Şampiyonun Maçı

Şampiyonun Maçı

Öyle bir rüya ki en son 26 yıl önce görmüştük. 2.lig Somamızın profesyonel liglerde gördüğü en üst seviye..
Hayalini kurmak için yıllarca beklediğimiz 2.ligin kapısından, geçen yıl play off finalinde Pazarspor’a elenerek dönmüştük.

SANCAR DELİBALTA YAZDIAslında her şey tam da bu noktada başlamıştı. Bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacağımızın andını elendiğimiz play off sonrası içmiştik.



Yeni sezonda grubumuzda şampiyonluk hedefleyen ciddi takımlar mevcuttu. Yıllarca süper lig tecrübesi bulunan, profesyonel liglerin gediklisi Karşıyaka, mali açıdan oldukça iyi durumda olan İçel idman yurdu ve 3.ligin Başakşehiri olarak nitelendirilen Esenler Erokspor gibi takımların bulunduğu 3.grupta mücadele edecektik.

İlk maçta deplasmanda Erokspor’u mağlup eden takımımız, şampiyonluk konusunda ne kadar ciddi olduğunu daha ilk maçta adeta deklare ediyordu.

Sezonun ilk yarısında 4-5 takımlı bir zirve mücadeledesi gibi görünen grubumuzda, ikinci yarı ile birlikte Somaspor’umuzun başını çektiği 3 lü bir zirve mücadelesine dönüşüyordu.

İlerleyen haftalarda takımız Erokspor ile kıyasıya mücadele ederken, puan farkını açmaya başlıyordu. İşimizi şansa bırakmadan son 3 haftaya avantajlı bir şekilde Erokspor’un 7 puan önünde giriyorduk.

Geçen hafta Osmaniyespor beraberliği sonrası puan farkı son 2 hafta da 5 puana düşse de, evimizde oynayacağımız maçta alacağımız bir beraberlik sonucunda bile şampiyonluğumuzu ilan edecektik.

İşte böyle gelinmişti bugün evinde Erbaaspor ile oynayacak olan ŞAMPİYONUN MAÇINA

ŞAMPİYONUN MAÇIEvet evet şampiyonluk maçı değil, Şampiyonun maçıydı bu maç;

Çünkü maçtan önce sosyal medyada profiller Şampiyon Somaspor ile renklenmiş iken, soma caddeleri şampiyon Somaspor bayrak ve pankartları ile süslenmiş iken, taraflı tarafsız herkesin gönlünde zaten şampiyon olmuş bir takımımız vardı. Şimdi tek yapmak gereken Erbaa maçı sonrası malumu ilan etmek ve evimizde ünvanımızı almaktı.

Maça omuzlarındaki şampiyonluk yükünü de alan takımımız temkinli başlamış gibi gözükse de, maçın hemen başlarında bir topumuz üst direkte patlıyordu.

Öyle oyuncular vardır ki hani karakteri, hırsı, isteği yüzünden okunur derler işte Uğurcan o oyunculardan biriydi. Maç boyunca sahanın sağ kanadına Demir yolu döşemiş bir lokomotif gibi çalışan aslan parçası, 15.dakika da ceza sahasından dönen topa yaydan çok sert vurarak takımımızı 1-0 öne geçiriyor ve ilk yarı bu sonuçla bitiyordu.



ÖZCAN AYDIN ERBAASPORİkinci yarıya da bildik futbolunu oynayan takımımız da bir futbolcu var ki her takıma lazım futbolcunun böylesi Özcan AYDIN..

Topla birlikte rakibin üstüne üstüne giden ,adam eksilten çabuk ve yetenekli futbolcumuzun düşürülmesi sonucu 57.dakika da penaltı kazanıyorduk.

İşte bu noktada penaltının başına tam bir saha içi lideri olan 10 numaralı formasıyla kaptan Nurettin ÇAĞLAR geçiyordu. Soğuk kanlılığı ve ters köşe penaltıları bana Ümit Davalayı anımsatan golcümüz skoru 2-0 a getiriyordu.

Kutlamalar öncesi son golümüzü 82.dakikada Oğuzhan YILDIRIM kaydederken, maçı 3-0 kazanan Şampiyon Somaspor tebrikleri sonuna kadar hak ediyordu.

Bu gururu bizlere yaşatanların başında gecesini gündüzüne katarak Somaspor için emeklerine şahit olduğumuz Başkan Mustafa AYDIN, Abdullah KARIŞ, Ramazan KARAKAYA ve Cem Doğan’ı…



BURHANETTİN BASATEMÜR SEYİRCİ SELAMIMütevazi ve bey fendi kişiliğine de ayrıca saygı duyduğum, takımımızı tam bir sistem takımı haline dönüştürerek şampiyonluğa taşıyan Teknik direktörümüz Burhanettin BASATEMUR’u…

Taraftarsız maçların oynandığı ligde taraftarın bu kadar etkili olmasını bize gösteren, onların için ayrı bir yazı yazmam gereken Siyah İnciler, Marko Suat ve Amigo Murat’ı ayrı bir yere koyarak yürekten tebrik ediyorum.

Şampiyon Somaspor’umuzu tebrik ediyor, 2.ligde başarılar diliyorum.

Hepinize selam ve sevgilerimi iletirken, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Sancar DELİBALTA
Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü

Sancar Delibalta

YORUM YAZIN