Soma Defi Ligi Güncel Sıralama

Soma Defi Ligi Güncel Sıralama

Soma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ev sahipliğinde gönüllü tenis severlerimiz Fatih Akalın ve Hüseyin Turgun‘la birlikte organize edilen Defi Ligi Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor.

Erkekler kategorisinde 35 bayanlar kategorisinde ise 13 Tenisçinin birbirleri arasında maçlar yaparak puan kazandığı ve oluşturulan tabloda yükselip düşerek kendi seviyelerinde spor severler ile maç yapmasını hedefleyen uzun soluklu bir aktivitede güncel sıralama şöyle oluştu:

Bayanlar Sıralama (01.05.2022)

    1. Candeğer Delen
    2. Fatma Bebek
    3. Sılay Mutlu
    4. Cennet Alanlı
    5. Halime Betül Yazıcı
    6. Zeynep Aldemir
    7. Nurcan Alemdar
    8. Meryem Afacan
    9. Hülya Beyhan
    10. Elif Karaca
    11. Beyza Akbay
    12. Tuğba Tekin
    13. Neslihan Pirim

MAGIC CAFE

Erkekler Sıralama (01.05.2022)

  1. Barış Şen
  2. Sinan Baş
  3. Erol Doğan
  4. Refik Ağartan
  5. Kemal Çamzeybek
  6. Cem Örnek
  7. İsmail Şarlayan
  8. Mehmet Dinç
  9. Cihan Bülbül
  10. İsmail Ay
  11. Zakir Ekici
  12. Ogün Özertürk
  13. Emirhan Zorlu
  14. Hasan Sezgin
  15. Sercan Çelik
  16. Serkan Ünlü
  17. Adem Kuşgözer
  18. Niyazi Kavruk
  19. Hasan Karakaya
  20. Fatih Akalın
  21. Ahmet Karakoyun
  22. Ali Koşan
  23. Giray Çelik
  24. Hüseyin Turgun
  25. Cemal Bülbül
  26. Orhan Karslı
  27. Ferhat Çerçi
  28. Mustafa Çamzeybek
  29. Ramazan Ferik
  30. Mustafa Çoban
  31. Yusufcan Çakmak
  32. İsmail Akçam
  33. Ersin Alay
  34. Semih Kuşun
  35. Salih Marangoz

Amaç ve Kurallar

Soma’da “Defi Ligi” oluşturmanın amacı Soma’da tenisçileri bir arada toplayıp denk oyuncular arasında müsabaka yaparak maç tecrübesini arttırmak, rekabet ortamı oluşturup tenisi ilerletmek, sporcuların düzenli formda kalmalarını sağlamak, tenis sporunu yaygınlaştırmak..

Kurallar

1- Sıralamada kendi üzerinde 3 sporcudan birine maç teklifi yapılabilir. Örneğin; 6. sıradaki bir sporcu 5., 4. ve 3. Sıradaki sporculara maç teklifi yapabilir.

2- MÜSABAKALAR TENİS FEDERASYONU TARAFINDAN BELİRLENEN OYUN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE OYNANACAKTIR. MÜSABAKALAR 3 SET ÜZERİNDEN OYNANACAKTIR. 2 SET KAZANAN GALİP GELECEKTİR. OYUNLARDA KARAR PUANI YA DA AVANTAJ PUANI UYGULAMASINA OYUNCULAR MAÇ ÖNCESİNDE ORTAK KARAR VERECEKTİR. SET 6-6’LIK BERABERLİK DURUMUNDA TIE-BREAK(7’Lİ) ESASINA GÖRE SONUÇLANDIRILACAKTIR.

3- Maç teklifi alan sporcu en geç 3 gün içerisinde 2 seçenekli olarak gün ve saati bildirmek zorundadır. 2 seçenekten birisi kesinlikle mesai saatleri haricinde olmalıdır. İki seçenek aynı gün içinde olamaz. Taraflar maç günü ve saati belirlemede kolaylaştırıcı olmalıdır. Yaşanan anlaşmazlıklarda Soma Defi Ligi kolaylaştırıcılarından destek istenebilir.

4- Maç teklifi alan sporcu 3 gün içerisinde 2 seçenekli gün ve saati bildirmez ise; hükmen mağlup sayılır ve gerekli sıralama değişikliği yapılır.

5- Defi maçının teklif tarihinden itibaren 7 gün içinde oynanması gereklidir.

6- Defi müsabakaları 3 set üzerinden oynanır.



7- Defi müsabakası sonunda maç teklif eden galip geldiğinde yendiği oyuncunun sıra numarasını alır, yenildiği taktirde yerinde kalır. Maç teklif edilen sporcu maçı kaybettiğinde bulunduğu sıradan bir sıra geri düşer.

8- Defi oynamış oyuncuya aynı kişi tarafından 10 günden önce 2. teklif yapılamaz.

9- Anlaşılmış defi maçına oyunculardan biri mazeretli veya mazeretsiz gelemeyecek olursa maçı oynamış ve kaybetmiş sayılacaktır.

10- Maç teklifinde bulunan oyuncu yeni maç topunu ya da rakibin kullanmayı kabul ettiği topları temin etmelidir. Maçlarda hakem bulunmayacaktır. Maç öncesi, maç sırası ve maç sonrasında sporcular centilmenliğe uygun tutum takınacaktır. Oyuncular maçlarda raketlerini kendileri temin edecektir.

11- Maçlar Soma Gençlik Merkezi Tenis Kortunda oynanacaktır. Ancak oyuncular karşılıklı uzlaştıkları yerde ve kortta tenis oynayabilirler. Kortun ücretli olması durumunda kortun ücretini ortak ödemek zorundadırlar.

12- Listeye yeni girecek oyuncu adını Defi Tablosunda en son sıraya yazdırır.

13- Defi spor ligi kolaylaştırıcısı sezon sonunda adaylar arasından demokratik seçim ile belirlenecektir. Sezon 1 Mart ve 29 Ekim arasıdır.

14- Liste güncellenmeden yeni teklif yapılamaz. Güncelleme bildirimi, yöneticiler tarafından, maç sonucunu paylaştığınız gönderinin altına yorum olarak yapılır. Güncelleme isteklerinde Yöneticiler mutlaka etiketlenmelidir.

15- Listede yer alan sporculardan, maç tekliflerine ardışık olarak 3 kez cevap vermeyenler, pasif sporcu sayılacaklardır.

16- 2 ay süresince hiçbir varlık göstermeyen (Maç yapmayan ve tekliflere cevap vermeyen) sporcular listeden çıkarılacaklar.

17- Defi’den çıkmış veya pasif duruma düşmüş sporcular, Defi’ye son sıradan (Aktif grubun en altından) dahil olabilirler.

18- Defi’ye girişler ve çıkışlar sporcunun kendi insiyatifindedir.

19- Maç teklifleri aynı anda yapılmamalı, ilk teklifteki maçın kazanılması durumunda ikinci teklif yapılmalıdır.

20- DEFİ maç teklifi yapan kişiye başka oyuncu DEFİ maçı teklif edemez. Maç teklifi alan oyuncu başka kişiye maç teklifi yapamaz. DEFİ maçı oynanıp liste güncellenmeden maç teklifi yapılamaz. Yapılan teklif geçersiz sayılır.

21- Defi liginde sporcular kendi sağlık durumundan sorumludur.

22- Soma DEFİ Ligi kolaylaştırıcıları organizasyonun sorunsuz devam edebilmesi için yeni kurallar belirleme ve değiştirme hakkına sahiptir. Bu süreçte oyuncuların görüşlerini almalıdır.

Bilgi: Fatih Akalın 0544 284 4667
Hüseyin Turgun 0544 318 7089
Facebook: Soma Tenis Ligi

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN