikalarda başka gol posizyonu olmayınca ilk yarı Soma Master lehine 1-0 sonuçlanmış oldu..

Raşit Çakır Klasiği

İkinci yarıya hız kesmeden başlayan Soma Master 43.dakikada farkı ikiye çıkardı. Orta sahanın çalışkan ismi Rasit Çakır, geçen hafta Eşrefpaşa deplasmanında 25 metreden attığı mükemmel golün aynısı bu sefer Bayraklı Master ağlarına gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. (Aman nazar değmesin)

Ne Yaptın Öyle Laz?

Soma Master, Rasit’in gölünden sonra iyice rahatladı ve oynadığı pozitif içerikli oyunu ile rakibine iyice hakimiyetini hissettirdi. Sağdan-solda ataklarını hızlandırdı ve dakikalar 71’i gösterdiğinde farkı üçe çıkardı. Bu dakikada sağdan Halil İbrahim Bahadır topu önüne çok iyi aldı. Ceza sahasına girdi 2 defans oyuncusu ve kaleciyi sağa-sola yatırdı Yattara vari bir gole imza attı ve skoru Soma Master adına 3-0’a getirmiş oldu.

Soma Master kalan dakikalarda rakibini oyunun kontrolünü iyice kaybettiği anlarda çok tehlikeli atak yaptı, ancak fırsatlardan yararlanamadı.

Son Sözü Kaptan Semih Söyledi.

Maç bu skor ile bitecek derken soldan Durmuş Ateş’in kullandığı kornerde 6 pasta herkesten daha çok yükseğe çıkan ve son haftalardaki pozitif futboluna katma değer katan kaptan Semih Sakaldaş, geçen hafta bıraktığı yerden devam etti ve maçın skorunu belirleyen oyuncu oldu: 4-0

14.Haftayı 4-0’lık Bayraklı Master galibiyeti ile kapatan temsilcimiz Soma Master, 15.hafta maçında 9 Eylül Masterin konuğu olacak. Bayraklı Master ise sahasında Manisa 1965 Masteri ağırlayacak.

Sitede yayımlanan Köşe Yazıları ve Yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir. somadaspor.com yazıların sorumluluğunu almaz.

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN