Siyah İncilerin Doğuş Hikâyesi

Siyah İncilerin Doğuş Hikâyesi

Takımlar maddi açıdan sıkıntı yaşadıkları için haber ve görsel paylaşımı yapacak ‘’Medya Sorumlusu’’ barındırmaya pek yanaşmıyor. Neticede oda maddi açıdan bir külfet..

Böyle de olunca bazı kalbur üstü kulüpler hariç bir çok kulüp bu sıkıntıyı yaşamakta..

3.Lig 3.Grupta topladığı 31 puanla liderlik koltuğunda oturan Somaspor’un bu açığını kapatan bir grubu var, ‘’Somaspor Siyah-İnciler’’

İhtiyacımız Var Böyle Takım Sevdalılarına.

İç-dış saha ve en önemlisi Pandemi demeyip takımın sesini duyurma çabasındalar.. Özellikle canlı yayın konusunda Karşıyaka maçından başka maç vermemeye özen gösteren misli.com’un bu tutarlı davranışı ile, takımdan bihaber olan Somaspor sevdalıların adeta imdadına yetişiyorlar.

Nasıl mı?

Pandemiden dolayı seyircilerin maçlara alınmamasından, iç ve dış saha maçlarında canlı yayın yaparak
Maç önü, maç sonu röportajlar, çekilişler vs. vs..

Yani Somaspor’un gündemini sürekli canlı tutarak. Bizde onları yakından takip ederek bilgi paylaşımında bulunuyoruz buda bizim gerçekten iyi oluyor..

Somaspor sevdası için kurulan bu sosyal medya adresi spor kamuoyunu maddi-manevi çıkar gözetmeksizin verdikleri mücadele ve emek gerçekten takdir edici. Somaspor’un, Soma’nın ve Taraftarının sesi oldular…

Bugün itibariyle 4809 takipçiye ulaşmışlar, kendilerini Somadaspor olarak tebrik ediyor, pozitif çalışmalarının devamını diliyoruz…

İşte bu sosyal medya adresi nin oluşumuza öncülük eden Somaspor Amigosu Murat İnce’nin blog sayfamıza noktası ve virgülüne dokunmadan yaptığı “Siyah İnciler”‘in Doğuş Hikâyesi.. paylaşımı..



MURAT İNCE SİYAH İNCİLERAmigo Murat’ın kaleminden “Siyah İnciler” ‘in Doğuş Hikâyesi..

Soma Linyit Spor zamanından Süre Gelen Memleket Sevgim Dolayısıyla Genç Yaşlarda Gitmeye Başladığım Tribünlere; “Somaspor” ‘un Oluşum Aşamasında da Var olarak Arkadaşlarım la ile Birlikte Bir yola Çıktık…
Herkes hatırlayacaktır ilk Grubumuz ismi “Kırmızı Lavlar” idi.. O zamanlar Soma Dörtyol da bulunan Beşiktaş’lılar Derneğinde Genç kardeşlerimiz ile bir Aile olmuştuk ve Ben Soma ÇARŞI Grubunun Amigoluğunu Yapmaktaydım. Beşiktaşlılar Derneğinde bulunan Fatih Kurtuluş/Feyyaz Kurtuluş/Hurrem Eryiğit/Buğra Çoban/Sonay Yankılınç Somaspor İçin de Tribünlerde olmamız Fikrini konuşup Karar Kıldık.

Çoğu Maça 5 kişi Gittiğimizi de Hatırlıyorum.

Kulakları Çınlasın (İsmail Türe/Erhan Doğan/Süleyman Varlık/Hurrem Eryiğit Ve Ben/ Ford Tranus Arabayla Deplasmanlara Ve İstasyon arka Mahalle de olan SomaLinyitspor Stadyumumuza Gitmeye Başladık.. Ve Bir anda Grubumuz 10/15 kişi olmaya ve yavaş yavaş çoğalmaya başladı.. Akabinde; Soma Linyitspor zamanında Tribünler de var olan ağabeylerimiz ve Kardeşlerimizle de istişare gerçekleştirip (Ahmet Yalvarmaz(eşek)/ Erol Adıgül(Bombacı)/ Emrah Bilginer(Şeker)/ / Erkan Arar/Mahmut Özdemir/ Feyyaz Kurtuluş/Ayhan Bilir/Ahmet İnce Hocamız/ Eşref İnce ağabeyim//Davulcu Ahmet İnce Kardeşim/Davut Göktaş/Umut Uzun/Onur Çetin/ ) ve İsimlerini Hatırlayamadığım arkadaşların Katılımlarıyla “Kırmızı Lavlar” grubumuzun İsmini “Siyah İnciler” olarak değiştirme kararı aldık..

somaspor siyah inciler

5 kişi ile Başladığımız Bu olay gitgide büyümeye ve Efsane Olarak anılacak Siyah İnciler Grubunun Mihenk Taşları Oturmaya başlamıştı Artık..

Belediye’den Aldığımız Uzun Açık Mavi Otobüs ile 35 kişi Köy Kasaba dolaşmaya Başladık Somaspor peşinde göçebe.. Siyah İnciler Memleket aşkına Yollardaydı ve Aşka Vuslat Uğramazdı.. Akabinde Öyle Bir Jenarasyon geldi ki Aramıza Genç Kardeşlerimizden Oluşan (Anıl Güven (Reis)/Ali Ercan/Taylan Atalay/Batuhan Ateş/Oğuzhan Çoban/Mustafa Sürük/Kazım Ve Görkem Yirmibaş/Mertcan Çakmak/Oğulcan Karabacak/Atakan Taşçı ) Adeta Destan Yazmaya Başlamıştık..



Somaspor Amigosu Ahmet Yörük

Tabi ki (Merhum) Amigo Ahmet Ağabeyimiz olmazsa Olmazımızdı. Mustafa Ve Metin Karadağ /Uğur Ve Furkan Karadağ ‘ın da aramıza katılmasıyla Olağanüstü hale geldik adeta. Bir Tek Otobüsü Zor Alabilen Siyah İnciler’e otobüsler Yetmez olmuştu..

Ege Bölgesi Bizi Konuşmaya Başlamıştı Artık.

Sonra Takımımızı Soma Kömürleri aldı.
Çok Güzel Şampiyonluk ve Çok Güzel Anılar Biriktirmeye başlamıştık. Unutulmaz Deplasman Yolculukları /Olaylı maçlar ve Aldığımız Suçsuz yere Tribünden uzaklaştırma Cezaları.. Her hafta Bizleri Sevdamız dan ayırıp ; Somasporumuz Maç saatinde Karakola Gidip İmza Attıran Düzene Saygılar olsun.:) Şaka Bir yana Bu sayede Otoparktan İzlemeyi de Öğrendik /Otoparktan Sesimizin Nasıl Geldiğine de şahit olduk. Velhasıl kelam; SOMA MADEN ŞEHİTLERİNe yazık ki malum olan Acı olay Gerçekleşti..301 canımız Şehit Düştü. Tüm Dualarımız Her zaman Şehitlerimizle Olsun.. Kimsenin Bilmediği Kömür Kokulu Memleketimiz ne yazık ki Bu Acı olayla Türkiye’nin Gündemine oturdu. Keşke Bu olay Hiç Olmasaydı ve Keşke Hiç Bilinmeseydik diyoruz bazen.. Sonrasında Belediyemiz ile İstişare gerçekleştirdik ve Sağ olsunlar Takımımıza Sahip Çıktılar.

Şampiyon SomasporMuthis Bir SEZON Gelen Şampiyonluk (Toma-Soma) kan uyuşumu derken Artık Amatör ligten Çıkmıştık.. Bu Vesile İle Bizleri Hiç Bir zaman Kırmayan (Soma Ak Parti Milletvekilimiz Sayın:Mehmet Ali Özkan/Soma Belediyesi Başkanımız Sayın: Ali Tulup/Soma Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın: Temel Korkmaz/Tüm İlçe Siyasi Partilerimiz Ve Başkanlarımız/Somaspor Başkanlarımız Sayın:Ramazan Karakaya/Sayın Cem Doğan/Sayın Mustafa Aydın/ Soma Spor Genel Menajeri Ve Yıllardır Yanımızda olan Sayın: Abdullah Karış/Somaspor Yönetim Kurulu Üyemiz ve İçimizden Gelen; Yönetimimizde Sesimiz Olan sayın :Suat Gündoğan/Somaspor Teknik Direktörümüz Hocamız İmparator Burhanettin Basatemur Ekibine ve Öğrencilerine /Malzemecilerimizden /Aşcılarımıza kadar Herkese Sonsuz Teşekkürlerimizi Sunuyoruz.

SOMASPOR SİYAH İNCİLERTribün; Toprağa Ekilen Mahsul Gibidir..
İyi Bakarsanız İyi Olur.

Mahsullerini Binbir Zorluklarla /Çilelerle; Maddi Ve Manevi Kayıplarımızla /Çeşitli Sorunlarla Başa Çıkarak attığımız “Siyah İnciler” oluşumunun Şuan Haklı Gururunu Yaşıyorum Arkadaşlarım ve Tüm Siyah İnciler Ailesi ile..
Belirtmek İsterim ki; Günümüz artık Teknoloji Çağı Olmuş ve Biz Çok Büyük Bir Aile olarak Sosyal Platformda ( SOMASPOR Siyah İnciler) Facebook Sayfamızda misli.com’un vermediği Maçlarımızı Yayınlamak Amacıyla Kilometrelerce Yol Katediyoruz Ve Edeceğiz.35.000 kişi olan Facebook Sayfamıza Herkesi davet ediyoruz..5 kişi ile Çıkılan Yolumuz 35.000 kişi Sınırlarını zorluyor.. Canlı Yayınlarımız Ve Tribün Hikayelerimiz ile Herkesi sayfamıza Desteğe Davet ediyoruz.. Şampiyonluk: Tükenmiş Nefeslere/Madenci Dedelere Hediyemiz olacak.. İnan Soma; İşte O Büyük Gece/Şampiyonluk gelince; Bu Şehir Yıkılacak!!



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN