Soma Master Adını Çeyrek Finale Yazdırdı

Soma Master Adını Çeyrek Finale Yazdırdı

İzmir temsilcisi Karşıyaka Alaybey Masteri deplasmanda geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup eden Soma Master adını çeyrek finale yazdırdı.

Ege Masterler Ligi’nde play-off 1.tur maçında Soma Master İzmir deplasmanında konuk olduğu Alaybey Master karşında üstün oynadığını futbolunu skora yansıtarak zorluk derecesi yüksek olan kritik maçı 3-2 kazanıp adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Mavi-siyahlılar, tek maç usulü yapılan 1.Tur Eleme mücadelesinde Karşıyaka Efsaneler Sahasında oynanan maçta sahaya; Kadir-Hüseyin-Yusuf-Ömür-Yücel-Fatih-Raşit-Dinçer-Ramazan-Semih ve Durmuş on biri ile çıktı.

İlk Gol Alaybey Master’den Geldi!

Maça ev sahibi avantajı ile önde başlayan Karşıyaka Alaybey Master öne geçen taraf oldu. Soma Master, ev sahibi ekibin taç bölgesinden uzaklaştırmak için vurduğu top yukardan arka direkten içeri girdi talihsiz bir golle 1-0 geriye düştü. Yediği talihsiz gol sonrası oyun üstünlüğünü eline alan Soma Master sağlı sollu ataklarla gol aradı. Nitekim baskının arttığı anlarda 25 metreden Soma Master adına Ramazan Yılmaz öyle bir vurdu ki kaleci çelse dahi top filelerle buluştu bu ilk yarında skoru oldu:1-1

İkinci Yarı Soma Masterlar Fırtınası Çıktı

İkinci yarıda maça çok iyi başlayan sağdan Dinçer-Ramazan, soldan Hüseyin-Durmuş merkezden ise Raşit-Semih ve Dinçer’le ataklarını iyice sıklaştıran Soma Master’de Ramazan Yılmaz yine sahne aldı. Usta golcü, Raşit’in getirği topta 18 yayı üzerinden öyle bir vurdu ki; kaleci bile topu göremedi, meşin yuvarlak ağlarla buluştu:1-2

Öne geçmesine rağmen gol arayan, isteyen taraf yine Soma Master oldu.
Gelişen Soma Master atağında sağdan Raşit’in Dinçer’e ön direğe kestiği topu Dinçer Çakır indirdi. Önünde seken topa öyle bir vurdu ki; kaleci topu ağlarda gördü ve skor 3-1 Soma Master lehine oldu.

Kalan dakikalarda Dinçer’le yüzde yüzlük bir golü daha kaçıran Soma Master 80.dakika kalesinde bir gol daha görmesine rağmen karşılaşmadan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Çeyrek Finalde Rakip Bodrum Bld. Master Oldu

Çeyrek finalde Soma Master’in rakibi Gaziemir Masteri 3-2 mağlup eden Bodrum Master oldu. Karşılaşma 7 Nisan’da İzmir’de oynanacak.

Ahmet Meriç: ’’Futbolcularımızı Kutluyorum’’

Soma Master Dernek Başkanı Ahmet Meriç maç sonrası yaptığı açıklamada, “Statü gereği deplasmanda konuk olduğumuz Karşıyaka Alaybey Master karşılaşmasında yediğimiz talihsiz golle geriye düşmemize rağmen, takım olarak daha atak bir oyun anlayışı sahaya yansıttık. Bu oyun anlayışının ardından da yakaladığımız pozisyonları gole çevirerek güçlü rakibimiz karşısında üç gollü galibiyet almasını bildik, mutluyuz. Büyük fedakarlıklar göstererek maça çıkan sporcu arkadaşlarımı gerek sergilemiş oldukları futboldan, gerekse almış oldukları haklı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Yücel Durali: ”Rakibimize Bu Maçın Galibi Biziz” Dedirttik

Soma Masterlerin takım kaptanı Yücel Durali karşılaşmayı değerlendirdi. Durali yaptığı değerlendirmede:

”Maça başlarken rakibin ligde evinde 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlikle hiç yenilgi almadan 1.tura geldiğini biliyorduk. Maçada bu ciddiyetle çıktık. Yine 15.dakikada talihsiz bir golle geriye düştük. Ama maç başında bunu konuşmuştuk arkadaşlarla geriye düşsek bile maç 0-0 gibi devam ededeğiz. Ayağa oynamaya devam edeceğiz dedik. Temkinli oyunumuzu hiç bozmadık. Rakibi sahasına kapattık. Kontra ataklarını kestik. Akabinde 25 metreden Ramazan’ın müthiş golüde gelince rakibe ”bu maçın galibi biziz” sinyalini verdik. Devreye 1-1 girdik.

İkinci yarı başlarken arkadaşlara bugün burada bu takımı yeneceğiz, oyunumuzu hiç bozmayalım onların maç başlarken bize yaptıklarını biz onlara yapalım dedik ve bunu çok iyi yaptık. Onları sahalarına kapattık. Cezasahası dışından Raşit, Ramazan ikilisinin ortak işbirliği golü geldi skoru elde ettik ama galibiz diye yaslanmadık tekrar berabereymiş gibi rakibi önde kapattık. Golden 10 dakika sonra Raşit, Dinçer işbirliğinden gelen 3. golden sonra rakibinde gardını iyiye düşürmüş olduk. Tabi bir kaç yüzde yüz golden daha faydalanamadık biraz da yorulunca 2.golü yedik. Ama oyun disiplininden kopmadık. Galip gelmeyi başardık.

Sonuna kadar hak ettiğimiz bu galibiyet için oynayan oynamayan yanımızda olan olmak isteyipte gelemeyen tüm arkadaslarımız ile başarmış olduk. Sahadaki pozitif oyunumuzla Somamızın adını Ege Masterler liginde ve İzmir’de duyurmuş olmanın grurunu yaşadık.” değerlendirmesinde bulundu.

Bunlarda ilginizi çekebilir

Alaybey Master 2-2 Soma Master
Soma Master 2-0 Alaybey Master

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN