Sizce İyilik mi Yapıyor?

Sizce İyilik mi Yapıyor?

Çocuklarının üzerine gereksiz titreyen anne ve babalar, mutlaka bu yazıyı okumanızı tavsiye eder ve yazılanlardan ders almanızı dileriz..

KÖŞE :Fatih URAZ

O ANNE SİZCE İYİLİK Mİ YAPIYOR?

Kıymetli dost Erdal Işık hocamız bu anlamlı resmi gönderince altına bir kaç satır iliştirmemek elde mi…

İlk itirazımız başlığa; “ah anneler ah” değil “ah kadınlar ah!” olmalıydı…

“Woman are made to be loved not understood – Kadınlar sevilmek için yaratılmıştır, anlaşılmak için değil” diyen Oscar Wilde’yi haklı çıkarırcasına…

İkinci itirazımızsa yapılan eyleme…

O hanımefendi çocuğunun sporcu olma ihtimalini yaptığı absürtlükle ortadan kaldırdığının farkında değil elbet…

Olsaydı bırakın şemsiye tutup evladını güneşten korumayı, sahanın içine bile girmezdi…

Biliyorsunuz dün üniversite sınav sonuçları açıklandı ve durum facia ötesi…

AYT sonuçlarına göre ortalama “Türkçe 24 soru 4.7 doğru – Coğrafya 6 soru 2.2 doğru – Tarih 1-2’de 21 soru 3.7 doğru – Felsefe 18 soru 4 doğru – Matematik 40 soru 3.9 doğru – Fizik 14 soru 0.4 doğru – Kimya 14 soru 1.1 doğru – Biyoloji 13 soru 1.6 doğru!”

Yemeyip yedirdiğiniz, sabahları binbir nazla kahvaltısını hazırladıktan sonra zorlukla masaya oturtabildiğiniz, yatağını topladığınız, etin en güzel kısmını sürekli ona verdiğiniz, boğazınızdan kesip dersanelere gönderdiğiniz, bakkaldan ekmek aldıramadığınız, el bebek gül bebek yetiştirdiğiniz için inanılmaz egoist bireylere dönüşen, hayatı internet-akıllı telefon-oyun zanneden çocuklarınızın bakın size teşekkürü ne de güzel olmuş!!

Zeka testinde böyle bir sonuç çıksa kağıdın üzerine not değil MORON yazarlar!!

Ve bunun en büyük sorumlusu 95 senelik cumhuriyetimizde hâlâ dünya ölçülerinde geçerli cazibeli ve adaletli bir eğitim sistemi oluşturamayan siyasilerden önce sizlersiniz, bizleriz!!

Elbette politikacıların bu konuda ki günahı zemzem suyunda bir hafta arap sabunuyla ovalansa dahi gram eksilmez!!

Ancak asıl sorumlu “Yaşamlarını çocuklarına adadığı halde ne onları eğitmeye ne söz geçirmeye muvaffak olamayan, aşırı şımartan, elinden hiçbir şey gelmeyen asosyal varlıklara dönüşmesinin zeminini hazırlayan anne-babalardır!”

Şimdi anladınız mı yağmurda, çamurda, karda o çocukları neden çalıştırmaktan vazgeçmediğimizi??

Zorluklarla yüzleşsinler, başarının kolay gelmediğini anlasınlar, ecza dolabından çıkıp gerçek hayatla tanışsınlar, fiziken ve ruhen kuvvetli olsunlar, dertlere-sıkıntılara göğüs germesini ve tabii ki kaleciliği öğrensinler diye…

Şemsiye tutan bayan fotoğrafı hoşunuza gidiyorsa eğer bizce çocuklarından önce psikolojik destek alması gereken kişi sizsiniz!!
FATİH URAZ



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN