Soma Master 4-3 Dokuz Eylül Master

Soma Master 4-3 Dokuz Eylül Master

Ege Masterler Ligi B-grubunda sezona hiçte iyi başlayamayan ve 3 maçtan yenik ayrılan Soma Master, 4.hafta gol düellosuna sahne olan maçta 9 Eylül Masteri 4-3 mağlup etti.

Grupta 11.sırada yer alan Soma Master ile 9.sırada yer alan 9 Eylül Master Soma Belediye TFF Tesislerinde karşı karşıya geldi. U.Onur Boy-Kerem Aydın ve Mirweis Ayıngar hakem triosunun görev yaptığı karşılaşma saat 12:00’da başladı.

Galibiyetle Tanıştı

Ligde henüz galibiyeti olmayan iki takımın mücadelesinde gülen taraf 4-3’lük skorla ev sahibi ekip Soma Master oldu. Soma Mastere üç puanı ve ilk galibiyeti getiren golleri Yusuf Mayak, Yücel Durali, Can Açıkgöz ve Semih Sakaldaş attı. İki asist ve bir golle maçı tamamlayan Can Açıkgöz maçın oyuncusu oldu.

Notlar…

“Şanlı Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlu olsun”
Karşılaşma öncesi iki takımın oyuncuları, sahaya Şanlı Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlamaları doğrultusunda Türk Bayrakları ile çıktı.

Zevkli geçen karşılaşmada 28.dakikada Bülent Elmas‘ın şık golüyle 1-0 öne geçen 9 Eylül Mastere cevap Yusuf Mayak‘tan geldi. İlk yarının uzatma dakikasında Yücel, Can’ın ceza sahası içerisine kestiği topu diziyle Yusuf Mayak’a indirdi. Ceza sahası içersinde topla buluşan Yusuf Mayak, topu tavana astı: 1-1 ilk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.

İkinci yarı ev sahibi Soma Master ”galibiyet golünü bulacağım” derken kalesinde ikinci golü gördü. 55.dakikada Ersen Özer, kaleci Yasin’in öne çıktığını gördüğü anda orta sahaya yakın yerden akıllı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:1-2

Yediği şok golle maçta bir kez daha geriye düşen Soma Master, müthiş bir tempo yaparak, 60.dakikada yeniden eşitliği sağladı. Can Açıkgöz’ün güzel pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Yücel Durali, ceza sahası içerisine girer girmez nefis vurdu ve maça tekrar denge geldi:2-2

67.dakikada Özgür’ün müthiş pasında topla buluşan Can Açıkgöz, ceza sahası sağ çaprazından meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 3-2 öne geçirdi.

Soma Master, 72.dakikada Can Açıkgöz-Semih Sakaldaş odaklı gelişen atakta farkı ikiye çıkardı. Can’ın güzel kestiği topu aynı güzellikte kafayla ağlara gönderen Semih Sakaldaş durumu 4-2 yaptı.

9 Eylül Master Tarık Sezekli ile bir gol daha bulsada kalan süre süre onlar için yeterli olmadı ve Soma Master iki kez geriye düştüğü maçtan 4-2’lik skorla galip ayrıldı.

Soma Master; Skor Üretme ve Maçı Kazanma Adına istekliydi

Dört haftadır çeşitli sebeplerden dolayı maç kazanamayan ve bu zorlu maçta Dinçer Çakır, Kadir Durhan, Durmuş Ateş, Erol Tör, Ömür Gündüz, Halil İbrahim Bahadır, Baybars Kabakoğlu, Bahadır Çelik ve Emre Öztabak gibi 9 önemli oyuncusundan yoksun olarak çıktıkları 9 Eylül Master gibi kaliteli oyunculardan kurulu bir takıma karşı maçı kazanmasını bildiler. Daha önce İçerideki oynadıkları maçlara nazaran 9 Eylül Master karşısında skor üretme ve maçı kazanma adına istekli oluşları onları hedefe ulaştırdı. Kutluyoruz..

Fair-Play

Sahalarımızda pekte alışık olmadığımız bir durum cereyan etti. Maç 1-1’iken 9 Eylül Masterli futbolcu kazanılan faul sonrasında topa vururken ayağı yanlışlıkla Hüseyin Turan’a geldi. Maçın hakemi kasıtlı vurduğunu zannederek kırmızı kartını çıkardı. Soma Masterli Hüseyin Turan büyük bir fair-play’e imza Atarak ”Hayır hocam kasıt yok”dedi ve kırmızı kart yerine sarı kart çıktı. 9 Eylül Masterli futbolcularda Hüseyin Turan’ın bu davranışına alkışlayarak karşılık verdiler..

5.Hafta İzmir Deplasmanında

Soma Belediyesi TFF Tesislerinde oynanan maçta rakibini 4-3 mağlup eden ve 4.hafta sonunda galibiyetle tanışan Soma Master, beşinci hafta İzmir deplasmanında 14 Eylül Master’e konuk olacak.

Soma Master 4-3 Dokuz Eylül Master

SAHA: Soma / TFF
HAKEMLER: U.Onur Boy-Kerem Aydın-Mirweis Ayıngar
SOMA MASTER: Yasin Uzun-Tolga Yaman-Cesur Çayır-Yücel Durali-Halil Sümer-Hüseyin Turan-Can Açıkgöz-Raşit Çakır-Yusuf Mayak-Semih Sakaldaş-Özgür Şen
YEDEKLER:Dinçer Çakır, Onur Çetin
YÖNETİCİ:Ayhan Demir

9 EYLÜL MASTER:Ahmet Durna-Özgür Nurgül-Erhan Dal-Barış Yalçın-Tahsin Felek-Çetin Odabaş-Tahir Cömert- Sedat Turan-Bülent Elmas-Tarık Sezek-Orhan Ediz
YEDEKLER:Menderes Bayraktar, Ersen Özer, Mehmet Karaçelik, Erdin Kayaş, Cenk Çetin, Bülent Yılmaz, Hasan Şen
TEKNİK SORUMLU: Ercan Güvenli
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: Yusuf Mayak, Yücel Durali Can Açıkgöz, Semih Sakaldaş (Soma Master), Bülent Elmas, Ersen Özer, Tarık Sezek (9 Eylül Master)

NOT: Karşılaşmaya ait📸 görsellere buradan, tüm Master haberlerine ise 👉 şuradan bakabilirsiniz!

Bizi somadaspor Facebook, cekobax Youtube ve cevsam Instagram adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN