Siyah-Beyaz

Siyah-Beyaz

Dünya da futbol artık mevki olarak tamamen hücum yönü iyi olan, aynı şekilde takım olarak defans yapabilen takımların liglerinde şampiyon olduklarını gözlemledik..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Ekonomik olarak güçlü, istediği kadroyu kuran, istediği transferleri yapanların ligi nasıl bitirdiklerini hep birlikte gördük, bunun nedenleri çok tabii..

Bir kere çok transfer yapanların oyunu sahada güçlü hale getiremediklerini, teknik direktör yetersizliklerinin açığa çıktığını, sahaya müdahalesinin yetersizliği çok transferle kadro uyumsuzluğunu hem süper ligde hem de şampiyon Somaspor’un olduğu 3.ligde gördük..



Kadrolar sadece çok transferlerle bir yerlere geldiğine inananlar, paranın gücü ile şampiyon olunabileceğine inananlar hüsran bir ligi geride bıraktılar. Bunun için ben Somaspor ve Beşiktaş‘ın yaşadığı bu şampiyonluklar tarihi şampiyonluklar olarak değerlendiriyorum ..

Kısıtlı imkanlarla kurulan ve aynı şekilde ekonomik zorluklar yaşayan iki takım sezon boyu kadro sıkıntısı yaşadı. Kulübede ki imkanlarının yetersizliği ile mücadele ettiler ama iki takımında başında ki hocalar mazeret üretmeden eldeki kadro ile çıkıp mücadele ettiler. İnançları hiç bir zaman yitirmediler zorlukların üstesinden gelip sakatlıklarin verdiği kısıtlı imkanları kadro içinden çözdüler bu yüzden de Burhanettin Besatemür ve Sergen Yalçın‘ın yaşadığı zorluklar birbirlerine çok benziyor yılmadan sıkılmadan verdikleri mücadelelerle takımlarını şampiyon yaptılar her türlü zorlukla saha içi saha dışı olsun bıkmadan usanmadan sıkıntıların üstesinden gelmesini bildiler..

Bakıyoruz Somaspor’un kadrosu olsun Beşiktaş’ın kadrosu olsun cezalılar ve sakatlıklarla hiç bir zaman eksik olmadı. Somaspor’da Muhammed sakatlansın Nurettin forvet oynadı. Aynı şey Beşiktaş’ta da oldu. Onlar da diğer mevkiler den çözdüler ama burada önemli olan futbolcuların şampiyonluğa inancının hiç eksilmemesi inançlarını sürdürmeleri zaman zaman düşüşler olsada yenilgiler yaşansa da bazen şampiyonluk gidiyor gibi düşünceler aklımıza gelse de işte o anda güçlü ve inançlı olanlar geri gelerek şampiyonluk yaşadılar. Örneğin Erok güçlü kadrosu ile sezon başından beri Somaspor’un şampiyonluktaki rakibi devre arası da takviyeler yaparak ikinci yarı daha güçlü başladı. Aynı şekilde süper ligde Galatasaray, Fenerbahçe de devrede transferler yaparak ikinci yarı ya girdiler. Nedir eksik olan? Güçlü oyun birbirini tamamlayan oyuncu grubu ve inanç noksandı bütünlük olarak saha da yapılanların yetersizliği oysa az transfer yapabilen Somaspor ve Beşiktaş mücadele ile birlikte inançlı olup sahadaki hırslarını ön plana çıkararak her şeyin para olmadığını saha da gösterdiler birlik beraberlik le birlikte güçlü inanmış takımların ipi göğüslediklerini gösterdiler….

Çok anlamlı şampiyonluk yaşayan iki takımı zorlukları kadro yetersizlikleri yönetimsel bazda aynı durumların olduğu bir ligi şampiyon tamamladılar herkesin her kesimin takdirini aldılar ne mutlu böyle mücadele edip şampiyon olan takımlara bu yüzden Somaspor ve Beşiktaş‘a yaşadıkları şampiyonluk helal olsun diyoruz. Yeni sezonda taraftarın olduğu bir lig yaşamak dileğiyle…Sağlıklı günlere Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN