Saygı Duyulacak Takım

Saygı Duyulacak Takım

İlk iki haftada alınan sonuçlar, yakalanan yüksek form, kadro kalitesi ve Burhanettin Basatemür gerçeğiyle Afyonspor maçında Somaspor’u kesin favori olarak görüyordum.

İlk dakikalarda yenilen iki şok golle, rakip daha da farklı galibiyet beklerken Cevdet hocanın ‘’Afyonspor Maç Önü’’ yazısında belirttiği gibi ‘’Her ne olursa olsun Afyonspor takımına saygı duyuyoruz ancak burada asıl saygı duyulacak takım Somaspor’’ demişti. Rakip 5.dakikada 2-0’ı yakalamış ve daha farklı biter hesapları yapanlara asıl saygı duyulacak takım Somaspor, cevabını verdi(!)

İlk dakika da yenilen goller sadece iyi konstrante olamama durumu olabilir çünkü maç başları tehlikelidir her zaman ama sistem takımı olmak ne zaman gol yenirse yensin bozulmamak oyun disiplininden kopmamaktır, öyle de oldu..
Oyunun genel bölümün de denge unsuru ön planda olup, kontrollü disiplinli kalıcı oyun bazı planları tam yapılamasa da güçlü rakiple nasıl oynanacaksa öyle oynamaktır. Asıl mesele beklenmedik gollerin olması ki faklı geriye düşünce dönüşlerin zorluğunu hesap edersek güzel bir skor diyebiliriz. Somaspor, futbolun nasıl bir oyun olduğunu, evdeki hesapların bazen çarşıya uymadığını bir kez daha bizlere göstermiş oldu.
Öyle de bir gün ama takım oyuncu grubunun birliktelik bakımından yardımlaşma takım savunmasında ki ufak arıza da diyebiliriz, böyle bir skor çıkma sebeplerinden biri diye bakabiliriz..

Maç başında 2.0 geri düşmek rakibin skoru daha çok artırır düşüncesini de birlikte getirir ama bakıldığında bu şok durumu atlatmakta takım olmaktan geçiyor. Sanki 0.0 durum gibi oynayıp öne geçelim görüntüsünde devam ettik. Budur psikolojik durumu lehine çevirmek, taraftar bütünlüğü de olması hemen başarı beklemek değildir. Birliktir zor anların da takımın yanında olmaktır öyle de olunca olumsuzu olumluya çevirebiliyorsun ..

Yasin Abdioğlu, yeni golcü doğuyor.. Attığı iki golle takımın içinde gerekeni yaparak golcünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor sistem içinde golcü de ön plana çıkıyor onun için golcünün iyi olması takımın da öne çıkmasını sağlar, bütünlüğü sağlar ..

Gördük ki, 2.ligde dengeli olunca ne yaptığını bildiğin de, seviye olarak bütün takımlar la eşit görüntüde oluyorsun. Yıllardır sistemin devamının getirdikleriyle seviyeyi eşitleyebiliryorsun, ne yaptığını bilmek güçlü düşündüğün rakiplerin neler yapabileceğini hesaplayıp sende o şekilde bir takımın olmasını gücün orantısında oyun planını sahaya yansıtıyorsun Somasporun durumu budur.. Dün berabere kalma hakkımızı kullandık.. Sevgilerle Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at!

Bağlantılı Haberler;

Somaspor-Afyonspor Fotoğraflar (PART 1)
Somaspor-Afyonspor Fotoğraflar (PART 2)
Somaspor-Afyonspor Fotoğraflar (PART 3)
Basatemür, Maça 2-0 Geride Başlayabileceğimizi Beklemiyorduk
Somaspor 3-3 Afjet Afyonspor
Afyonspor Maç Önü
Basatemür, ”Kazanarak Devam Etmek İstiyoruz”
Afyonspor Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Afjet Afyonspor Hazırlıkları Başladı

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN