SAL’da Halitpaşa-Karaelmasspor  Maçına Bakış

SAL’da Halitpaşa-Karaelmasspor  Maçına Bakış

Soma 301 Karaelmasspor Takımı, Cumartesi günü oynamış olduğu Halitpaşa Bld.Spor deplasmanından üç puan alarak büyük sevinç yaşadı.


Manisa Ali Kaya SAL A grubunda mücadele eden temsilcimiz Soma Karaelmas Spor Kulübü, maça başlamadan önce Lider Kırkağaç Altay takımı 25 puanda, Kırkağaç Acar İdman Yurdu aynı puan ve averaj farkı ile ikinci, Soma 301 takımımız 21 puanla 3.ncü sırada bulunuyordu.

Soma 301, Halitpaşa'da Elmas Buldu
Soma 301, Halitpaşa’da Elmas Buldu

Ligin üst sırasında bulunan üç takımın sıralamasında bir değişiklik olmadığı gibi (Soma Karaelmas Kırkağaç Altay ile puan farkını 1’e indirmiştir) en altta 10.sırada bulunan Mecidiye Tarım Kredispor 1 puan, 9 sırada bulunan Bakır GB 5 puanda , 7 Puanı bulunan Halitpaşa 3.sırada bulunmaktadır.

Grubumuzdaki diğer takımların da sıralaması değişmemiş olup, 4.sırada bulunan Saruhanlı FK puanı yine 20’de kalmış, beşinci sıradaki Kayalıoğluspor Kırkağaç Altay’dan 3 puan aldığı için puanını 15’e çıkarmış altıncı sırada bulunan Gördes puanını 14’e çıkarmış ama sıralaması değişmemiş, Koldere spor bu hafta galip gelmesine rağmen puanını 13’e çıkarmış olup ancak sıralaması yine 7.sırada bulunmaktadır.

Bu hafta Lider durumdaki Kırkağaç Acar İdman, Koldere spora konuk olurken, Kırkağaç Altay, Saruhanlı spor ile kendi evinde, temsilcimiz 301 Karaelmasspor son sıradaki Mecidiyespor ile Soma’da karşılaşacaktır.
Ligin alt sıralarında bulunan Bakır GB kendi sahasında Gördes Belediyespor’u ağırlarken, Halit paşa spor Kayalıoğlu karşısında mücadele edecektir. Süper Amatör Liglerin bitmesine 7 hafta kalmıştır. Bundan sonra her maç her takım için final havasında geçecektir.

Temsilcimiz Soma 301 Karaelmas spor ilk kuruluş aşamasında sadece inanan ve bu yolda gelebilecek her türlü zorlukla mücadele edebilmeyi göze almış bir yönetim tarafından kurulmuştur. Kulüp Başkanı Yılmaz Analı ile zaman zaman sohbetlerimiz, çay saatlerimiz olur, çünkü başkanın ofisi sigorta bürosundan çok, TFF gibidir.

Yılmaz Analı: ”Birinci önceliğimiz, önce disiplin, sonra hayal etme, sabretme, centilmence mücadele, başarı ve en önemlisi de inanç”

Başkan Analı konuşmamızda “Soma 301 Karaelmas spor u kurarken birinci önceliğimiz, önce disiplin, sonra hayal etme, sabretme, centilmence mücadele, başarı ve en önemlisi de inanç üzerine kurduk. Takımımızı kurduktan sonra her zaman olduğu gibi önceliğimiz Somanın gençlerine verilmek üzere, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spora teşvik etmek, gelecek adına atılacak en önemli yatırım olarak gördük. Bu ülkümüzü başardığımızı veya başarmak için basamakları hızla çıktığımıza inanıyoruz. Bugün U 18 Takımımızdan 12 tane futbolcunun A takımı ile idmana çıkarak, resmi müsabakalarda forma bulan oyuncu sayımız en az beş tanedir. Bu da bizim uyguladığımız ve inandığımız misyonun, yatırımların meyveleridir.

Gençlerimizin başarısı sadece bizim değil aynı zamanda Ailelerin, Teknik ekibin, okullarının en önemlisi de Somanın medarı iftarları, örnek talebelerdir.

Bugün nereden bakarsanız bakın alt yapıdaki değişik yaş gruplarında yüzlerce çocuğumuz kendi aralarındaki birçok lige lider durumda top koşturuyorlar.. Gençlerimizin başarısı sadece bizim değil aynı zamanda Ailelerin, Teknik ekibin, okullarının en önemlisi de Somanın medarı iftarları, örnek talebelerdir.

Kolay gibi görünen zor deplasmandı!

Gelelim geçen haftaki Halitpaşa maçına, kolay deplasman değildi, rakibin puana ihtiyacı vardı zor olacağını biliyorduk ama zorda olsa puan almasını bildik. Sonuç ne olursa olsun önemli olan 3 puandır. Bu hafta kalede Kubilay’ın yerine genç oyuncumuz Salih Emir ile oyuna başladık, gelecekte bu kalecimiz de güzel işler başaracaktır. Oyun itibarı ile ilk yarıya biraz tutuk başladık ancak ikinci yarıda oyun hâkimiyetini elimize aldık. İlk yarıda her şeye rağmen İsmail Poyraz ve Emre Ocak ile kaçırdığımız iki gol net pozisyonu vardı, bütün ataklar gol olacak diye bir şey yok. 2 yarıda daha etkiliydi, bunu oynadığımız futbol ile gösterdik. Emre Ocak ve İsmail Poyraz ilk yarıdaki şanssızlığını bu sefer kırarak 2 güzel gol atarak 3 puanda pay sahibi oldular. Furkan Korkmaz, Emrehan Analı ve Eser Kasal ile kaçırdığımız goller de oldu, nihayetinde basit bir şekilde yediğimiz gol sonrası maç 1-2 sona ermiş oldu. Defansımızda ve kanatlarda ki oyuncularımız Barış, Fatih, Eser, Yusufcan, Yiğitcan, ve Barış her zamanki gibi istikrarlı bir şekilde mücadelelerine devam etmektedirler.

Mütevazi bir takımız ve mütevazi bir şekilde grubumuzda mücadele ediyoruz.

Soma 301 Karaelmas spor Kulübü olarak her şeyden önce mütevazi bir takımız ve mütevazi bir şekilde grubumuzda mücadele ediyoruz. Tüm takımlara da aynı mesafede eşit ve dostane şekilde sportmence ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Kulübümüze maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sporseverlere, taraftarlarımıza Kulübümüz adına şükranlarımı sunuyorum. İki hafta sonra Kırkağaç Acar İdman spor ile liderlik pozisyonunu değiştirebilecek nitelikte bir maç oynayacağız. Somalı sporseverlerde bizleri bu maçta yalnız bırakmayarak desteklemelerini bekliyoruz. “dedi.

Soma Karaelmasspor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Ekşi’nin babaannesinin vefat haberini büyük bir üzüntü ile duymuş bulunuyoruz. Kendisine ve kederli ailesine başsağlığı, merhumeye Allahtan rahmet diliyoruz. Şeref Öksüm

11.Hafta Toplu Sonuçlar


Mecidiye Tarım 0-3 Koldere
Gördes Bld 2-0 Saruhanlı Bld
Kayalıoğluspor 1-0 Kırkağaç Altay
Halitpaşa Bld 1-2 Karaelmasspor
Kırkağaç Acar İdman 1-0 Bakır GB

11.Hafta Puan Durumu

12.Hafta Maçları

Bakır GB-Gördes Bld
Kırkağaç Altay-Saruhanlı Bld
Kayalıoğluspor-Halitpaşa Bld
Koldere-Kırkağaç Acar İdman
Karaelmasspor-Mecidiye Tarım

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN