SODOS, Yılın İlk Yürüyüşünü Bozdağ’da Gerçekleştirecek.

Doğa Sporları, rutin hareket azlığı ile başa çıkmak için her yaş ve meslek gurubundan insanın sağlıklı yaşamasının yanında,doğayı tanıma ve sevmek için mutlaka yapılması gereken bir aktivite..

Soma’da iki yıl önce Mustafa Alioğlu önderliğinde kurulan ”Soma Doğa Sporları Kulübü Dağcılık ve Bisiklet Topluluğu” Soma’da ilgi gösteren tüm kesimi bir araya toplayıp organizasyonlar düzenliyor. Her geçen gün bir kat daha büyüyen kulübün 2018 yılının ilk organizasyonunu 7 Ocak Pazar günü Ödemiş Bozdağ‘da gerçekleştirecek.

Bu organizasyonla ilgili Kulüp başkanı Mustafa Alioğlu, ”Yeni yılın ilk yürüyüşünü Bozdağ zirvesiyle başlamak istedik. Etkinliğin rehberliğini kardeş kulübümüz İzmir Mevsim Dağcılık Kulübü yapacak. Her hafta gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle, Soma’daki vatandaşlara sağlıklı yaşam için yürüyüşü teşfik ediyoruz. Tüm sporseverleri yürüyüşlerimize bekleriz”dedi.

UYULMASI ve YAPILMASI GEREKENLER

Mustafa Alioğlu, 7 Ocak Pazar güne gerçekleşmesi planlanan yürüyüşle ilgili uyulması ve yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:
Yürüyüş 3 grup halinde olacak
A Grubu ( Kolay ) orman içi gidiş dönüş 5 km
B Grubu ( Orta altı ) Zirve altları klasik 8 km
C Gubu ( orta üstü zirve çıkışı ) 15 km

BAŞLANGIÇ

Ödemiş Mermeroluk Bozdağ Değerli üye ve katılımcı doğa sporsever arkadaşlarımız , Kış mevsiminin ilk etkinlik parkuru kar manzaraları karda yürümenin mutluluğunu beyazla kaplı zeminde yürüyerek yaşayacağınız , orman yolu yürüyüş rotası ve zirve yapacaklar çıkış inişlerle havanında ve zeminin uygun olmasıyla tırmanışı gerçekleştireceklerdir.. Kış şartlarına uygun kıyafet ve malzeme bulundurmakla birlikte uyulması gereken kurallara lütfen bir göz gezdirelim. Etkinliğe katılacak arkadaşlarımız bölge irtibat numaraları yazan görevli arkadaşlarımızı telefonla arayarak kayıt yaptırabilirler. Etkinliğimize katılacak arkadaşların aşağıda yazılı aşağıda yazılı bilgilendirmelere uymasını rica ederiz.

PARKUR HAKKINDA AÇIKLAMA

A ( Normal ) Grup Bozdağ köyünden başlayarak mermeroluk orman yolu çam ormanları içinden yürüyüş toplamda 5 km yürüyüş olacaktır.. Yürüyüş rotasında kar olma durumuna bağlı kalarak katılımcı arkadaşlarımız kışlık malzemelerini yanlarında bulundurmalıdırlar.

B ( Normal Üstü ) Grup Klasik Orman yolu ve çam ormanının bittiği açık alana varılarak 1 km çıkış sonrası geri dönülecektir. Yürüyüş rotasında kar olma durumu gözetilecek hava şartlarına göre hareket edilecektir.Toplamda 8 km yürüyüş olacaktır.

C ( zirve ) Orman yolu içinden çıkışlarla Yürüyüş rotasında kar olma durumu gözetilecek hava şartlarına göre zirveye hareket edilecektir.Gidiş dönüş olarak 15 km yürünecek olup kondisyonu iyi malzemeli olan arkadaşlarla yürüyecektir”

YÜRÜYÜŞ KOORDİNATLARI

Başlama – 38, 335831 , 28, 073515 Mola – 38, 323163 , 28, 073348 Zirve – 38, 32392, 28, 101002

www.somadaspor.com

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN