Soma Linyitspor 3-1 Bergamaspor

Soma Linyitspor 3-1 Bergamaspor

Nostalji kuşağımız bizi 1995-96 Türkiye 2.Liginde evimizde oynadığımız Soma Linyitspor-Bergamaspor maçına götürdü.

Öncelikle o dönemde takımımızın başında olan teknik direktörümüz İsmet Tükel, 3 yıl önce yakalandığı akciğer kanserinden dolayı aramızdan ayrılmıştı. Değerli hocamıza bir kez daha Allah tan rahmet diliyoruz.
ismet-tukel
En iyi dönemlerimizi yaşadığımız o yıllarda; 2.Grup  karşılaşmasında Linyit Stadında konuk ettiğimiz Bergamaspor’u 3-1 mağlup etmiştik. Benim için bu karşılaşmanın önemi çok büyüktü. 3.Ligde yer alan Tavşanlı Linyitspor’dan 2.ligde yer alan Soma Linyitspor’a transfer olmuştum. Bu anlamda ilk maçım olan Bergamaspor maçı, benim için çok anlam taşıyordu. 9.dakikada Yusuf Ziya’nın kullandığı korneri kafayla ağlara göndermem heyecanımı ve sevincimi bir hayli arttırmıştı.(maçın detaylarına buradan bakabilirsiniz)

Her iki takımda da önemli isimler vardı.

En üsteki fotoda:
Ayaktakiler soldan sağa:Yakup Saygılı,Cemil Kuş,Soner Durdu,Erman Güraçar,Hakan Ersoy,İmam Ahmet Oturanlar soldan sağa:Salih Ağlamaz, Abdullah Barut, Cevdet Yıldırım,Ramazan Özalp ve Yusuf Ziya yer alırken, yedek kulübesinde; Engin Gözalan, Yalçın Çiçek, Osman Şen, Uğur Geren ve Mehmet Çıplak gibi önemli isimler vardı.

Konuk ekip Bergamaspor’da ise yakından tanıdığımız; kral Şükrü Zenger, Reha Erginer, Adem Başaran, Fındık Hasan, Güven Beyit ve Erdal Şahinbaş gibi isimler yer almıştı.

Linyit stadında oynadığımız bu maçta bizleri yakından takip eden taraftarlarımıza da selam olsun..

STAD:Linyit
HAKEMLER: E.Bekir Sekman-A.Kadir Kamalı-Tümay Alınca
SOMA LİNYİTSPOR:Yakup Saygılı-Yusuf Ziya- Ramazan Özalp-Cemil Kuş-Soner Durdu-Abdullah Barut-Salih Ağlamaz-Cevdet Yıldırım-İmam Ahmet-Erman Güraçar-Hakan Ersoy
YEDEKLER:Engin Gözalan-Yalçın Çiçek-Osman Şen-Uğur Geren-Mehmet Çıplak
TEKNİK DİREKTÖR:İsmet Tükel

BERGAMASPOR:Rasim Soğuncak-Ahmet Gümüş-İlker Yanar-Hasan Fındık-Ali Baltacı-Güven Beyit-Reha Erginer-Adem Başaran-Şükrü Zenger-Tezcan Çete-Erdal Şahinbaş
YEDEKLER:Yalçın Bilgiç-Erdal Albayrak-Ali Yüksel-Mehmet Aral-Remzi Ceylan
TEKNİK DİREKTÖR: ?
GOLLER: dk.9 Cevdet, dk.56 Ramazan, dk.69 Hakan (Soma Linyit), dk.74 Ali (Bergamaspor)



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN