Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasına Doğru

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasına Doğru

Sabırsızlıkla beklediğimiz Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasına bu yıl herkesin çok daha ciddi hazırlandığı görülüyor.

Yapılan hazırlık maçlarında bunu gözlemliyebiliyoruz. Bizde Nakliyeciler takımı olarak ideal kadromuzu bulmak, yeni arkadaşlarla uyumu yakalamak için yaptığımız hazırlık maçlarında, bazı noktalarda istediklerimizi yapmaya çalışıyoruz..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Yeni aramıza katılan arkadaşların takıma uyumunun istediğimiz verimlilikte görünmese de, kalite anlamında sıkıntımız yok. Uyum için şu anda bunun üstüne çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Mert Yeşilçayır özelinde takımın kimyasını uyuşmasına zaman gerecek görüntünün bizim adımıza oyun içinde yapmamız gerekenler var, bunu çözüme ulaştırmaya çalıyoruz .

Diğer takımlardan hazırlık dönemindeki maçlara daha sert hazırlanmalı özellikle dikkatten kaçmıyor bunun turnuva içindeki yansımalarını nasıl olur onu bekleyip göreceğiz. Hazırlık maçlarının tam kadro oyunda işlerin olmasından isteğimiz verimi aldığımız söylenemez. Oyunda yapacaklarımızı isteğimiz akışkan oyun bir türlü daha çıkmadı ve mevkiler olarak istediklerimizi yapamadığımız görüldü bunu konuşuyoruz.



Yine de diğer takımlara baktığımızda herkesin eksiği var. Oynadığımız takımlar skor özelinde belki istedikleri olsada biz saha dar olması bu hali sahada istediklerimizi yapamadığımız durumlar nedeniyle turnuvadaki sahaya çıkmayı dört gözle bekliyoruz ..

Çok özel oyuncularımız var ve bunun takım bütünlüğünün isteğimiz verimi almak zaman alacak alışma dönemindeyiz. Hazırlık maçlarına skor değil mevkisel oyun bakımından ne durumdayız? onun derdindeyiz ve bazı mevkiler turnuvadaki bütün takımların üstünde oyuncularımız olduğunu biliyoruz bunu turnuvada sahaya yansıtmak istiyoruz. Tam oyuncu kadrosu ile hazırlık yapamadık. Bunun için ideal dokuzumuz oturması uzun zaman alacak gibi buda Turnuvaya hazır giremeyecek olabilir durumu için sıkıştırma yapmamız lazım.

Ve yeni sistemler deniyoruz ama bunun için önceki gün E.L.İ 3 önünde isteğimiz oyun olmadı. Ön taraf dört hücumcu koyup arkadan stoper ve bekleri orta sahaya çıkarıp önde basarak orta sahasız hızlı geçiş oyunu denedik ama bu neticede istediklerimizi yapamayarak boşluklar verdik. Ama neticede hatalarımızı görüp oyun planımızı göre kimlerin oynaması ve bu sistemi kimler yapabilir bunu gördük, hazırlık maçları sonuçta hazırlanmak için..
Herkes hazırlık yapıyor, herkes iddialı takım çıkarmak istiyor bunun neticesinde güzel bir turnuva bizi bekliyor. Eksikler giderilmek için hızlı olmalıyız, zaman kısalıyor. İdeal takımı bulmak için önümüzdeki zamanı en iyi şekilde kullanıp turnuvaya hazır girmeliyiz. Bütün takımlara başarılar diliyoruz..Sevgilerle.. Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at.

 

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN